Facebook Pixel Η μόνη συνάντηση που σώζει την ΠΑΕ ΑΕΚ
| 2012-01-24 00:15:00

Η μόνη συνάντηση που σώζει την ΠΑΕ ΑΕΚ

Η μόνη συνάντηση που σώζει την ΠΑΕ ΑΕΚ

Κανείς οφείλει να του το αναγνωρίσει αυτό: δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την ΠΑΕ για να μείνει ανοικτή, ώστε να μην υποστεί η ΑΕΚ τις οδυνηρές συνέπειες, αλλά τουλάχιστον ο Μιχάλης Τροχανάς σπάει το κεφάλι του και εκπονεί ένα σχέδιο που, κατά την αντίληψη, τη γνώση, την εμπειρία και την αισιοδοξία του, μπορεί να σώσει την ΠΑΕ ΑΕΚ. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.

Τουλάχιστον προτείνει κάτι. Το γεγονός όμως ότι αυτή η πρόταση, της οποίας τον ρεαλισμό αμφισβητεί ανοιχτά η συντριπτική πλειονότητα των προσκεκλημένων, φτάνει να αποτελεί την τελευταία ελπίδα διάσωσης της ΠΑΕ, αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος που απειλεί τη ζωή της εταιρείας που χρηματοδοτούσε μέχρι πρότινος την ΑΕΚ και το μέγεθος της απελπισίας όσων έχουν συλλάβει το πρόβλημα στο αληθινό μέγεθός του.

Καταλαβαίνω ότι αυτοί που πρέπει, δηλαδή αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν την ΠΑΕ να επιβιώσει, δεν θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα. Τσακωμένοι μεταξύ τους και ξενερωμένοι με την ΑΕΚ οι περισσότεροι «δυνατοί» της «ομάδας 2004», πετούν τη μπάλα στα βράχια. Κι αν δεν βρεθούν αυτοί εκεί, η συνάντηση χάνει τις πιθανότητες να ξεκινήσει τον τοκετό για να γεννηθεί η λύση στο πρόβλημα επιβίωσης της ΠΑΕ.

Ο Μιχάλης Τροχανάς θα μπορούσε να διατυπώσει την πρότασή του με λιγότερες λέξεις και σελίδες: για να σωθεί η ΠΑΕ και να δημιουργήσει την προοπτική να επιζήσει και να ζήσει καλύτερα στο μέλλον αρκεί μια συνάντηση πέντε ανθρώπων: Παππάς, Νοτιάς, Χατζηιωάννου, Κανελλόπουλος στη μια πλευρά του τραπεζιού, για να δεσμευτούν ότι θα πληρώσουν τη ζημιά της περιόδου 2004-2012, δηλαδή τον λογαριασμό που θα προκύψει μετά από ένα κούρεμα των ομολόγων της ΠΑΕ ΑΕΚ. Εχουν τη δύναμη να το κάνουν. Μένει να αποδειχθεί αν έχουν και τη μαγκιά να αναλάβουν την ευθύνη και να δώσουν στην εταιρεία το φιλί ζωής που έχει ανάγκη για να αρχίσει να αναπνέει και να μην πεθάνει από ασφυξία.

Στην άλλη πλευρά του τραπεζιού ο Δημήτρης Μελισσανίδης, για να τον ρωτήσουν οι τέσσερις αν είναι διατεθειμένος να πάρει έπειτα επάνω του την ευθύνη της διοίκησης και της χρηματοδότησης της ΠΑΕ ΑΕΚ, αφού προηγουμένως αυτοί πληρώσουν τη ζημιά τους.

Αυτό είναι το μόνο ρεαλιστικό σενάριο για να ξανασταθεί στα πόδια της η ΠΑΕ ΑΕΚ. Φυσικά δεν είναι αρκετό. Διότι αυτή την εποχή κανείς Μελισσανίδης, ακόμη και αν έχει τη διάθεση να ξαναμπλέξει με την ΑΕΚ, δεν μπορεί να προχωρήσει μόνος και να χάνει καμιά 10αριά εκατ. ευρώ ετησίως για να κάνει το κέφι του. Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα χρειαστεί για πρώτη φορά στη ζωή της να λειτουργήσει με επιχειρηματικό σχέδιο και ξεκάθαρο στόχο να ζει από τα έσοδά της από την πρώτη ημέρα της νέας εποχής της. Και φυσικά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξουν δεκάδες χιλιάδες ΑΕΚτσήδες που θα δεσμευτούν με την υπογραφή τους για στήριξη σε βάθος χρόνου αυτής της προσπάθειας, μέσα από την αγορά πολυετούς εισιτηρίου διαρκείας.

Τι πιθανότητες δίνω σε όλο αυτό, που οι συντριπτική πλειονότητα των συνομιλητών μου πάνω σε αυτή την υπόθεση το θεωρούν ως τη μόνη σοβαρή πιθανότητα να σωθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ; Ελάχιστες. Όχι τόσο επειδή έχω πολλές φορές ακούσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη να ξεκόβει την κουβέντα για την ΑΕΚ, αλλά κυρίως επειδή έχω καλά αντιληφθεί ότι αυτοί που έχουν κάνει τη ζημιά, λόγω των λανθασμένων επιλογών τους, δεν έχουν σοβαρή διάθεση να την πληρώσουν. Εδώ δεν έχουν διάθεση να ξανακαθίσουν μαζί σε ένα τραπέζι, θα βρουν διάθεση να βοηθήσουν την ΠΑΕ ΑΕΚ να σωθεί;

ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags