Facebook Pixel Ήρωες, σιωπή, απανθρωπιά και το …ανέκδοτο "Έλληνας φίλαθλος"
Life
| 2011-07-27 07:42:00

Ήρωες, σιωπή, απανθρωπιά και το …ανέκδοτο "Έλληνας φίλαθλος"

Ήρωες, σιωπή, απανθρωπιά και το …ανέκδοτο "Έλληνας φίλαθλος"

Αν υπήρχαν πραγματικοί φίλαθλοι στην Ελλάδα και όχι οπαδοί, θα έπρεπε και μόνο για την προσπάθεια που καταβάλλουν οι ποδοσφαιριστές των τεσσάρων μονομάχων των πλέι-οφ της Φούτμπολ Λιγκ, αυτά τα παιχνίδια να γίνονταν με όλα τα γήπεδα φίσκα.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Προσωπικά έχω βρεθεί σε δύο αναμετρήσεις και ειλικρινά το πάθος και η προσπάθεια που έχω δει από αυτά τα παιδιά ξεπερνάει την ανθρώπινη αντοχή. Ποδοσφαιριστές που παίζουν ή βρίσκονται σε προπονήσεις 13 μήνες συνέχεια, ομάδες αποδεκατισμένες που δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν μέσα στο γήπεδο και προπονητές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Ένα εισιτήριο που παίζεται ανάμεσα σε ΟΦΗ και Λεβαδειακό και που δεν έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει η ηρωική Δόξα Δράμας και ο Διαγόρας.

Ειλικρινά έχω μείνει άφωνος με την μηδενική αντίδραση από την μεριά του συνδικαλιστικού οργάνου των παικτών. Μιλάμε για την πιο απάνθρωπη διαδικασία που πρέπει να έχουν υποβληθεί ποτέ ποδοσφαιριστές κι όμως κανείς δεν μιλά. Για μένα οι ΠΑΕ που αγωνίζονται κανονικά θα έπρεπε να κυνηγήσουν το δίκιο τους σε διεθνή όργανα και να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από αυτούς που τους έχουν επιβάλλει να πάρουν μέρος σε αυτή την απάνθρωπη διαδικασία.

Αλήθεια τι ομάδες περιμένουμε να εμφανίσουν του χρόνου αυτές οι τέσσερις ΠΑΕ ανεξαρτήτως κατηγορίας που θα παίζουν, μετά απ’ αυτή τη διαδικασία; Όσοι ισχυρίζονται πως είναι φίλαθλοι θα πρέπει να πάψουν να διεκδικούνε αυτόν τον χαρακτηρισμό. Γιατί φίλαθλοι, δεν υπάρχουν, παρά οι ελάχιστοι που δεν υποστηρίζουν κάποια από τις ομάδες που συμμετέχουν και πάνε στο γήπεδο για ν’ απολαύσουν το ποδόσφαιρο που παίζουν αυτά τα παιδιά κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες.

Ο ορισμός της λέξης ήρωας στο ποδόσφαιρο, θα πρέπει ν’ αποκτήσει τελείως διαφορετική έννοια απ’ αυτό το καλοκαίρι. Ήρωες είναι αυτά τα παιδιά που παίζουν ντάλα καλοκαίρι, προσφέρουν πραγματικά όμορφο θέαμα, παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι είναι απροετοίμαστοι.

Ήρωες είναι οι ποδοσφαιριστές των τεσσάρων αυτών ομάδων που αγωνίζονται με ότι έχουν μέσα τους, αλλά κανενός το αυτί δεν ιδρώνει για τους κινδύνους που διατρέχει η υγεία τους. Ήρωες σίγουρα δεν είναι αυτοί για τους οποίους ψάχνουμε συνεχώς δικαιολογίες, πως είναι σφιγμένοι, πως είναι νωρίς να τους κρίνουμε, που ταλαιπωρούν τους οπαδούς τους επί μήνες μέχρι να τους δούμε να παίζουν κανένα ματς της προκοπής και αν…

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags