Facebook Pixel Ο λαός διψάει για "θεάματα"
Life
| 2012-09-27 14:38:00

Ο λαός διψάει για "θεάματα"

Ο λαός διψάει για "θεάματα"

"Η λίμα για τα νύχια της Βίκυς Σταμάτη και το τσιμπιδάκι για να βγάζει τα φρύδια της στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού". Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

«Κι άλλους εραστές είχε η σατανική παπαδιά, που πήγε να απολογηθεί στον ανακριτή με κόκκινο σουτιέν. Πόσες φορές είχαν βρεθεί σε ξενοδοχείο με τον σατανικό εραστή της». Με δεδομένο ότι όσο πάει στην Ελλάδα του μνημονίου λιγοστεύει ο άρτος τόσο αυξάνονται τα θεάματα.

Η σχετική ιστορική φράση που είναι πλέον διεθνής έκφραση ανάγεται στη ρωμαϊκή περίοδο. Κατά τον διάσημο Ρωμαίο σατυρικό ποιητή Γιουβενάλη, ο αυτοκράτορας προσέφερε στον λαό σιτάρι (το ψωμί δηλαδή) και θεάματα στον ιππόδρομο για να τους αποσπά από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Σήμερα κατά τη Βικιπέδια «η έκφραση αυτή χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις πολιτικής εξαθλίωσης ενός λαού που αρκείται σε εφήμερες απολαύσεις διασκεδάσεις τις οποίες παρέχουν οι πολιτικοί.

Προς αποτροπή της προσοχής του από την κακή κατάσταση των πραγμάτων και την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων με επικείμενη λύση, διάφορη από τη θέληση των πολιτών». Οπως λένε και στα αστυνομικά μυθιστορήματα, κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι τυχαία. Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια δεν υπάρχει κανένας Καίσαρας στη σύγχρονη Ελλάδα που να παρέχει στον λαό άρτον και θεάματα για να ξεχάσει το μνημόνιο. Κάτι ανθρωπάκια είναι που κυβερνήσανε και κυβερνάνε αυτόν τον τόπο.

Ο Σημίτης, ο Καραμανλής, που έχει πιει το αμίλητο νερό, ο Παπανδρέου που περιφέρεται ανά τον πλανήτη για να δίνει διαλέξεις κι ο Σαμαράς που πήγε στη Ρώμη για να συναντηθεί με τον Πάπα. Στην Ελλάδα είναι ο λαός από μόνος του που διψάει για «θέαμα». Για κουτσομπολιά. Για κάθε λεπτομέρεια σχετικά με τη διαβολική παπαδιά. Που όλο το χωριό ήξερε ότι εδώ και χρόνια κεράτωνε τον παπά. Που έδινε βιάγκρα στους εραστές της για να γίνονται Ντούρασελ.

Κι αν τα βάλεις κάτω βέβαια ένα ερωτικό έγκλημα, ένα κλασικό έγκλημα πάθους που ανατρέχει στους αιώνες και περιγράφεται γλαφυρά στον ταχυδρόμο που χτυπάει δύο φορές που έγινε και ταινία με Τζακ Νίκολσον και Τζέσικα Λανγκ (φωτό). Με θύμα μάλιστα Ελληνα, αλλά πάντα με ένα και μόνο θύμα. Σε αντίθεση με τα οικονομικά εγκλήματα, που είναι πολύ πιο σκληρά και ειδεχθή εξοντώνοντας και εξαθλιώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους.

Κι αφού ο λαός θέλει θεάματα, τα ΜΜΕ του τα σερβίρουν απλόχερα. Για την εριστική και κακομαθημένη Βίκυ, που αρνείται να προσαρμοστεί στη νέα της ζωή και βρίσκεται σε κατάσταση παράκρουσης. Που «κερδίζει επάξια τον τίτλο της πιο παράξενης και δύστροπης κρατούμενης». Που έχει καταθέσει δέκα αναφορές εις βάρος του προσωπικού, που μεταξύ των άλλων δεν γνωρίζει αγγλικά για να συνεννοηθεί μαζί της! Που παραπονιέται για το service.

Kαι που τρώει φαγητό μόνο απ' έξω. Ενώ από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι της στον Κορυδαλλό ζήτησε να της φέρουν την πανάκριβη κρέμα προσώπου που χρησιμοποιεί, λίμα για τα νύχια της και τσιμπιδάκι για να βγάζει τα φρύδια της. Τα διαβάζουν όλοι και όλες αυτά και βγάζουν το άχτι τους για την γκιόσα και η ζωή συνεχίζεται. Λες και οι μισές Ελληνίδες δεν θα ήθελαν να χωρίσουν με έναν υπουργό για να ζήσουν μαζί του ζωή χαρισάμενη σαν της Βίκυς. Λες και οι άλλες μισές δεν έχουν ξενοπηδηχτεί έστω και μία φορά. Αυτά.

Στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει λόγος βιασύνης

ΓΙΑ να λέμε και του Αλαφούζου το δίκιο, μια κουβέντα είναι ν' αλλάξει ο Παναθηναϊκός προπονητή. Το ότι τα έχει κάνει μούτι ο παππούς, δεν συζητείται. Και στη συγκρότηση αυτής της ομάδας και στη διαχείρισή της. Είναι δυνατόν να εμφανίζει αυτόν τον Τοτσέ για σέντερ φορ; Από το άγχος του μην τυχόν και ρίξει άουτ το πέναλτι στη Λιβαδειά, σημάδεψε το κέντρο της εστίας για σιγουριά. Ενα σουτ πήγε να κάνει όλο κι όλο στο ματς εκεί στο δεύτερο ημίχρονο, όταν με το αριστερό χτύπησε τη φτέρνα του δεξιού του ποδιού και σωριάστηκε κάτω.

Παρά ταύτα, ο παππούς, όπως είπε στους παίκτες του, έμεινε ευχαριστημένος από την εμφάνιση. Μια κουβέντα είναι όμως ότι τον αλλάζεις τον Ζεσουάλδο. Για να φέρεις δηλαδή ποιον; Τον Ρότσα; Ή τον Τότη Φυλακούρη (φωτό), που πέρα από καλός εμψυχωτής είναι και χιουμορίστας; Εκεί το πάνε οι ομάδες όταν αλλάζουνε προπονητές. Στα δικά τους παιδιά. Στον Κωστένογλου, η ΑΕΚ όταν αλλάξανε τον Χιμένεθ και ο Αρης στον Μιχαλήτσο που είναι πάντα σταντ μπάι. Στον Παναθηναϊκό μέχρι και τον Στράτο Αποστολάκη έχουνε παρουσιάσει για προπονητή.

Ποιος θα επιλέξει τον καινούργιο προπονητή; Ο Αλαφούζος; Με τι γνώσεις, με ποια πείρα και με ποια κριτήρια; Ετσι ή αλλιώς άμεσους στόχους ο Παναθηναϊκός δεν έχει. Ούτε για πρωτάθλημα πάει ούτε κινδυνεύει να πέσει. Μέχρι τα πλέι οφ τον Απρίλιο μεσολαβούν επτά μήνες. Δεν έχουνε, λοιπόν, κανέναν λόγο να βιάζονται. Ασε που μέχρι τότε μπορεί να έχει βαρεθεί ο Ζεσουάλδο και να έχει φύγει μόνος του.

Οι εκλογές της ΕΠΟ έχουν κριθεί

ΔΕΝ έχει ξαναγίνει. Το ποινικό του μητρώο έδωσε στη δημοσιότητα ο Γκαγκάτσης. Για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας κι ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα ή κώλυμα για τις εκλογές της ΕΠΟ το άλλο Σάββατο. Οπως αναφέρουν, δηλαδή, τα σχετικά και αλλεπάλληλα δημοσιεύματα. Και προς Θεού, βέβαια, ότι υπάρχει κάτι το ενορχηστρωμένο. Οι δημοσιογράφοι τη δουλειά τους κάνουνε. Στα πλαίσια της ελεύθερης πληροφόρησης.

Γι' αυτό άλλωστε και τα τελευταία χρόνια εκδίδουν τις εφημερίδες μόνοι τους. Και με δικά τους λεφτά. Για να μην εξαρτώνται από τους διαπλεκόμενους εκδότες. Για να μην γράφουν κατά παραγγελία, αλλά κατά βούληση. Για να υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο την ελευθεροτυπία και την ελεύθερη ενημέρωση. Κάθε άλλο, λοιπόν, παρά κατευθυνόμενος είναι αυτός ο πόλεμος εναντίον του Γκαγκάτση. Για το καλό του ποδοσφαίρου και μόνο γίνεται. Αλλωστε, όπως λέγεται, ξαναλέγεται και επαναλαμβάνεται με κάθε αφορμή, οι εκλογές της ΕΠΟ έχουν κριθεί. Ο Σαρρής τις έχει κερδίσει. Αφού, λοιπόν, ο νικητής των εκλογών είναι δεδομένος, ποιος ο λόγος να κοπανάνε τον Γκαγκάτση σαν χταπόδι;

Καταστράφηκα. -Κώστας Πηλαδάκης

Ερώτηση: Στις εκλογές της ΕΠΟ θα έχει έξιτ πολ;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags