Facebook Pixel Πέτρος Φιλιππίδης: "Το μεγαλύτερο ψέμα για την καταδίκη Φιλιππίδη" - Τι συνέβη μόλις ανακοινώθηκε - "Εκλιπαρούσαν να..."
Life
| 2023-02-11 13:26:00

"Το μεγαλύτερο ψέμα για την καταδίκη Φιλιππίδη"- Τι συνέβη μόλις ανακοινώθηκε - "Εκλιπαρούσαν να..."

Sportdog Team
"Το μεγαλύτερο ψέμα για την καταδίκη Φιλιππίδη"- Τι συνέβη μόλις ανακοινώθηκε - "Εκλιπαρούσαν να..."

«Δεν παρακαλούσαν απλά...». Αποκαλύψεις για όσα έγιναν χωρίς κάμερες μέσα στην αίθουσα. Τι είπε ο συνήγορος της γυναίκας για την απόπειρα βιασμού της οποίας καταδικάστηκε ο γνωστός ηθοποιός, για το προσβλητικό ύφος σε όλη την δίκη, την διαδικασία και την απόφαση.

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Το Πρωινό» μίλησε την Παρασκευή, ο Ανδρέας Βαγγόπουλος, συνήγορος της 3ης καταγγέλλουσας, σχετικά με την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Όπως είπε ο δικηγόρος, «δεν μπορώ να δεχθώ την θέση της υπεράσπισης του, ότι θα ήταν διαφορετική η απόφαση αν δεν ήταν ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορούμενος».

Σημείωσε ακόμη, απορρίπτοντας ισχυρισμούς των δικηγόρων του καλλιτέχνη, πως «το ένταλμα για την προσωρινή κράτηση του αναφερόταν σε εγκληματικές πράξεις κατά πλειόνων, δεν αναφερόταν μόνο στην πρώτη καταγγελία για βιασμό. Αν δεν υπήρχε η κατηγορία για τον βιασμό, ενδεχομένως δεν θα τον προφυλάκιζαν τον κ. Φιλιππίδη, όμως προφανώς εκτιμήθηκαν και άλλα στοιχεία».

«Μόνο χαρούμενος δεν φάνηκε ο κ. Δημητρακόπουλος για την απόφαση», είπε ο κ. Βαγγόπουλος, σχολιάζοντας σχετική δήλωση του δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ως προς την διαδικασία και τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, ο συνήγορος της 3ης καταγγέλλουσας, για την απόπειρα βιασμού σε βάρος της οποίας καταδικάστηκε ο καλλιτέχνης, είπε ότι «Θα μπορούσε να πει ο κ. Φιλιππίδης «με συγχωρείτε, παρασύρθηκα» κτλ. αλλά αντίθετα υπήρχε έπαρση, άκρατος εγωισμός και προσπάθεια ότι «εμείς θα καταδείξουμε πόσα ανηλεή ψέματα λέτε καθημερινά» από την πλευρά του, κάτι που είχε αναπτύξει και μια ψυχολογία ανάλογη στις γυναίκες αυτές που πήγαιναν καθημερινά στην δίκη».

«Όλη η υπερασπιστική γραμμή έχει ένα προσβλητικό ύφος απέναντι σε αυτές τις κοπέλες και συνεχίζεται όταν ο κ. Δημητρακόπουλος λέει ότι αποσύρθηκε το θέμα του βιασμού. Γιατί; Η απόπειρα βιασμού τι είναι; Απλή εξύβριση; Εκλιπαρούσαν να μην επιβάλλουν ποινή καθείρξεως και να επιβληθεί ποινή φυλάκισης», συμπλήρωσε ο κ. Βαγγόπουλος.

Κατέληξε λέγοντας ότι «υπάρχει ικανοποίηση στην δική μας πλευρά για την απόφαση, αλλά όχι ενθουσιασμός. Αν υπάρχει ενθουσιασμός στην άλλη πλευρά επειδή δεν υπήρξε καταδίκη για τον βιασμό….».

 

 

Το απόλυτο τρικ Φιλιππίδη για να αθωωθεί - 10 κάμερες και δεν το πρόσεξε κανείς τόσους μήνες (Vid)

Η δίκη Φιλιππίδη φτάνει στο τέλος της και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου και θα γνωστοποιηθεί το αν ο γνωστός ηθοποιός είναι αθώος ή ένοχος, κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Είναι γνωστό ότι η πρόταση της εισαγγελέως είναι αθωωτική για το βιασμό, αλλά καταδικαστική για τις απόπειρες βιασμού.

Για το θέμα μίλησε ο νομικός και εκπρόσωπος της τρίτης καταγγέλλουσας, Πέτρος Βαγγόπουλος, δίνοντας τη δική του οπτική για την κατάληξη της υπόθεσης.

«Και η απόπειρα βιασμού είναι πολύ σοβαρό αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος που επισύρει ποινή καθείρξεως. Η διαφορά με την πρώτη πράξη είναι ότι εκείνη ήταν τετελεσμένη, ενώ σε αυτή την πρόλαβε να ολοκληρωθεί από εξωτερική αίτια. Στη δική μου περίπτωση, μέσα στο αυτοκίνητο ο κατηγορούμενος δεν υπαναχώρησε επειδή το μετάνιωσε, αλλά επειδή εξωτερικά αίτια που τον εμπόδισαν για να μην προχωρήσει στο βιασμό», είπε αρχικά, σχολιάζοντας στη συνέχεια την εισαγγελική πρόταση:

«Η εισαγγελική πρόταση για την περίπτωσή μας είναι εξαιρετική και πιστεύουμε ότι το δικαστήριο με το αποδεικτικό υλικό που υπάρχει, έχει έναν μονόδρομο. Τα αδικήματα είναι κατά συρροή για τις απόπειρες του 2010 και του 2014 μιλάμε για 2 κατ’ ελάχιστον χρόνια φυλάκισης ως 8 χρόνια κάθειρξης. Αν υπάρχει ελαφρυντικό από 1 ως 8».

Τέλος, προχώρησε σε μια εκτίμηση: «Θα επιβληθεί μια ποινή βάσης και θα προστεθεί ένα μέρος από τη δεύτερη πράξη και θα συγχωνευτεί σε μια συνολική ποινή που θα του επιβληθεί. Οι ποινές για πάνω από 5 χρόνια κάθειρξης δεν αναστέλλονται. Δίνει ο νόμος όμως το δικαίωμα να έχει ανασταλτική δύναμη η έφεση που θα ασκήσει η πλευρά Φιλιππίδη και το δικαστήριο ερευνά αν θα τον αφήσει ελεύθερο μέχρι το εφετείο. Σαν τον Λιγνάδη δηλαδή».

Παράλληλα, ανέφερε πως η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου, ενώ αποκάλυψε κι ένα… τρικ του γνωστού ηθοποιού. Συγκεκριμένα υποστήριξε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης σε όλη τη διάρκεια της δίκης όλους αυτούς τους μήνες, εμφανίζεται πάντα στο δικαστήριο με το ίδιο κοστούμι. "Άραγε ένας τέτοιος ηθοποιός δεν έχει δεύτερο παντελόνι να φορέσει;", ανέφερε χαρακτηριστικά και υποστήριξε πως αυτό γίνεται βάσει πλάνου, ώστε να δείξουν στην έδρα σε πόσο άθλια οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο κατηγορούμενος ηθοποιός!

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ μετά το 7.10:

 

Γι’ αυτό εξοργίστηκε με τον Μπέζο ο Φιλιππίδης - Χοντρό σκηνικό με την γυναίκα του - Πίκρα από Ρέμο!

H ξαφνική κόντρα του Γιάννη Μπέζου με τον Πέτρο Φιλιππίδη μπορεί να ξένισε πολλούς αλλά έχει αρχή και τέλος. Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και ο Αντώνης Ρέμος…

Είναι γνωστή η κουμπαριά του Πέτρου Φιλιππίδη με τον Γιάννη Μπέζο. Αυτό που ίσως είναι λιγότερο γνωστό, είναι η φιλία που είχαν ο Αντώνης Ρέμος με τον πρωταγωνιστή. Τι πιο φυσιολογικό λοιπόν ο Φιλιππίδης να απευθυνθεί για βοήθεια στην περιπέτειά του και σε αυτούς.

Όλα άρχισαν πριν από ένα μήνα, περίπου. Τότε η σύζυγος του Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου, επικοινώνησε προσωπικά και τον Μπέζο και τον Ρέμο και τους παρακάλεσε να παρευρεθούν τουλάχιστον στη δίκη αν δεν μπορούν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης για συμπαράσταση έτσι ώστε ο Φιλιππίδης να μπορέσει να αντιστρέψει το κλίμα με την παρουσία του κουμπάρου του και του φίλου του, δύο τόσο λαοπρόβλητων και αγαπητών σε ευρύ κοινό προσώπων.

Και οι δύο ήταν αρνητικοί. Είπαν να βοηθήσουν όσο θέλει η οικογένεια σε οικονομικό επίπεδο αλλά επ’ ουδενί δεν θα πλησιάσουν τη δικαστική αίθουσα για ευνόητους λόγους.

Και αν το χώνεψε για τον Ρέμο, από τον Μπέζο ο Φιλιππίδης δεν μπόρεσε με τίποτα να το καταπιεί αφού μετά από την άρνηση ο πρωταγωνιστής έκλεισε το τηλέφωνο στη σύζυγό του, πράγμα που εξόργισε περισσότερο τον κατηγορούμενο και ακολούθησε ό,τι ακολούθησε.

Ο Μπέζος παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στην εκπομπή «late night» με την Αθηναΐδα Νέγκα. Ο ηθοποιός θέλησε, μάλιστα, να κάνει σαφή τοποθέτηση για την πρόσφατη αναφορά σε εκείνον στην απολογία του Φιλιππίδη.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών, είχε πει στην απολογία του: «Εγώ είμαι αγαπητός, δεν είμαι σαν τον Μπέζο, μυστήριος, με έχουν στις καρδιές τους. Γιατί οι καταγγέλλουσες ήρθαν σε μένα;».

Ο Μπέζος με τη σειρά του σημείωσε: «Δεν με ξαφνιάζει τίποτα και δεν έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι στη διαδικασία της δίκης, είναι μια απολογία και δεν θα έκανα κανένα σχόλιο, ούτε και έκανα κανένα σχόλιο. Θέλω να πω όμως ότι δεν με ξαφνιάζει τίποτα γιατί οι άνθρωποι, ο καθένας είναι ξεχωριστός. Δεν είναι κάτι που με ενοχλεί».

Ο ηθοποιός, που φέτος έχει αναλάβει ρόλο παρουσιαστή με την εκπομπή «Ό,τι αγαπώ», πρόσθεσε: «Εγώ δεν αισθάνθηκα ότι σύρθηκα από κανέναν. Δεν μπορεί να με σύρει εύκολα και δεν θα με σύρει εύκολα. Δεν είναι αυτό όμως το ζητούμενο. Για αυτό και δεν ήθελα να ασχοληθώ με αυτό για να μη ρίχνω νερό σε έναν μύλο που αναπαράγει τέτοια πράγματα. Δηλαδή έχουμε πολύ πιο βασικές ανάγκες και προβλήματα στα οποία δεν δίνουμε σημασία».

Πηγή: iciao.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags