Facebook Pixel Γιατί έρχεται η Μέρκελ στην Ελλάδα
Life
| 2012-10-08 15:38:00

Γιατί έρχεται η Μέρκελ στην Ελλάδα

Γιατί έρχεται η Μέρκελ στην Ελλάδα

Το "μήνυμα" της επίσκεψης - Τι ελπίζει και τι φοβάται η κυβέρνηση.

Σε συνεχείς συσκέψεις και με όλα τα στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου σε σταθερή επικοινωνία το μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζεται για την έλευση στην Αθήνα της Α. Μέρκελ, ελπίζοντας αν μη τι άλλο σε αλλαγή του κλίματος για την Ελλάδα.

Όπως δήλωσε στο newsbeast.gr ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος η κυβέρνηση και ο Α. Σαμαράς ποντάρουν στα μηνύματα που θα δώσει η επίσκεψη Μέρκελ τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή πρόκειται για μια έμπρακτη απόδειξη της Γερμανίας ότι επιθυμεί και θα στηρίξει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ενώ το γερμανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις θα αναζωπυρώσει το διεθνές ενδιαφέρον σε μια συγκυρία που η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις ξένων κεφαλαίων προκειμένου να μπει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης.

Όλα αυτά βεβαίως είναι πολύ σχετικά και ενδεχομένως αδιάφορα αν η Ελλάδα δεν πάρει την δόση των 13,5 δισ. με την πολιτική στήριξη της Γερμανίας κι αν η Ευρώπη-Γερμανία δεν είναι αυτή που θα καλύψει τις επιφυλάξεις του ΔΝΤ για την πορεία του ελληνικού χρέους.

Υπό αυτές τις συνθήκες η ελληνική πλευρά ποντάρει στην επόμενη ημέρα της επίσκεψης Μέρκελ και το θετικό κλίμα που αυτή θα δημιουργήσει στον διεθνή παράγοντα.

Ανησυχία επικρατεί στο μέγαρο Μαξίμου όχι τόσο για μήνυμα Μέρκελ το οποίο αφού αποφάσισε να έρθει στην Αθήνα θα είναι θετικό αλλά για το «μήνυμα» που θα δώσουν οι αυριανές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας διαδηλώσεις .Οι εντολές που έχουν δοθεί είναι αυστηρές και ο σχεδιασμός είναι να κρατηθούν μακριά από το κέντρο οι διαδηλωτές ειδικά στους δρόμους γύρω από το Μαξίμου και την Γερμανική πρεσβεία.

Πηγή: newsbeast.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags