Facebook Pixel Sportdog.gr | Νέο χαστούκι στην Άγκυρα από ΗΠΑ - Εφιάλτης για την Τουρκία ο συνδυασμός Rafale, Viper και F-35
Life
| 2022-10-05 23:22:00

Νέο χαστούκι στην Άγκυρα από ΗΠΑ - Εφιάλτης για την Τουρκία ο συνδυασμός Rafale, Viper και F-35

Sportdog Team
Νέο χαστούκι στην Άγκυρα από ΗΠΑ - Εφιάλτης για την Τουρκία ο συνδυασμός Rafale, Viper και F-35

Η Ουάσιγκτον δεν κρύβει την διάθεση της σε κάθε ευκαιρία να προχωρήσει άμεσα σε συμφωνία με την Αθήνα για πώληση το συντομότερο μιας Μοίρας Stealth μαχητικών F-35.

Στον ταχύτερο δυνατό χρόνο σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν από τις ΗΠΑ είναι διατεθειμένη να απαντήσει η Ουάσιγκτον στο Ελληνικό αίτημα για είσοδο στο πρόγραμμα του Stealth μαχητικού F-35. Με την απάντηση να είναι θετική στην LOR που απεστάλη τον περασμένο Ιούνιο από την Αθήνα και την αρμόδια για τα εξοπλιστικά Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στην επιθυμία της Ελλάδας για επίσπευση της διαδικασίας παρά το γεγονός ότι  ο χρόνος απάντησης των Αμερικανών προσδιορίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις περίπου στον ένα χρόνο η ανταπόκριση από τις ΗΠΑ όπως όλα δείχνουν θα είναι πολύ πιο σύντομη. Τα μηνύματα που ήδη φτάνουν από την άλλη άκρη του Ατλαντικού προσδιορίζουν την Αμερικανική LOA εντός του πρώτου τριμήνου του 2023 ενώ δεν θα αποτελέσει έκπληξη να φτάσει στην Αθήνα ακόμα και εντός Ιανουαρίου.

Διαβάστε περισσόερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags