Facebook Pixel Sportdog.gr | Θλίψη για την ελληνική μουσική - Ο θάνατος που "γονάτισε" Τερζή, Σφακιανάκη, Παπαρίζου και Βανδή!
Life
| 2022-11-17 13:08:00

Θλίψη για την ελληνική μουσική - Ο θάνατος που "γονάτισε" Τερζή, Σφακιανάκη, Παπαρίζου και Βανδή!

Sportdog Team
Θλίψη για την ελληνική μουσική - Ο θάνατος που "γονάτισε" Τερζή, Σφακιανάκη, Παπαρίζου και Βανδή!

Πασίγνωστοι και πολύ πετυχημένοι Έλληνες τραγουδιστές, έχασαν μία γυναίκα που τους βοήθησε να χτίσουν την καριέρα τους...
 

Μια θρυλική μορφή του λαϊκού τραγουδιού της δεκαετίας του 1950, η πρώτη σύζυγος του Μανώλη Χιώτη, κηδεύτηκε χθες το πρωί μακριά από κάθε είδους δημοσιότητα. 

Η Ζωή Νάχη έφυγε από η ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο αγαπημένος φίλος της οικογένειας της και βιρτουόζος του μπουζουκιού Στέλιος Τζανετής με ανάρτησή του στα social media: «Σήμερα αποχαιρετήσαμε στο νεκροταφείο Ζωγράφου, η οικογένεια και λίγοι φίλοι την Ζωή Νάχη! Πρώτη σύζυγος του Μανώλη Χιώτη που είχε και τα παιδιά. Υπήρξε παιδί θαύμα έπαιζε στο θέατρο και τραγουδούσε από πολύ μικρή ηλικία “εφτά χρονών” και όλοι λέγανε “ζωή να ‘χει” αυτό το παιδί… Το όνομα της το πραγματικό ήταν Ζωή Γρυπάρη και είχε συγγένεια με τον Ιωάννη Γρυπάρη (λογοτέχνης ποιητής μεταφραστής και εκπαιδευτικός). Ήταν μία εξαιρετική στιχουργός με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της. Έφυγε σε ηλικία 91 ετών».

Η Ζωή Νάχη (Γρυπάρη ήταν το πατρικό της), κατόρθωσε να κάνει μια δεύτερη μεγάλη καριέρα ως στιχουργός από τη δεκαετία του 1980, δίνοντας μεγάλα τραγούδια στον Νότη Σφακιανάκη, στην Καίτη Γαρμπή, στον Πασχάλη Τερζή, στον Τόλη Βοσκόπουλο, στην Έλενα Παπαρίζου, στην Άντζελα Δημητρίου, στη Δέσποινα Βανδή και σε πλήθος άλλων τραγουδιστών. «Έρωτα θέλει η ζωή», «Αγάπη Αλκοολική», «Υπάρχει λόγος» και πολλά άλλα είναι μερικά από τα 250 τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες τις περασμένες δεκαετίες.

 

 

 

Η Ζωή Νάχη κυριάρχησε σε όλα τα σπουδαία νυχτερινά κέντρα της δεκαετίας του 1950 κάνοντας μία σύντομη αλλά σημαντική για το λαϊκό τραγούδι καριέρα. Στάθηκε επάξια στο πάλκο στο πλευρό του Βασίλη Τσιτσάνη, του Γιάννη Παπαϊωάννου, της Καίτης Γκρέυ, του Στέλιου Καζαντζίδη, του Τάκη Μπίνη και πολλών άλλων.

Σύμφωνα με την Espresso, η σπουδαία ερμηνεύτρια και στιχουργός κηδεύτηκε στο Κοιμητήριο Ζωγράφου χθες το μεσημέρι ως «Ζωή Σπάθη» έχοντας κοντά της στο τελευταίο αντίο τον γιο της Διαμαντή Χιώτη, την εγγονή της καθώς και ελάχιστα ακόμα πρόσωπα από το οικογενειακό της περιβάλλον.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags