Ούτε αυτή τη φορά κατάφερε η Αγγλία να σηκώσει κούπα, αλλά ο βασιλιάς Κάρολος θέλησε να τονώσει το ηθικό του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και των παικτών μετά την ήττα από την Ισπανία στον τελικό του Εuro 2024.

Σε επιστολή που έστειλε μετά το ματς στο Βερολίνο ο Κάρολος ζήτησε τα κεφάλια να παραμείνουν ψηλά, χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία την παρουσία στον τελικό και δήλωσε σίγουρος για μελλοντικές επιτυχίες των «τριών λιονταριών».

Αναλυτικά: «Προς κ. Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ

Παρά το γεγονός ότι η νίκη σας ξέφυγε απόψε, εντούτοις η γυναίκα μου και εγώ, αλλά και όλη η οικογένειά μου προτρέπουμε εσάς και την ομάδα υποστήριξής να κρατήσετε το κεφάλι ψηλά.

Όλοι όσοι έχουν συμμετάσχει σε αθλητικές δραστηριότητες οποιουδήποτε επιπέδου, γνωρίζουν πόση θλίψη μπορεί να νιώσουν μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα όταν το έπαθλο ήταν τόσο κοντά. Αλλά θα συμμετάσχουν μαζί μου για να στείλουν την ειλικρινή στήριξή μας, συγχαίροντας παράλληλα την Ισπανία.

Να ξέρετε ότι η επιτυχία σας να φτάσετε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι ένα πραγματικά μεγάλο επίτευγμα από μόνο του και αυτό φέρνει μαζί την υπερηφάνεια ενός έθνους που θα συνεχίσει να βρυχάται για τα Τρία Λιοντάρια σήμερα, αλλά και για τους πολλούς θριάμβους που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ακολουθήσουν

Α.Μ. Κάρολος».