Facebook Pixel Το οδοιπορικό ενός σταρ
Life
| 2011-09-27 08:36:00

Το οδοιπορικό ενός σταρ

Το οδοιπορικό ενός σταρ

Στον τρίτο όροφο του House Of Ηοοps, αισθανόσουν εγκλωβισμένος και παράλληλα ευλογημένος. Γράφει ο Θανάσης Ασπρούλιας.

Εγκλωβισμένος διότι ανάμεσα σε τέσσερις τείχους, όπου βεβαίως έκανες γνωριμία με τα καλύτερα νέα ζευγάρια μπασκετικά ΝΙΚΕ, ήσουν αποκομμένος από τις αληθινές αντιδράσεις, τα συναισθήματα, τα βλέμματα.

Στους ανθρώπους αναφέρομαι, που ήταν συγκεντρωμένοι, κατά δεκάδες και χωρίς ηλικιακά όρια, στην οδό Ερμού για να συναντήσουν τον... Big Mamba!

Η ευλογία προκύπτει από το επάγγελμα και την τιμή που κάποιου σου έκαναν να σε επιλέξουν για ένα τετ α τετ με τον μεγάλο Κόμπι. Αυτονόητα πράγματα. Κι όμως, μετά από περίπου μισή ώρα ορθοστασίας, που οδηγούσε προς μία συγκαλυμμένη πόρτα...

Ένα απαλό τράβηγμα και μονομιάς βρίσκεσαι (αφ' υψηλού βεβαίως, 3ος όροφος γαρ) αντιμέτωπος με το κοινό αίσθημα... Μικρά παιδιά να κοιτούν δεξιά αριστερά με αγωνία. Μία μπασκέτα στημένη στη μέση της οδού Ερμού...

Ηλικιωμένοι να αναρωτιούνται τι ακριβώς συμβαίνει... Χέρια υψωμένα με κινητά, κάμερες και φωτογραφικές μηχανές στα χέρια για να μην χάσουν ούτε ένα δευτερόλεπτα.... Πρόσωπα χαρούμενα... Τσιτωμένα... Αγωνιώδη... Ενθουσιώδη!

Η πόρτα δεν άνοιξε περισσότερο, διότι όπως ήταν διαμορφωμένο το κλίμα, οποιαδήποτε μορφή κι αν εμφανιζόταν στο τζάμι, πίσω από την κλειστή πόρτα, θα προκαλούσε...

Ο μεγάλος Κόμπι Μπράιαντ δεν είχε έρθει ακόμα. Ο άνθρωπος που ήταν επιφορτισμένος με την παρουσίαση του event, σε συνδυασμό με την ραδιοφωνική παραγωγό του Kiss Fm, που είχε στήσει το στούντιό του στο μπαλκόνι του τρίτου ορόφου, πρόσφεραν μουσική, ατάκες, αστεία, οτιδήποτε για να κερδίσουν το χρόνο που απαιτείτο μέχρι να γίνει η μεγάλη άφιξη.

Λίγα λεπτά αργότερα, τον ουρανό έσκισαν οι φωνές... «Σας ενημερώνω ότι σε πέντε λεπτά ο Κόμπι θα είναι εδώ, κοντά μας. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Σύνταγμα».

Δεν πέρασαν πράγματι πέντε λεπτά και ο σούπερ σταρ των Λέικερς ήταν παρών. Ζωντανός κι όχι σαν κέρινο άγαλμα της Μαντάν Τισό. Χαμογελαστός και όχι απόμακρος, όπως ενδεχομένως θα ήταν στη θέση του, άλλοι, μικρότερου βεληνεκούς σταρ του... χωριού, κι όχι της πόλης. Ευδιάθετος και όχι μουρτζούφλης εξαιτίας της ταλαιπωρίας των αθηναϊκών δρόμων. Και πάνω απ' όλα φιλικός... Πρόσχαρος. Ένας φίλος μου είπε... «55 εκ... Είναι πολλά!».

Πράγματι, ο Κόμπι εισπράττει ετησίως από συμβόλαια, μάρκετινγκ, διαφήμιση και όλα τα συναφή, περί τα 55 εκ δολάρια. Αλλά ξέρετε κάτι; Όσα χρήματα κι αν βγάζει κάποιος, δε γίνεται καλύτερος. Εννοώ, ότι, το μάρκετινγκ, την αγάπη για αυτό που κάνεις, την ανάγκη προβολής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο του εαυτού σου, αλλά και των εταιριών που σε κάνουν στάμπα στα μπλουζάκια του, ή το έχεις, ή δεν πρόκειται να το αποκτήσεις ποτέ.

Το πλάνο ήταν προετοιμασμένο από την εταιρία που είχε αναλάβει την προβολή του event με ασύλληπτη ακρίβεια... Χωρίς τον ξενοδόχο... Εννοώντας ότι ο Κόμπι Μπράιαντ, δεν στάθηκε ποτέ σε αυτό... Δεν περιόρισε τον εαυτό του. Ακολούθησε το πρόγραμμά του, χωρίς όμως να απαγορεύσει και ελαφρές αποδεσμεύσεις. Επιπλέον ερωτήσεις δέχτηκε, περισσότερα αυτόγραφα υπέγραψε, χρόνο αφιέρωσε... Κι όταν χρειάστηκε να κατέβει στο δρόμο, να αναμιχθεί με το πλήθος, το έκανε με όλη του την καρδιά.

Τόσο πολύ, που για κάθε κάρφωμα που έκανε ένας πιτσιρικάς στο διαγωνισμό που στήθηκε έξω από το Ηouse Οf Ηoops, είχε κι ένα σχόλιο. Αποθέωσε τον.. «Πιο κοντό παίκτη, που έσπασε τη μπασκέτα και για αυτό τον τιμώ», όπως είπε χαρακτηριστικά στο τέλος του διαγωνισμού και μετά το άδοξο φινάλε του διαγωνισμού λόγω της... συντριβής της στεφάνης...

Έδειξε να εντυπωσιάζεται από την προσπάθεια ενός άλλου πιτσιρικά, τον οποίο έτρεξε κι αγκάλιασε αμέσως μετά το κάρφωμά του και γενικώς το διασκέδασε, έχοντας δίπλα του τον Τζον Ντίμπλερ... Δεν τον ξέρετε; Να είστε σίγουροι ότι θα τον μάθετε φέτος, στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου θα αγωνίζεται με τη φανέλα του Πανιωνίου. Μην έχετε καμία αμφιβολία... Αν υπάρχει κάποιος παίκτης που ...πυροβολεί πιο γρήγορα από τη σκιά του, τότε αυτός είναι σίγουρα ο Τζον Ντίμπλερ...

Κι όταν η τελετή έφτασε στο τέλος της, φωτογραφήθηκε με όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στο διαγωνισμό. Αρχικά μπροστά στην σπασμένη μπασκέτα, κι εν συνεχεία - επειδή είναι τετραπέρατος κι ως άνθρωπος - με τρομερό ενθουσιασμό και με λεκτικές προτροπές, πήρε από το χέρι όλους τους συμμετέχοντες, για να ποζάρουν μπροστά από την βιτρίνα του καταστήματος House Of Hoops by FootLocker... Γίγαντας! Ο οποίος ξέρει ποιος είναι ο προορισμός του, αλλά και το καθήκον του. Χωρίς να χαλάει χατίρια.

Το GOAL και το Sentragoal.gr είχε την ευκαιρία να είναι ανάμεσα στα λιγοστά μέσα που επιλέχθηκαν με αποκλειστική πρόσκληση για να έχουν τετ α τετ με τον Κόμπι Μπράιαντ. «Εκείνο το απόγευμα στο Πεκίνο, πριν τον αγώνα με την Ελλάδα, σκεφτόμασταν όλοι ότι θα πρέπει να βγούμε έξω να αποδείξουμε τον εαυτό μας. Πάμε να αποδείξουμε ότι αυτή τη χρονιά, δεν πρόκειται να συμβεί κάτι αντίστοιχο», είπε χτυπώντας, ανατριχιαστικά την δεξιά γροθιά του στο αριστερό χέρι του.

Αυτή ήταν μία από τις απαντήσεις του Κόμπι... Ολόκληρη η συνέντευξη του Κόμπι στο GOAL δημοσιεύεται στο φύλλο της Τρίτης. Κι έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags