Facebook Pixel Τι είπε η Λαγκάρντ σε Τσίπρα για... έξτρα χρήματα
Life
| 2015-07-06 23:35:00

Τι είπε η Λαγκάρντ σε Τσίπρα για... έξτρα χρήματα

Τι είπε η Λαγκάρντ σε Τσίπρα για... έξτρα χρήματα

Τηλεφωνικές επικοινωνίες ενόψει της Συνόδου Κορυφής!

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι είχε το βράδυ της Δευτέρας ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας συζήτησε με την κυρία Λαγκάρντ για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμης λύσης, που να αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο το Bloomberg μετέδωσε πως η επικεφαλής του ΔΝΤ 
τόνισε στον Έλληνα πρωθυπουργό το Ταμείο μπορεί να προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα, αν χρειαστεί. Ωστόσο, την ίδια ώρα ξεκαθάρισε στον κ. Τσίπρα ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα προς την Ελλάδα, λόγω της ληξιπρόθεσμης οφειλής της 30ης Ιουνίου.

Η συζήτηση Λαγκάρντ-Τσίπρα ήρθε μια ημέρα έπειτα από το ελληνικό δημοψήφισμα για αυτό και σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΔΝΤ, στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας βρέθηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, ενόψει και του του Eurogroup και της νέας Συνόδου Κορυφής για την χώρα μας την Τρίτη.

Νωρίτερα την Δευτέρα, η κυρία Λαγκάρντ είχε εκδώσει μια ανακοίνωση για το δημοψήφισμα στην οποία ανέφερε ότι το Ταμείο παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Ελλάδα και ότι είναι έτοιμο να βοηθήσει την χώρα, αν ζητηθεί.

Όσον αφορά στην επικοινωνία με τον κ. Ντράγκι, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θέματα που αφορούν στην ρευστότητα των τραπεζών, ενώ την ίδια ώρα έθεσε το ζήτημα της άμεσης ανάγκης άρσης των κεφαλαιακών ελέγχων και της παροχής ELA.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags