Facebook Pixel Αμφίπολη: Ανακοινώσεις, νέες φωτογραφίες και νέα ευρήματα;
Life
| 2014-11-20 21:52:00

Αμφίπολη: Ανακοινώσεις, νέες φωτογραφίες και νέα ευρήματα;

 Αμφίπολη: Ανακοινώσεις, νέες φωτογραφίες και νέα ευρήματα;

Λίγες μόλιες ώρες μας χωρίζουν από τις νέες -επίσημες- ανακοινώσεις από την πλευρά του Υπουργείου για την πορεία της ανασκαφικής εργασίας στην Αμφίπολη, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ελπίζουν να έχουμε φτάσει ακόμη πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου της Αμφίπολης.

Μόλις λίγα 24ωρα έχουν απομείνει μέχρι τη στιγμή που ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού θα δώσει συνέντευξη στο Μουσείο της Αμφίπολης σχετικά με τα ευρήματα και την επόμενη φάση των εργασιών στο τύμβο Καστά, και πολλά ερωτήματα παραμένουν ακόμη αναπάντητα.
Αυτό, όμως, που έχει κάνει εντύπωση και κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο είναι μία σημαντική λεπτομέρεια στο... ένα μάτι του αλόγου που απεικονίζεται στο ψηφιδωτό του δεύτερου θαλάμου.
Στο ψηφιδωτό του δεύτερου θαλάμου (Θ2), το μάτι του ενός αλόγου φαίνεται να είναι γαλάζιο, σε αντίθεση με το άλλο μάτι, το οποίο φαίνεται να είναι κανονικό.
 


Η εξήγηση που δόθηκε αρχικά ήταν ότι λόγω του φωτισμού που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, πιθανόν να φωτίστηκε το συγκεκριμένο σημείο υπό συγκεκριμένη γωνία, παραπλανώντας τα έναν απλό παρατηρητή.
Σύμφωνα με όσους επιμένουν στο σενάριο αυτό, μία καλύτερη παρατήρηση επιβεβαιώνει ότι το μάτι του ενός από τα δύο άλογα, είναι εκ προθέσεως γαλάζιο, "δείχνοντας" με αυτόν τον τρόπο τον νεκρό του Τύμβου Καστά...
Αυτό βέβαια που απομένει να φανεί, είναι εάν θα δοθούν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από την πορεία των ανασκαφών ή άλλες φωτογραφέις από την έως τώρα ανασκαφική εργασία.
Να σημειωθεί ότι το Σάββατο, 22 Νοεμβρίου, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Τασούλας θα δώσει συνέντευξη στο Μουσείο της Αμφίπολης, στη μία το μεσημέρι σχετικά με τα ευρήματα και την επόμενη φάση των εργασιών στο τύμβο Καστά.
Μία εβδομάδα αργότερα, το Σάββατο 29 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 θα παρουσιαστούν τα αποτέλεσματα της ανασκαφικής περιόδου στον λόφο Καστά, από την έφορο Αρχαιοτήτων Σερρών Κ. Περιστέρη και τους συνεργάτες της, στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags