Facebook Pixel
27/07/22 - 09:00

Ανακοινώνεται νέα... κεραμίδα για τον Φιλιππίδη - Ζητούν 900.000 ευρώ - Δεν γλιτώνει με τίποτα!

Sportdog Team
Ανακοινώνεται νέα... κεραμίδα για τον Φιλιππίδη - Ζητούν 900.000 ευρώ - Δεν γλιτώνει με τίποτα!
21.776views

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν γίνει γνωστά τα νέα... μαντάτα για τον ηθοποιό, που εδώ και περίπου ένα μήνα βρίσκεται εκτός φυλακής.

Καυτή αναμένεται να είναι η τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου καθώς ανεβαίνει το θερμόμετρο στο μέτωπο των πλειστηριασμών. Η λίστα αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνει από οικόπεδα φιλέτα μέχρι βιομηχανικά ακίνητα και κατοικίες επωνύμων, τα οποία θα αναμετρηθούν είτε για πρώτη φορά είτε εκ νέου με το ηλεκτρονικό σφυρί.

Οι κατοικίες Γλου και Φιλιππίδη

Εκ νέου θα χτυπήσει στις 28 Ιουλίου το σφυρί και για την κατοικία του Γιώργου Γλου και της συζύγου του Μαρίας Τριαντοπούλου στην Καστέλλα του Πειραιά. Με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στα 3,3 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την υπό εκκαθάριση ακίνητο περιλαμβάνει ένα οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 329,14 τ.μ., το οποίο εντοπίζεται στην Καστέλα με πρόσοψη επί της λεωφόρου Παπαναστασίου και στο οποίο έχει κατασκευαστεί μια μονοκατοικία 4 επιπέδων με συνολική επιφάνεια 619 τ.μ.. 

Μπορεί ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Δημήτρης Δημητρακόπουλος να πέτυχε στο πάρα πέντε την αναστολή της διαδικασίας τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο η κατοικία του γνωστού ηθοποιού ξαναπήρε τον δρόμο του πλειστηριασμού και μάλιστα με αυξημένη τιμή εκκίνησης στις 900.000 ευρώ έναντι 645.000 ευρώ που είχε αρχικά οριστεί ύστερα από αίτημα αποκοπής που κατέθεσε ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθηνά, η Intrum Hellas, η οποία επισπεύδει τον πλειστηριασμό. Πρόκειται για μια κατοικία στη Φιλοθέη, η οποία ανήκει στον Πέτρο Φιλιππίδη και την σύζυγό του Ελπίδα Νίνου και αποτελείται από τρία επίπεδα, υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο συνολικής επιφάνειας 364,9 τ.μ. ενώ το έτος αποπεράτωσης είναι το 1999. 

Πηγή: capital.gr

Δίκη Φιλιππίδη - Νέα μαρτυρία: «Δεν θα δεις θέατρο ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο» απειλούσε την πρώτη καταγγέλλουσα

Όταν του είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στη συμπεριφορά του, ο Πέτρος Φιλιππίδης, εξαγριώθηκε και της είπε ότι «θα φροντίσει να μην δει θέατρο ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο». Ήταν μια από τις χαρακτηριστικές φράσεις που τόνισε σήμερα κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ο φίλος της πρώτης γυναίκας που έχει καταγγείλει τον ηθοποιό για βιασμό.

Στην πρώην Σχολή Ευελπίδων ο Πέτρος Φιλιππίδης προσήλθε σήμερα χωρίς αστυνομική φρούρηση, καθώς έχει ήδη αποφυλακιστεί προσωρινά με περιοριστικούς όρους.

Ο μάρτυρας κατηγορίας, κατά την σημερινή κατάθεσή του, ανέφερε ότι «με την Αλεξάνδρα αναπτύξαμε μια στενή, φιλική σχέση, είναι πλέον αδελφική φίλη» και προσέθεσε ότι στις εξετάσεις της σχολής είχε παρακολουθήσει τη διαδικασία και ο Πέτρος Φιλιππιδης μετά από αυτό τηλεφώνησε στην πρώτη καταγγέλλουσα για να τη συγχαρεί και της πρότεινε να βρεθούν για να τη συμβουλεύσει.

Και συνέχισε: «Στη συνάντηση ήταν μόνοι στα γραφεία. Εκείνος είχε ερωτική διάθεση. Εκείνη θέλησε να φύγει από τον χώρο. Ο Φιλιππίδης την εμπόδισε, την έσπρωξε σε ένα τραπέζι και προέβη σε πράξη που συνιστά βιασμό. Η Αλεξάνδρα είχε σοκαριστεί από τη βιαιότητα. Προσπάθησε να αντιδράσει και ο κατηγορούμενος θύμωσε και την άφησε», συμπληρώνοντας ότι του το εκμυστηρεύτηκε η καταγγέλλουσα σε κατ’ ίδιαν συνάντηση.

«Δεν θα ξεχάσω το βλέμμα της» τόνισε.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, εξακολουθούσε να της τηλεφωνεί ο κατηγορούμενος. «Δεν ήθελε να έρθει σε ρήξη με έναν τόσο εδραιωμένο άνθρωπο στο χώρο γιατί δεν ήξερε τι συνέπειες θα είχε όλο αυτό. Το Σεπτέμβριο δέχτηκε τηλεφώνημα από τη βοηθό του Αλίνα Κωτσοβούλου για τη δουν για ένα ρόλο. Όταν μου το είπε της είπα να πάει γιατί εκείνος ήταν ο υπαίτιος για κάτι κακό. Έπρεπε να συνεχίσει επαγγελματικά και να αγνοήσει αυτό που έγινε. Αυτό δυστυχώς ήταν μια εδραιωμένη αντίληψη, ότι αυτές τις συμπεριφορές δεν τις καταγγέλλουμε και τις προσπερνάμε».
Στην αναλυτική περιγραφή του ο μάρτυρας, αναφέρθηκε στη δεύτερη συνάντηση, όταν το φερόμενο θύμα πήγε να τον δει για τον ρόλο συνέβησαν τα ίδια, με τον ηθοποιό να κάνει σε βάρος της πράξη που συνιστά βιασμό.

«Μου είπε στο τηλέφωνο πως δεν της αξίζει τέτοια συμπεριφορά και πως δε θα βγει τίποτα από αυτό. Αποφάσισε να φύγει και να μη διεκδικήσει το ρόλο. Εγώ ντρέπομαι γι’ αυτό που θα πω, αλλά της είπα να μείνει και να διεκδικήσει το ρόλο. Ο Φιλιππίδης την πήρε έπειτα από μέρες τηλέφωνο και της μιλούσε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Είχαν μια έντονη συζήτηση. Εκείνη του είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στη συμπεριφορά του κι εκείνος εξαγριώθηκε και της είπε ότι θα φροντίσει να μη δει θέατρο ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο».

Ο διάλογος της έδρας του δικαστηρίου και του μάρτυρα

Μεταξύ της έδρας του δικαστηρίου και του μάρτυρα ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Πρόεδρος: Στο ΣΕΗ δεν ανέφερε το πρώτο περιστατικό, ούτε στον εισαγγελέα. Γιατί δεν το ανέφερε;

Μάρτυρας: Η απάντηση είναι πως ήταν ένα γεγονός που τη σόκαρε τόσο βαθιά που προσπάθησε να το απωθήσει. Ήταν η πρώτη φορά. Στο πρώτο είχε παγώσει. Ήταν αυτές οι περιγραφές που ακούμε ότι σου συμβαίνει μια ληστεία και παγωνιές. Στο δεύτερο περιστατικό ήταν διαφορετική η αίσθηση που μου έδωσε εμένα.

Πρόεδρος : Για ποιο λόγο δέχτηκε να πάει και δεύτερη φορά στον κατηγορούμενο; Σας ρωτώ γιατί οι άλλες καταγγέλλουσες είπαν κατηγορηματικά ότι δεν θα συνεργαζόντουσαν μαζί του ξανά.

Μάρτυρας: Ο Φιλιππίδης ήταν ένας άνθρωπος που θα τον συναντούσε πολλές φορές μπροστά της. Η νοοτροπία που υπήρχε ήταν ότι στο θέατρο ματώνουμε, κάνουμε οποιαδήποτε θυσία, ανεξάρτητα από τι μας συμβαίνει ψυχικά ή σωματικά.

Πρόεδρος: Τι σημαίνει ματώνω;

Μάρτυρας: Οποιαδήποτε θυσία. Πήγε και με τη σύμφωνη γνώμη τη δική μου και πίστευε πως δεν θα συμβεί ξανά.

Διευκρινίσεις από τον μάρτυρα ζήτησε η εισαγγελέας

Στη συνέχεια η εισαγγελέας ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με τη φράση του μάρτυρα «στο θέατρο ματώνουμε με οποιαδήποτε θυσία».

Η εισαγγελική λειτουργός ρώτησε τον μάρτυρα αν στη θυσία περιλαμβάνεται και ο βιασμός σε αυτές, και ο μάρτυρας απάντησε: «Δε γνωρίζαμε ότι πρόκειται για βιασμό και το καταλάβαμε τώρα».

Εισαγγελέας: Δεν έχει σημασία που υπάγεται νομικά η πράξη.

Μάρτυρας: Το σκεπτικό μας ήταν ότι βρίσκουμε τη δύναμη να το ξεπεράσουμε.

Εισαγγελέας: Μιλάμε για εισχώρηση στη γενετήσια ζωή. Έχετε την ίδια θεώρηση ακόμα;

Μάρτυρας: Σήμερα ντρέπομαι ειλικρινά για τη θεώρηση που είχα τότε. Ήμουν 21 και τώρα 35.

Εισαγγελέας: Μιλήσατε για «πάγωμα». Σε δεύτερο χρόνο όταν αποφασίζει να καταγγείλει τα γεγονότα στο ΣΕΗ;

Μάρτυρας: Το 2021 είχε πάει μέσα σε όλο αυτό που συνέβαινε τότε για να καταθέσει τη δίκη της εμπειρία. Κατέθεσε όσα μπορούσε να διαχειριστεί ψυχικά.

Εισαγγελέας: Όταν πήγε στον εισαγγελέα ήταν το ίδιο;

Μάρτυρας: Πιστεύω ναι. Δεν το έχουμε ζητήσει.

Εισαγγελέας: Ε, δε μπορεί. Εδώ ειπώθηκαν διαφορετικά πράγματα από το ΣΕΗ μέχρι τον εισαγγελέα και τον ανακριτή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ