Facebook Pixel Δημήτρης Κοντομηνάς: Ανοίγει η διαθήκη Κοντομηνά - Σπίτια, ρολόγια 1 εκατ. και πίνακες - Πήγαν να του... φάνε την περιουσία
Life
| 2022-03-18 07:47:00

Η επασφράγιστη διαθήκη Κοντομηνά - Σπίτια, ρολόγια 1 εκατ, πίνακες - Πήγαν να του φάνε την περιουσία

Sportdog Team
Η επασφράγιστη διαθήκη Κοντομηνά - Σπίτια, ρολόγια 1 εκατ, πίνακες - Πήγαν να του φάνε την περιουσία

Τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν πως η περιουσία του έχει πλέον εξαϋλωθεί, με εμβληματικά ακίνητα και σκάφη (κτήμα στη Βαρυμπόμπη, διαμέρισμα στην Ηρώδου Αττικού και στο Μανχάταν, σπίτια σε Υδρα και Πόρτο Χέλι) να βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Πώς... σώθηκε στο παρά πέντε από πασίγνωστο κύκλωμα!

Γρίφος για δυνατούς λύτες είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά το χαμό του κροίσου Δημήτρη Κοντομηνά. Φυσικά αναφερόμαστε στην κατάσταση της περιουσίας του αλλά και της διαθήκης του. Που θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες και θα δημοσιευτεί στην μοναχοκόρη του Μαρία και και σε όλους ακόμα εμπλέκονται σ αυτή. Όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία η κατάσταση είναι αν μη τι άλλο μπλεγμένη. Καθώς εκκρεμούν διάφορες δίκες οικονομκού βάρους για τον πρώην καναλάρχη και πατέρα της δικαιούχου. Αυτές οι εκκρεμότητες ήταν που «πάγωσαν» όλες τις υπόλοιπες αγοροπωλησίες των ακίνητων του σε Αττική, Αργολίδα αλλά και Κυκλάδες.

Από την άλλη πλευρά η Μαρία Κοντομηνά δεν έχει μείνει με τα χέρια σταυρωμένα

Καθώς έχει εξουσιοδοτήσει σε γραφεία της Αθήνας αλλά και της Νέας Υόρκης να παρακολουθήσουν επισταμένως τις εξελίξεις. Τη στιγμή που η ίδια έχει κάνει αποδοχή της όποιας κληρονομιάς δικαιούται αλλά με τη διαδικασία της απογραφής. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι η κληρονόμος αφήνει να ακολουθηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες και να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι με τη μέθοδο της εκποίησης και του πλειστηριασμού με δικά τους νομικά έξοδα. Κι εκείνη αν και εφόσον μείνει κάτι από την περιουσία με όλες τις εκκρεμότητες λυμένες και όλες τις πλευρές ικανοποιημένες θα το αποδεχτεί βάση νόμου καθώς έχει όλο το δικαίωμα.

Από την άλλη η ίδια και τα δικά της περιουσιακά στοιχεία δεν εμπλέκονται, ούτε επηρεάζονται από απαιτήσεις τρίτων. Και όλα αυτά γιατί ο νομικοί της κόρης του Κοντομηνά, με γνώση της υπόθεσης, αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας έχει χρέη τα οποία εκτιμάται ότι είναι υψηλά σε τέτοιο σημείο που θα χρειαστεί, αποδοχή με το ευεργέτημα της απογραφής. Αποδοχή με το ευεργέτημα της απογραφής έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της ευθύνης του κληρονόμου για τα χρέη της κληρονομιάς μέχρι το ενεργητικό της. Δηλαδή με το ευεργέτημα της απογραφής αποκλείεται η “συγχώνευση” της κληρονομιαίας και της ατομικής περιουσίας του κληρονόμου.

Περιμένοντας το άνοιγμα της διαθήκης

Τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν πως η περιουσία του έχει πλέον εξαϋλωθεί, με εμβληματικά ακίνητα και σκάφη (κτήμα στη Βαρυμπόμπη, διαμέρισμα στην Ηρώδου Αττικού και στο Μανχάταν, σπίτια σε Υδρα και Πόρτο Χέλι) να βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Όλα τα παραπάνω όμως είναι εικασίες. Καθώς εκκρεμούν δεκάδες υποθέσεις και φυσικά το άνοιγμα της διαθήκης του πρώην καναλάρχη για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Όπως και να έχει φίλοι, συνεργάτες, και ανταγωνιστές χαρακτήριζαν τον Κοντομηνά ως εξαιρετικά γαλαντόμο άνθρωπο. Που μοίραζε χρήμα σε δικούς του ανθρώπους, αλλά και σε όσους συνεργαζόταν.

Δεν επρόκειτο για αφέλεια, αλλά για επιλογή. Και αποτύπωνε τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος αντιλαμβανόταν τη σχέση με το χρήμα αλλά και την εξασφάλιση ικανοποιημένων υπαλλήλων.

Η τελευταία γνωστή συναλλαγή αφορούσε τη μεταβίβαση των μετοχών του Alpha TV στην Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη. Συμφωνία που εκτέλεσε για λογαριασμό Κοντομηνά, η κόρη του Μαρία. Καθώς ο ίδιος βρισκόταν ήδη από το 2019 σε κακή κατάσταση με οξυμένα προβλήματα υγείας, που τον υποχρέωσαν σε μακρά νοσηλεία…

Πίνακες και ρολόγια

Σε όλους ήταν γνωστό ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε μεγάλη αδυναμία στα ακριβά ρολόγια και μάλιστα η συλλογή του ήταν ιδιαίτερα αξιόλογη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είχαν γίνει, η αξία τους δεν αποκλείεται να ξεπερνούσε και το ένα εκατομμύριο ευρώ. Εκτός από τη συγκεκριμένη συλλογή, η οικογένεια του επιχειρηματία, αν και δεν επιβεβαιώνει προς το παρόν τίποτα, εκτιμά ότι εκτός από τα ρολόγια, υπήρχαν στην βίλα και κοσμήματα και κάποια έργα Τέχνης που αγαπούσε πολύ ο πρώην ιδιοκτήτης του Alpha και μετρητά.

Προς το παρόν τηρείται σιγή ιχθύος από την πλευρά της οικογένειας, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα μείνουν αδρανείς. Θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η κόρη του Δημήτρη Κοντομηνά, Μαρία, περιμένει το άνοιγμα της διαθήκης και αναζητεί τον μίτο της Αριάδνης σε όλη αυτή την -ομολογουμένως- περίεργη υπόθεση καθώς πριν έναν χρόνο περίπου όλα τα πράγματα έφυγαν από τη βίλα του πρώην καναλάρχη σε άγνωστη -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- κατεύθυνση. Το άνοιγμα της διαθήκης του Δημήτρη Κοντομηνά μπορεί να φωτίσει και αυτή την σκοτεινή πτυχή της ιστορίας…

Οι μεγάλες ζημίες

Παλαιό στέλεχος του Alpha TV που μίλησε, υπό τον όρο της ανωνυμίας , εξηγεί: “Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ήθελε να φτιάξει τον πρωταθλητή των καναλιών. Σπατάλησε πολλά εκατομμύρια ευρώ σε ακριβά προγράμματα και σε μισθούς διάσημων στελεχών. Χωρίς τα λεφτά αυτά να του έλθουν ποτέ πίσω. Στη συνέχεια προσέλαβε managers που του “έφαγαν” πολλά λεφτά. Υπήρχε manager που σπατάλησε σχεδόν 20-30 εκατ. ευρώ. Μάλιστα του είχε υποσχεθεί στενές επαφές με την τότε αμερικανική κυβέρνηση χωρίς ποτέ να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του. Τότε τον έδιωξε. Άλλος manager δώριζε πανάκριβα αυτοκίνητα σε φίλους του με λεφτά του ALPHA” επισημαίνει το παλαιό στέλεχος.

Ακόμα και μετά την πώληση του ALPHA TV από την κόρη του Μαρία που ήταν κάτοχος των μετοχών της εταιρίας, τα λεφτά που έμειναν ήταν λιγοστά. Για το 49,9% των μετοχών η οικογένεια εισέπραξε περίπου 4,45 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα χρήματα περίπου 3 εκατ. ευρώ δόθηκαν σε παλαιό μέτοχο του ALPHA. Με τον οποίο ο Κοντομηνάς είχε δικαστικές εκκρεμότητες, ενώ ακόμα 1 εκατ. ευρώ χρησιμοποιήθηκε για άλλες υποχρεώσεις. Ζητούμενο επίσης αποτελεί το τι θα πράξει η οικογένεια Κοντομηνά στην ασφαλιστική εταιρεία Prime, η οποία έχει ως έδρα την Κύπρο.

Γενικότερα, ο όμιλος Κοντομηνά βρίσκεται σε σειρά εμπλοκών με το τραπεζικό σύστημα της χώρας. Έχοντας απαιτήσεις αλλά και ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, με σημαντικά περιουσιακά του στοιχεία να είναι δεσμευμένα από τους πιστωτές.

Για παράδειγμα το 2014 είχε χορηγήσει συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο προς τις τράπεζες-διαδόχους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Με το οποίο τους έδιδε την εξουσία να εγγράψουν πρόσθετα εμπράγματα βάρη σε ελεύθερα ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 7 εκ. ευρώ. Όλα τα παραπάνω στοιχειοθετούν ένα ακόμα σίριαλ που θα απασχολήσει τα κοσμικά αλλά και τα οικονομικά πηγαδάκια της χώρας τις επόμενες εβδομάδες….

Πήγαν να του φάνε την περιουσία

Η ιστορία του ψευτογιατρού Νικόλαου Κοντοστάθη θα μπορούσε να είναι σενάριο για ταινία θρίλερ βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Ο «Δρ Θάνατος» πουλούσε ψεύτικες ελπίδες σε καρκινοπαθείς για θεραπεία με μαντζούνια και διάφορα σκευάσματα και ήδη κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες. Εκτός όμως από τη «δουλειά» με θύματα καρκινοπαθείς έστηνε και άλλες κομπίνες. Κορυφαία περίπτωση απάτης που έστησε ο 47χρονος -μαζί με ακόμη τρία άτομα- ήταν αυτή σε βάρος του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά. Σύμφωνα με τη μήνυση ο «κύριος Νικολάου», όπως είχε επιβάλει να τον αποκαλεί, φέρεται να του απέσπασε μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια περισσότερα από 9,5 εκατ. ευρώ.

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Κοντομηνά, Δημήτρης Κουρέντας, σχετικά με το θέμα είχε αναφέρει: «Ο εντολέας μου, ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς, είχε πέσει θύμα εξαπάτησης από τον εν λόγω κύριο για το ποσό των 9,5 εκατ. ευρώ». Ερωτηθείς να σχολιάσει ότι ο ψευτογιατρός φέρεται να είχε ζητήσει 55 εκατ. ευρώ από τον Δημήτρη Κοντομηνά, ο δικηγόρος είχε απαντήσει: «Η έγκληση αφορούσε το σύνολο αυτού του ποσού που αφορούσε απατηλές πράξεις και άλλων ανθρώπων κατά την άποψη του εντολέα μου, πλην όμως το αρμόδιο συμβούλιο έκρινε ότι για αυτά τα ποσά δεν υπήρχαν απατηλές παραστάσεις στον εντολέα μου και παρέπεμψε τον εν λόγω κύριο μόνο για το ποσό των 9,5 εκατ. για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.

Το πλέον εφιαλτικό, είναι ότι στόχος του Κοντοστάθη και της παρέας του ήταν να καταφέρει να βάλει στο χέρι ολόκληρη την περιουσία του Κοντομηνά. Και στη συνέχεια να τον σκοτώσει με δηλητήριο, το οποίο θα προμηθευόταν από τα Σκόπια!

Όλα τα παραπάνω όμως ποτέ δεν έγιναν πραγματικότητα

Η υφαρπαγή της περιουσίας του επιχειρηματία θα γινόταν με έναν απλό τρόπο. Καθώς είχε πειστεί ότι έπρεπε να φτιάξει ένα ίδρυμα και να μεταφέρει σε αυτό όλα τα περιουσιακά στοιχεία του. Πρόεδρος του ιδρύματος θα τοποθετούνταν ο Η.Φ., ένας δικηγόρος ο οποίος εμφανιζόταν ως στενός συνεργάτης του «ψευτογιατρού» και ως ο άνθρωπος που τον γνώρισε στον Κοντομηνά. Οι Φ., Κοντοστάθης και Χ. είχαν πείσει τον Κοντομηνά να φτιάξει ίδρυμα και να μεταφέρει σε αυτό όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. Επίσης τον είχαν πείσει ότι σε αυτό το ίδρυμα έπρεπε να μπει πρόεδρος ο Η.Φ. Η σύσταση του ιδρύματος έγινε, αλλά ουδέποτε προχώρησε η μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων του Κοντομηνά.

Πηγή: Spirto - iciao.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags