Facebook Pixel Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πρωτοσέλιδο ΣΟΚ για τέως βασιλιά Κωνσταντίνο τη μέρα που πέθανε - Προφητεία για τις εκλογές (ΦΩΤΟ)
Life
| 2023-01-13 08:20:00

Πρωτοσέλιδο ΣΟΚ για τέως βασιλιά Κωνσταντίνο τη μέρα που πέθανε - Προφητεία για τις εκλογές (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Πρωτοσέλιδο ΣΟΚ για τέως βασιλιά Κωνσταντίνο τη μέρα που πέθανε - Προφητεία για τις εκλογές (ΦΩΤΟ)

Γνωστό περιοδικό κυκλοφόρησε με την αποκάλυψη πως κατεβαίνει στην πολιτική και ότι σαρώνει στις δημοσκοπήσεις!

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος είχε νοσηλευθεί το τελευταίο διάστημα με κορονοϊό στο νοσοκομείο Αττικόν. Ο Κωσταντίνος Γλύξμπουργκ είχε αρχικά διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου στην Αργολίδα στις 15 Δεκεμβρίου.

Η υγεία του ήταν ιδιαίτερα βεβαρημένη τα τελευταία χρόνια ενώ είχε προσβληθεί και πάλι από κορονοϊό  τον Ιανουάριο του 2022 ενώ τον Δεκέμβριο του 2021 είχε μεταφερθεί με πνευμονία στο νοσοκομείο.

Διετέλεσε βασιλιάς της Ελλάδας από το 1964 έως το 1973, οπότε με δημοψήφισμα καταργήθηκε η μοναρχία και κηρύχθηκε έκπτωτη η δυναστεία από τη Χούντα των Συνταγματαρχών.

Με το Δημοψήφισμα του 1974 εξέπεσε οριστικά του αξιώματός του στην Ελλάδα, καθώς οι πολίτες επέλεξαν με ποσοστό 69,2% την Αβασίλευτη Δημοκρατία ως μορφή του πολιτεύματος.

Από το 1967, μετά το αποτυχημένο αντικίνημα κατά της δικτατορίας που οργάνωσε στις 13 Δεκεμβρίου, ζούσε αυτοεξόριστος στην Ιταλία και στη Βρετανία, ενώ τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα.

Ως βασιλιάς διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα πολιτικά γεγονότα που οδήγησαν στην επιβολή της δικτατορίας με σημαντικότερη την εμπλοκή του στα γεγονότα της Αποστασίας, όταν συγκρούστηκε με τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, με αποτέλεσμα την παραίτηση του τελευταίου.

Στράφηκε κατά του ελληνικού Δημοσίου απαιτώντας 161,1 εκατομμύρια ευρώ και τελικά μετά από δικαστικές διαμάχες κατάφερε να αποζημιωθεί με 13,7 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία εισπράχθηκαν από τη ΔΟΥ Αχαρνών, τον Μάρτιο του 2003.

Πρωτοσέλιδο για… συγκυβέρνηση!

Την χθεσινή ημέρα πάντως και λίγες ώρες πριν τον θάνατό του, κυκλοφόρησε περιοδικό με πρωτοσέλιδο πως όχι μόνο κατεβαίνει στις εκλογές, αλλά αναλαμβάνει και την κυβέρνηση μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις 10.1.22 περιοδικό ανέφερε: «Κυριακή των Βαΐων η μεγάλη μέρα. Όλα τα επιδόματα που θα μπουν μέχρι τις εκλογές.

Με 38% συγκυβερνούν Βασιλιάς-Μητσοτάκης και αβγατίζουν τους λογαριασμούς μας»!

Δείτε το:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags