Facebook Pixel Σπύρος Παπαδόπουλος: Σκληρές αλήθειες από τον Σπύρο Παπαδόπουλο για Χρυσή Αυγή, φασίστες και Αρχαίους Έλληνες!
Life
| 2022-11-30 09:20:00

Σκληρές αλήθειες από τον Σπύρο Παπαδόπουλο για Χρυσή Αυγή, φασίστες και Αρχαίους Έλληνες!

Sportdog Team
Σκληρές αλήθειες από τον Σπύρο Παπαδόπουλο για Χρυσή Αυγή, φασίστες και Αρχαίους Έλληνες!

Δεν μάσησε τα λόγια του ο γνωστός ηθοποιός που μίλησε ανοιχτά για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Ρένια Λουιζίδου και Σπύρος Παπαδόπουλος συναντιούνται για πρώτη φορά μετά τους "Απαράδεκτους". Αυτή τη φορά στο θεατρικό σανίδι και σε συνέντευξή της στο news247.gr, μίλησαν για όλα. Για το παρελθόν τους, την καριέρα τους, την παράσταση και την σημερινή δύσκολη και σκληρή εποχή.

Δεν είναι τυχαίο που ο Σπύρος Παπαδόπουλος επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να ανεβάσει ένα feelgood έργο σχέσεων, στο οποίο πρωταγωνιστεί ένα κουρασμένο από τον γάμο του ζευγάρι που προσπαθεί να βρει τη χαμένη του λάμψη, να επανασυστηθεί και να επαναπροσδιοριστεί. Το Sexy Laundry” της Michele Riml είναι μία τρυφερή κωμωδία μέσα από την οποία βγαίνουν όλα τα “άπλυτα” των ζευγαριών στη φόρα κι ακούγονται αλήθειες για τις μακροχρόνιες σχέσεις που ταρακουνούν και θέτουν ξανά σε λειτουργία τον μηχανισμό της ενσυναίσθησής τους.

Δείτε τις ατάκες της συνέντευξης που ξεχώρισαν για τη σημερινή εποχή:

Από την άλλη πόσο μπορούμε σήμερα να γελάμε με όλη αυτή τη δυσωδία γύρω μας;
Σπύρος Παπαδόπουλος:
Εγώ δεν πιστεύω πως έχει αλλάξει τίποτα. Πάντα τα ίδια πράγματα γινόντουσαν, η διαφορά είναι πως τώρα τα μαθαίνουμε. Τι να πούμε για το Βατικανό και για τα όσα βγαίνουν στο φως εδώ και αιώνες; Είμαστε λίγο άμαθοι στην πολλή πληροφορία σήμερα. Και είναι πολύ σημαντικό πως βγαίνουν προς τα έξω αυτά, κάτι θα ορίσει όλο αυτό, ακόμη και μία αντιμετώπιση από την κοινωνία.

Ρένια Λουιζίδου: Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε περάσει πολύ δύσκολα. Δεν έχουμε ζήσει χωρίς μέτρα. Πρώτα οικονομικά, μετά υγειονομικά, τώρα ενεργειακά. Δύσκολη η πραγματικότητα και η επικαιρότητα. Δημιουργείται μία λαγνεία γύρω από τον φόβο κι εγώ που έχω κιόλας τέτοιες τάσεις προσπαθώ “να μην με καταπιεί” όλο αυτό. Είναι καλό που όλα αυτά βγαίνουν στην επιφάνεια, πρέπει να το δούμε σαν μία πρόκληση για να τα διορθώσουμε.

Σπύρος Παπαδόπουλος: Ο ανθρώπινος πολιτισμός, θα ακουστεί περίεργο, αλλά γίνεται όλο και καλύτερος με τη συμβολή των επιστημών. Από την αλληλεγγύη και την κοινωνική πρόνοια μέχρι και το πώς φερόμαστε στους αιχμαλώτους. Στην αρχαία Αθήνα δεν είχαν αιχμαλώτους, τους έσφαζαν με τη μία τους ηττημένους. Όσο πιο πίσω πας, τόσο χειρότερο. Είμαστε το ευτελέστατο είδος. Όμως πάμε μπροστά με την πάροδο του χρόνου. Άσχετα με το αν είμαστε στα μισά του δρόμου.

Άρα η κοινωνία πάει προς το καλύτερο;
Ρένια Λουιζίδου:
Σκέψου τις οικογενειες, τη θέση της γυναίκας σήμερα και παλαιότερα, το πόσο πιο ενεργοί είναι οι άντρες σαν πατέρες σήμερα, πόσο πιο πολύ συζητάμε με τα παιδιά μας. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά ακόμη, αλλά κάπως πάμε μπροστά νιώθω. Και ναι βεβαιως όλη αυτή η ενδοοικογενειακή βία είναι αδιανόητη, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπήρχε πάντα. Τώρα τουλάχιστον μιλάμε.

Σπύρος Παπαδόπουλος: Και τότε, αν πήγαινε η γυναίκα να πει στην αστυνομία με έδειρε ο άνδρας μου ή με βίασαν στον δρόμο, θα της έλεγε ο ίδιος ο μπάτσος “σήκω και φύγε από δω, ποιος ξέρει τι θα έκανες και εσύ”. Σήμερα αυτόν τον μπάτσο θα τον κρεμάγαμε στα μανταλάκια αν τα έλεγε αυτά…

Και όλο αυτό το σύννεφο του φασισμού που σηκώνεται στην Ευρώπη; Τι συμβαίνει με αυτό;
Ρένια Λουιζίδου:
Η ιστορία κάνει συνέχεια τον ίδιο κύκλο. Και εμείς δεν μαθαίνουμε. Πριν τον Χίτλερ έγινε ο ίδιος κύκλος στην Ευρώπη. Δεν είναι πρωτοφανές. Πάντα, όταν ο μέσος άνθρωπος ζορίζεται οικονομικά, στρέφεται στην ακρότητα. Προσεχώς φασισμός λοιπόν.

Σπύρος Παπαδόπουλος: Δε σημαίνει πως ξαφνικά οι Ιταλοί έγιναν φασίστες. Είναι η συγκεκριμένη συνθήκη με τη φτώχεια, την ανεργία και την ξενοφοβία που τους έκανε να στραφούν στην τύπισσα αυτή. Άνθρωποι της ανάγκης που δεν έχουν πολλά εφόδια, αντανακλαστικά βρήκαν κάποιον. Το είδαμε και εδώ με τη Χρυσή Αυγή που περνούσαν τις γιαγιάδες απέναντι. Ο Πλάτωνας στην Πολιτεία του τα περιγράφει όλα τόσο ωραία.

Άρα να προσπαθούμε να τα αντιμετωπίζουμε όλα με γέλιο;
Σπύρος Παπαδόπουλος:
Γέλιο μέχρι δακρύων...

Ρένια Λουιζίδου: Δεν είναι φυσιολογικό, όταν βλέπεις σκοτάδι, να ψάχνεις να βρίσκεις το φως;

Παντρεύεται ο Σπύρος Παπαδόπουλος - Εντυπωσιακή μελαχρινή τον πηγαίνει στην εκκλησία (ΦΩΤΟ)

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος βρέθηκε στο θέατρο «Άλσος» με μελαχρινή συνοδό προ ημερών και τα δημοσιεύματα... πήραν φωτιά!

Ο γνωστός ηθοποιός επισκέφτηκε το θέατρο “Άλσος” για να παρακολουθήσει την παράσταση της καλής του φίλης Δήμητρας Παπαδοπούλου “Τι ζούμε ρε;”.

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τον Σπύρο Παπαδόπουλο να συνοδεύεται από μία μελαχρινή γυναίκα. Σύμφωνα με την εκπομπή Happy Day, κανένας από τους δύο δεν έδειξε να ενοχλείται από από τα φλας των φωτογράφων, αντιθέτως έδειχναν ευδιάθετοι και χαλαροί.

 

Τα δημοσιεύματα λοιπόν επιμένουν πως η μελαχρινή είναι η σύντροφος του Σπύρου Παπαδόπουλου, ενώ πρωτοσέλιδο περιοδικού ισχυρίζεται πως θα τους δούμε σύντομα και στην εκκλησία για γάμο!

Ιδού:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags