Facebook Pixel
12/08/22 - 09:20

Βόμβα Λουπέσκου για Τράγκα και το μυστικό βουτηγμένο στο… αίμα - Τι είπε για Πισπιρίγκου, Ερντογάν

Sportdog Team
Βόμβα Λουπέσκου για Τράγκα και το μυστικό βουτηγμένο στο… αίμα - Τι είπε για Πισπιρίγκου, Ερντογάν
14.611views

Τι είχε καταλάβει και γιατί αρνήθηκε τη συνεργασία τους! Οσα λέει η ερευνήτρια της μεταφυσικής, ψυχολόγος και κλινική υπνοθεραπεύτρια για τον μακαρίτη εκδότη, την πανδημία, την Πισπιρίγκου και τα Ελληνοτουρκικά

Η Αντζυ Λουπέσκου, η διακεκριμένη ερευνήτρια της μεταφυσικής, ψυχολόγος, κλινική υπνοθεραπεύτρια και παρουσιάστρια της εκπομπής «Το ταξίδι της ζωής», μιλά στην «Espresso» και σχολιάζει τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα μας, από τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον κορωνοϊό, ως τους Τούρκους και τις γυναικοκτονίες!

Η μεγαλύτερη όμως βόμβα που ρίχνει αφορά τον μακαρίτη Γιώργο Τράγκα, λέγοντας πως είχε αρνηθεί να συνεργαστεί μαζί του εξαιτίας μια υπόθεσης βουτηγμένης στο αίμα!

Πώς σχολιάζετε τις δολοφονίες και τις γυναικοκτονίες που δυστυχώς αποτελούν καθημερινότητα στη χώρα μας;

Είναι πολύ πιθανό η αύξηση των φόνων των γυναικών να είναι περιστασιακή και να οφείλεται εν μέρει σε παρενέργειες του κορονοϊού. Τέτοιου είδους παρενέργειες είναι ο υποχρεωτικός εγκλεισμός, ο φόβος της ασθένειας, το άγχος της οικονομικής ανασφάλειας και ιδιαίτερα το ψυχοφθόρο συναίσθημα της μοναξιάς. Η Δικαιοσύνη μπορεί να τιμωρήσει τους ενόχους. Η μετάλλαξη όμως του φόνου σε σίριαλ δεν αποτρέπει νέο φόνο, γιατί ενθαρρύνει άτομα με αρρωστημένο ψυχισμό να μιμηθούν τον δράστη.

154808343 2893143890954533 2083157780369977246 n

Πώς κρίνετε την ευρεία προβολή ως θρίλερ της παιδοκτονίας στην Πάτρα και πώς αντιμετωπίζετε την κατηγορούμενη ως παιδοκτόνο Ρούλα Πισπιρίγκου;

Η κατηγορουμένη έχει ανάγκη ισχυρής και προφανώς και πολύχρονης ψυχολογικής φροντίδας για να συνειδητοποιήσει τη βαρύτητα των πράξεών της. Η συνεχής και κατά δόσεις προσφορά ενοχοποιητικών για τη δράστιδα στοιχείων ικανοποιεί την παθολογική περιέργεια του κοινού, ίσως όμως και κάποιες οικονομικές ανάγκες των ΜΜΕ. Η ενημέρωση του κοινού για εγκλήματα πρέπει να είναι λογική και μετρημένη. Η πολιτισμένη κοινωνία δεν χρειάζεται νέους Ηρόστρατους.

Με τον Γιώργο Τράγκα ήσασταν γείτονες στην Εκάλη και γνωριζόσασταν πολλά χρόνια. Ποια είναι η άποψη σας για ό,τι έχει βγει στο φως;

Διάβασα και άκουσα για συμπεριφορές, που δεν υπέπεσαν στην αντίληψή μου στις λίγες συναντήσεις μας. Ηταν ευγενής και μου πρότεινε συνεργασία με ευνοϊκούς όρους, την οποία αρνήθηκα, γιατί διαισθανόμουν κάτι απροσδιόριστα αρνητικό. Συνειδητοποίησα το διαισθητικό μήνυμα, όταν έμαθα ότι είχε αγοράσει κατοικία στην οποία δύο αλλοδαποί από τη Σρι Λάνκα λήστεψαν και σκότωσαν τετραμελή οικογένεια, πατέρα, μητέρα και δύο παιδιά. Οπως συνήθως συμβαίνει, ο βίαιος θάνατος είχε αφήσει έντονο αρνητικό αποτύπωμα στον χώρο και είχε επηρεάσει τον ψυχισμό του δημοσιογράφου. Η διαίσθησή μου απέτρεψε τη συνεργασία μας και με προφύλαξε από αρνητικά γεγονότα.

7225 ZEYG TRAGKA 10012011

Πώς προδιαγράφεται το άμεσο μέλλον της χώρας μας αναφορικά με την πανδημία και τα οικονομικά προβλήματα;

Η διαισθητική εκτίμησή μου είναι ότι η πανδημία Covid-19 θα παραμείνει ενεργή τα προσεχή χρόνια, έως ότου η ιατρική επιστήμη προσφέρει σε κοινή χρήση αποτελεσματικό εμβόλιο, αντίστοιχο άλλων επιδημιών, που ήδη ελέγχονται, όπως η ευλογιά, η φυματίωση κ.ά. Μέχρι τότε η προσωπική υγιεινή, τα εμβόλια και η μάσκα θα είναι απαραίτητα για την άμυνά μας κατά του κορονοϊού. Η δεύτερη οικονομική κρίση της εποχής μας είναι ουσιαστικά ενεργειακή κρίση και οφείλεται στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η παγκόσμια οικονομία για τουλάχιστον μία πενταετία δεν θα επιστρέψει στην κανονικότητα, πριν οι εξαρτημένες ενεργειακά από τη Ρωσία χώρες αναπτύξουν νέες πηγές ενέργειας. Η Ευρώπη σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με έναν δύσκολο χειμώνα. Τη ρωσική αντίδραση στις δυτικές ενέργειες να έχουν τον έλεγχο της Ουκρανίας έπρεπε να την είχαν προβλέψει οι ευφυείς εγκέφαλοι της Δύσης. Η δυτική ηγεσία και ο Ουκρανός πρόεδρος αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Η ρωσική πολεμική μηχανή δουλεύει ακατάπαυστα, ο ρωσικός στρατός ασκείται στην πράξη και η Ουκρανία καταστρέφεται συστηματικά. Αν δεν βρεθεί σολομώντεια λύση για τον ουκρανικό πόλεμο, το 2022 θα κληροδοτήσει στο διάδοχο έτος έναν κόσμο ιδιαίτερα προβληματικό.

164068218 2910033962598859 4792798291355896396 n
Υπάρχει κάποια πιθανότητα να σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου;

Η πιθανότητα να αλλάξει συμπεριφορά ο σημερινός αυταρχικός Τούρκος ηγέτης είναι ελάχιστη. Εκμεταλλεύεται τη γεωγραφική θέση της χώρας του, διαιωνίζει τη γνωστή διπρόσωπη διπλωματική παράδοση της Τουρκίας, διαστρεβλώνει το νόημα διεθνών συμφωνιών και το θράσος του φτάνει στο σημείο να αμφισβητεί όρους της Συνθήκης των Παρισίων, στην οποία η Τουρκία δεν συμμετείχε και δεν έχει υπογράψει. Ως απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις η Ελλάδα και η Κύπρος κινούνται σταθερά στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, αναβάθμισαν τις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ και ενισχύουν με κάθε τρόπο την αμυντική τους ικανότητα.

Ο αυταρχικός Τούρκος πρόεδρος ίσως αποφασίσει την υλοποίηση μέρους ή και του συνόλου των απειλών μετά το πέρας του ουκρανικού πολέμου και εφόσον πιστέψει ότι η Ρωσία κέρδισε περισσότερα από όσα έχασε. Θα είναι, πάντως, φρόνιμο να σκέφτεται ότι η βίαιη αλλαγή συνόρων δεν επιφέρει πάντα επέκταση. Κάπως έτσι διαλύθηκε και η Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Επί σειρά ετών είστε η ψυχή της εκπομπής «Το ταξίδι της ζωής». Ποια θεματολογία τού εξασφάλισε τόσο πολύχρονη διάρκεια;

Οι εκπομπές είναι δημιουργία του Loupescou Center, κέντρου Υπνοθεραπείας και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας. Το κέντρο μας αναπτύσσει πολύπλευρη δράση: Οργανώνει σεμινάρια υπνοθεραπείας, πρακτικών εφαρμογών του φενγκ σούι και της ψυχομετρίας, προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, ελέγχου νοσηρών συνηθειών, εκδίδει σχετικά βιβλία και CD με τεχνικές υπνοθεραπείας.

165635319 2913644988904423 4379176141298477848 n

Θεματολογία των εκπομπών είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και ο ανθρώπινος πόνος. Στη διάρκειά τους δέχομαι τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα. Αναλύω διαισθητικά κάθε περίπτωση και απαντώ σεβόμενη απολύτως τους κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ