Facebook Pixel Επιμονή Καλεντερίδη για απελευθέρωση της Κύπρου! Θα πετάξουμε τους Τούρκους στη θάλασσα (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2022-07-21 11:54:00

Επιμονή Καλεντερίδη για απελευθέρωση της Κύπρου! Θα πετάξουμε τους Τούρκους στη θάλασσα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
Επιμονή Καλεντερίδη για απελευθέρωση της Κύπρου! Θα πετάξουμε τους Τούρκους στη θάλασσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Φανατικός οπαδός του δόγματος απελευθέρωσης της Μεγαλονήσου ο στρατηγικός αναλυτής.

Χθες ήταν μία πολύ στενάχωρη ημέρα για τον Ελληνισμό. Στις 20 Ιουλίου 1974, πέντε ημέρες μετά το προδοτικό πραξικόπημα στη Λευκωσία, το οποίο υποκινήθηκε από τη Χούντα των Αθηνών, οι Τούρκοι εισέβαλκαν στην Κύπρο. Ήταν το πρώτο κύμα επίθεσης, η οποία ολοκληρώθηκε μερικές ημέρες αργότερα με τον Αττίλα 2, με τον οποίο καταλήφθηκε το 30% του νησιού, το οποίο παραμένει για 48 ολάκερα χρόνια υπό κατοχή.

Από τότε μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα επίλυσης του Κυπριακού. Και από αυτήν την ιστορία βγαίνει ένα συμπέρασμα. Όσα ψηφίσματα του ΟΗΕ να έρθουν, όσες λεκτικές καταδίκες και δακρύβρεχτες δηλώσεις, το θέμα δεν λύνεται χωρίς στρατιωτική ισχύς. Ο Σάββας Καλεντερίδης μιλώντας στην εκπομπή ZOOM επενάλεβε ξανά τη σημαντικότητα της ύπαρξης ενός επιθετικού σχεδίου.

Το ονομάζει "δόγμα απελευθέρωσης της Κύπρου". Ο στρατηγικός αναλυτής υποστηρίζει, ότι η Εθνική Φρούρα έχει πλεονέκτημα. Η τουρκική άμυνα είναι έκθετη. Οι κατοχικές δυνάμεις βρίσκονται μέσα στο βεληνεκές του πυροβολικού. Οι Τούρκοι αν εφαρμοστούν τα σχέδια δεν μπορούν να ξεμυτίσουν ούτε από τη Μερσίνα.

"Αν δεν απελευθερώσουμε την Κύπρο δύσκολα θα κρατήσουμε την Ελλάδα. Από εκεί ξεκινά η άμυνα. Θα τους πετάξουμε στη θάλασσα και θα εξασφαλίσουμε την ακεραιότητα της Ελλάδας στο Αιγαίο και στη Θράκη", επεσήμανε με σιγουριά στην εκπομπή ZOOM  ο επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr.

Δείτε την παρέμβασή του:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags