Ο Αλβάρο Μοράτα μετά την κατάκτηση του Euro 2024 από την Ισπανία συγκλόνισε μιλώντας για την μάχη του με την κατάθλιψη και ευχαρίστησε τους Μπόγιαν Κρκιτς και Αντρές Ινιέστα.

Το πιο περίεργο από όλα είναι ότι ο Μπόγιαν Κρκιτς και ο Μοράτα δεν γνωρίζονται προσωπικά. Η ιστορία είναι η εξής: Ο Μοράτα πέρασε πολύ δύσκολα αυτή τη σεζόν λόγω της κριτικής που δέχθηκε από τα κοινωνικά δίκτυα και μάλιστα φορώντας τη φανέλα της La Roja, όταν αποδοκιμάστηκε από τις εξέδρες του Μπερναμπέου σε έναν αγώνα Ισπανίας - Βραζιλίας. Ο επιθετικός χρειαζόταν βοήθεια από ανθρώπους που είχαν περάσει παρόμοιες καταστάσεις.

Ένα από τα άτομα στα οποία απευθύνθηκε ήταν ο Αντρές Ινιέστα, ένας προσωπικός του φίλος, ο οποίος έχει ήδη παραδεχτεί ότι έφτασε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 με προβλήματα κατάθλιψης που προκλήθηκαν, μεταξύ άλλων παραγόντων, από τον θάνατο του φίλου του Ντάνιελ Ζάρκε εκείνη τη χρονιά.

Ο Ινιέστα του έδωσε όλη τη δυνατή υποστήριξη, αλλά και εδώ εμφανίζεται ένας χαρακτήρας που λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ του Μοράτα και του Μπόγιαν, που λόγω προβλημάτων άγχους εγκατέλειψαν ένα Euro.

Πώς έγινε η σύνδεση Μπόγιαν - Μοράτα

Αυτός είναι ο Άντρια Καρμόνα, ένας πρώην παίκτης νέων της Μπαρτσελόνα που συνέπεσε με τον Μπόγιαν όταν και οι δύο έπαιζαν για τη Μίλαν. Ο Καρμόνα είναι επί του παρόντος ο προπονητής του Μοράτα, αλλά πριν από αυτό ήταν ένας πολλά υποσχόμενος επιθετικός για τη Λα Μασία, δεν έκανε την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα παρά το γεγονός ότι ήταν πρωταθλητής Ευρώπης κάτω των 17 ετών το 2008. Έπαιξε ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής για τη Μίλαν, τη Ρεάλ Σαραγόσα, τη Χιρόνα, την Αλμπαθέτε, τη Λούγκο και σε ομάδα της Ινδίας.

Ως προπονητής του Μοράτα, ο Καρμόνα γνώριζε τα προβλήματα του αρχηγού της Ισπανίας και του είπε ότι η συζήτηση με τον Μπόγιαν θα τον βοηθούσε. Ο Μοράτα και ο Μπόγιαν δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλον, αλλά ο Καρμόνα τον είχε γνωρίσει για πολλά χρόνια και γνώριζε για τον αγώνα του πρώην Μπλαουγκράνα με το άγχος. Τους έφερε σε επαφή και ξεκίνησε μια σχέση μεταξύ τους μέσω Whatsapp για την οποία ο Μοράτα θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια τον... αόρατο φίλο του.