Facebook Pixel Νίκος Ευαγγελάτος - Ρεύμα: Σάλος με την ατάκα του Ευαγγελάτου - "Πάγωσε" η Ελλάδα - Έρχονται τα SMS για το ρεύμα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2022-09-17 11:59:00

Σάλος με την ατάκα του Ευαγγελάτου - "Πάγωσε" η Ελλάδα - Έρχονται τα SMS για το ρεύμα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Σάλος με την ατάκα του Ευαγγελάτου - "Πάγωσε" η Ελλάδα - Έρχονται τα SMS για το ρεύμα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για να μειωθεί η κατανάλωση! Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες και νύχτες τον χειμώνα και ο γνωστός δημοσιογράφος προέβη σε μία αποκάλυψη, που προκάλεσε τρομερές αντιδράσεις στο διαδίκτυο.

Σε εναγώνια αναζήτηση τρόπων περιορισμού της κατανάλωσης ρεύματος και επιδότησης της ενέργειας επιδίδονται τα συναρμόδια υπουργεία, καθώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι το ζήτημα της ακρίβειας, όσο θα πλησιάζουμε προς τον χειμώνα, θα μονοπωλεί το ενδιαφέρον των πολιτών.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι όλοι οι γαλάζιοι βουλευτές, μεταφέρουν κλίμα μεγάλης αγωνίας των ψηφοφόρων τους, είτε βρίσκονται στο κέντρο, είτε στην περιφέρεια, για το πώς θα βγει ο φετινός χειμώνας.

Την πλέον δύσκολη εξίσωση αποτελούν τα μέτρα στήριξης των 700.000 με 800.000 νοικοκυριών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.

Το μοντέλο επιδότησης για το φυσικό αέριο

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, η κυβέρνηση προκρίνει το μοντέλο της κλιμακωτής επιδότησης ανάλογα με την εξοικονόμηση, ακριβώς όπως θα ισχύει και για όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα για να θερμανθούν.

Η διαφορά είναι ότι το ύψος της κρατικής επιδότησης, σε καμία περίπτωση δεν θα προσεγγίζει το ύψος αυτής για το ηλεκτρικό ρεύμα. Το κυβερνητικό επιτελείο αναμένει τις αποφάσεις της Ε.Ε. προκειμένου να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις της, τις οποίες στη συνέχεια, θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Επίσης, η κυβέρνηση εξετάζει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τη συνέχιση της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης, με 0,25 λεπτά το λίτρο για όλον τον χειμώνα και όχι μόνο για τους δύο πρώτους μήνες, όπως προβλέπεται μέχρι σήμερα. Για την εξεύρεση των πόρων χρηματοδότησης του μέτρου, το πλέον πιθανό είναι να προχωρήσει σε φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών πετρελαιοειδών, όπως έκανε και με τις εταιρείες παραγωγής ενέργειας.

Στην κατεύθυνση της συνέχισης της επιδότησης, κινούνται και οι διαφαινόμενες αποφάσεις για το πετρέλαιο κίνησης, το οποίο επιδοτείται με 0,15 λεπτά το λίτρο.

Η Αθήνα, δια του αρμόδιου υπουργού Ενέργειας Κ. Σκρέκα, χαιρέτισε χθες τις προτάσεις της προέδρου της Κομισιόν και ιδιαίτερα αυτή για τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, πρακτική την οποία ήδη έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση.

Αντιθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αρνητική στην πρόταση της Κομισιόν για το πλαφόν και προτίθεται να επιμείνει στην επιβολή πλαφόν στις πηγές προμήθειας φυσικού αερίου, όπως και σε πλαφόν στη χρηματιστηριακή τιμή, που είναι και σημείο αναφοράς για τις τιμές του φυσικού αερίου. Ωστόσο, όπως επιβεβαιώνουν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, δεν τρέφει μεγάλες ελπίδες, καθώς η συγκεκριμένη πρόταση φαίνεται να προσκρούει στην άρνηση αρκετών χωρών που θεωρούν μη δόκιμη την παρέμβαση σε επίπεδο χρηματιστηρίου.

 

 

Η μείωση στο ρεύμα σε ώρες αιχμής

Επίσης, η Αθήνα είναι επιφυλακτική στην υποχρεωτικότητα μείωσης της κατανάλωσης ρεύματος σε ώρες αιχμής, ιδιαίτερα για τα νοικοκυριά, καθώς ένα τέτοιο μέτρο, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε πολίτες που το έχουν ανάγκη. Η Αθήνα θεωρεί ότι θα πρέπει να είναι προαιρετική η βάση ενός τέτοιου μέτρου και να κινείται στη λογική του μπόνους για περιορισμό της κατανάλωσης, από την οποία διαπνέονται τα πρόσφατα μέτρα στήριξης για το ηλεκτρικό ρεύμα που ανακοινώθηκαν.

Ούτως ή άλλως, η χώρα μας εφαρμόζει από τον Ιούλιο ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας στον δημόσιο τομέα και το επόμενο διάστημα, το βάρος θα ριχθεί στις ενεργοβόρες βιομηχανίες, με κίνητρα για δραστική εξοικονόμηση.

Μία πρώτη εικόνα για το πως διαμορφώνονται οι ισορροπίες μεταξύ των κρατών της Ε.Ε. θα υπάρξει στις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Ενέργειας της Ενωσης.

Η ατάκα Ευαγγελάτου για τα SMS

Μάλιστα, προ ημερών δημιουργήθηκε… σάλος στο διαδίκτυο από μία ατάκα του Νίκου Ευαγγελάτου σχετικά με την κατανάλωση ρεύματος και τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, μεταξύ άλλων ο γνωστός δημοσιογράφος ανέφερε ότι όπως πέρυσι είχαμε τα SMS για να βγούμε από το σπίτι, φέτος θα ζητάμε άδεια για να ανοίξουμε τα φώτα!

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags