Facebook Pixel Χάσαμε τις... Ελπίδες στο 94`
Ποδόσφαιρο
| 2011-08-10 21:41:00

Χάσαμε τις... Ελπίδες στο 94`

Χάσαμε τις... Ελπίδες στο 94`

Η Εθνική Ελπίδων γνώρισε στα Ιωάννινα την ήττα με σκορ 2-3 με την αντίστοιχη ομάδα της Λευκορωσίας, στον πρώτο της αγώνα για την προκριματική φάση του EURO U-21 2013. To αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ (0-2 στο 18΄), κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 87΄ με τον Φορτούνη, όμως στο 94΄ οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με το πέναλτι Χλεμποσόλοβ.

Η ελληνική ομάδα πίεσε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και είχε δύο καλές στιγμές με τους Βλαχοδήμο (9΄) και Καραγκούνη (11΄). Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί, όμως, που εκμεταλλεύθηκαν στη συνέχεια τις πρώτες τους ευκαιρίες και σκόραραν δύο φορές με τους Χλεμποσόλοφ (13΄) και Πατότσκι (18΄), παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα στο σκορ.

Η Εθνική ξεπέρασε γρήγορα τον αιφνιδιασμό δημιουργώντας αρκετές φάσεις στην εστία των Λευκορώσων, με σπουδαιότερη αυτή του 32ου λεπτού, όταν ο Φορτούνης πέρασε και τον τερματοφύλακα, όμως σε κενή εστία σούταρε άουτ. Τελικά, η ελληνική ομάδα κατάφερε να μειώσει με χτύπημα πέναλτι του Ποτουρίδη στο 38΄ (ανατροπή Γιάννου από τον Κουζμιάνοκ)

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 47΄, όταν ο Βέλλιος έπιασε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, όμως η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Καλή ευκαιρία έχασε και η επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις Λευκορωσία στο 62΄, με τον Λάμπρου να διώχνει εντυπωσιακά τη μπάλα με τα πόδια ύστερα από κοντινό σουτ του Αλεξίεβιτς.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ελληνική ομάδα χάθηκε στο 73΄, όταν ο Βέλλιος έπιασε από το ύψος της μικρής περιοχής δυνατή κεφαλιά, υποχρεώνοντας τον Σερμπάκοβ σε εντυπωσιακή απόκρουση. Η πίεση της Ελλάδας έφερε αποτέλεσμα στο 87΄, με τον Κώστα Φορτούνη να ισοφαρίζει με ένα πανέμορφο γκολ με πλασέ. Στην τελευταία, όμως, φάση του αγώνα ο Σκιτάου κέρδισε από τον Λαγό το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Χλεμποσόλοβ.

Ο Ιταλός διαιτητής της αναμέτρησης, Πάολο Βαλέρι παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Σκόνδρα, Λάμπρου, Κούγκαν, Παλιάκοβ.

ΕΛΛΑΔΑ: Λάμπρου, Σκόνδρας, Ποτουρίδης, Μανωλάς (78΄ Ανάκογλου), Στάμου (32΄ Βέλλιος), Μητρόπουλος, Βλαχοδήμος (57΄ Βασιλόγιαννης), Λαγός, Γιάννου, Φορτούνης, Καραγκούνης

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Σερμπάκοβ, Πολίτεβιτς, Παλιάκοβ, Κουζμιάνοκ, Κόντρατσεβ, Αλεξίεβιτς, Μπάγκα, Κέντις, Κούγκαν, Πατότσκι (71΄ Σκιτάου), Χλεμποσόλοβ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags