Facebook Pixel Sportdog.gr | "Τσαμπουκάδες" των Τούρκων - Γιατί... τρέμουν το θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα - Κίνηση Ερντογάν
Life
| 2021-10-18 18:11:00

"Τσαμπουκάδες" των Τούρκων - Γιατί... τρέμουν το θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα - Κίνηση Ερντογάν

Sportdog Team
"Τσαμπουκάδες" των Τούρκων - Γιατί... τρέμουν το θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα - Κίνηση Ερντογάν

Η τουρκική παραβατικότητα σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου είναι στο τραπέζι του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. που συνεδριάζει σήμερα στο Λουξεμβούργο. Ο Κύπριος υπουργός Νίκος Χριστοδουλίδης θα αναφερθεί στις αλλεπάλληλες παρενοχλήσεις του σκάφους Nautical Geo που κάνει εργασίες χαρτογράφησης στην γραμμή του East Med από τουρκικά πολεμικά πλοία που επιχείρησαν να το εκδιώξουν διότι υποστήριζαν ότι κινείται «εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας» ενώ βρισκόταν στην κυπριακή ΑΟΖ.

Παρενόχληση δέχθηκε το Nautical Geo και στα νοτιοανατολικά της Κρήτης όταν έκανε εργασίες εντός της ελληνικής ΑΟΖ και τα τουρκικά πολεμικά πλοία επίσης υποστήριζαν ότι η υφαλοκρηπίδα είναι τουρκική.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα κάνει εκτενή αναφορά στις παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags