Facebook Pixel Φωτιά στην Πάρνηθα: Αποκλειστικά βίντεο Sportdog από την πύρινη κόλαση! Διάσωση πυροσβέστη στο Κρυονέρι
Life
| 2021-08-05 23:42:00

Αποκλειστικά βίντεο Sportdog: Κόλαση στην Πάρνηθα! Μάχη με τις φλόγες - Διάσωση πυροσβέστη

Sportdog Team
Αποκλειστικά βίντεο Sportdog: Κόλαση στην Πάρνηθα! Μάχη με τις φλόγες - Διάσωση πυροσβέστη

Η κάμερα του Sportdog κατέγραψε μέρος των νυχτερικών προσπαθειών πυρόσβεσης της φωτιάς που κατακαίει περιοχές της βόρειας Αττικής.

Φωτιά στην Πάρνηθα: Μάχες με τις φλόγες δίνουν Πυροσβέστες και εθελοντές προκειμένου να σβήσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στους πρόποδες της Πάρνηθας, μια μέρα μετά το τριπλό πύρινο μέτωπο σε Βαρυμπόμπη, Τατόι και Βασιλικά Ανάκτορα. Όπως μεταφέρει το Newpost.gr, Αυτή τη στιγμή η πυροσβεστική βρίσκεται σε ύψιστο συναγερμό, καθώς οι φλόγες καίνε ανεξέλεγκτα.

Η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας σε πέντε σημεία στο ύψος των Αφιδνών. Εκκενώθηκαν Καπανδρίτι, Άγιος Στέφανος και Πολυδένδρι, καθώς η πύρινη λαίλαπα κινείται απειλητικά με τους πυροσβέστες να δίνουν τιτάνια μάχη για να την περιορίσουν.

Μεγάλη μάχη δίνεται στο Κρυονέρι, στο οποίο είχε δοθεί πολύ νωρίτερα εντολή εκκένωσης με τις καμπάνιες του χωριού να καλούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Εθελοντές από τη μάχη που δίνεται τα χαρακώματα της πύρινης λαίλαπας που κατακαίει επί δύο μέρες την Αττική (και όχι μόνο, αλλά και την Εύβοια, την Ηλεία, τη Φωκίδα), έστειλαν στο Sportdog βίντεο από το Κρυονέρι.

 

 

Διάσωση πυροσβέστη από πηγάδι

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υπήρξε παρέμβαση ανδρών του κλιμακίου εθελοντών Κρυονερίου στην προσπάθεια διάσωσης πυροσβέστη που έπεσε σε πηγάδι στην προσπάθειά του να περάσει σε αντίπερα όχθη ρεματιάς, προκειμένου να σβήσει τις εστίες φωτιάς. Ο άνθρωπος της Πυροσβεστικής βγήκε σώος. Οι άνθρωποι τον ανέσυραν δένοντας γύρω από τη μέση του λάστιχο από μάνικα.

Πυροσβέστης έπεσε σε πηγάδι όπου βρίσκεται σε ρεματιά στο Κρυονέρι στην προσπάθειά του να περάσει την απέναντι όχθη και να σβήσει τις εστίες. Με παρέμβαση ανδρών του Κλιμακίου Εθελοντών Κρυονερίου, βγήκε σώος αφού του έδεσαν στη μέση μια μάνικα και όλοι μαζί τον τράβηξαν πάνω.

 

 

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες θα συνεχιστούν μέχρι τα ξημερώματα. Με το πρώτο φως του ηλίου θα επιχειρήσουν και εναέρια Μέσα, τα οποία έδωσαν τις τελευταίες ημέρες μεγάλες μάχες με τις φλόγες σε όλα τα πύρινα μέτωπα που καίνε στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags