Facebook Pixel Στην Αλεξάνδρας, στην Μπουμπουλίνας
Life
| 2012-10-10 15:17:00

Στην Αλεξάνδρας, στην Μπουμπουλίνας

Στην Αλεξάνδρας, στην Μπουμπουλίνας

Για τον κ. Δένδια είναι ανάξιο προσοχής ότι πολίτες έφυγαν από τη ΓΑΔΑ μελανιασμένοι, ότι ήπιαν νερό από την τουαλέτα, ότι υποβλήθηκαν σε ηλεκτροσόκ. Γράφει η Λ. Κέζα.

Οι απόψεις διίστανται για την αστυνόμευση. Μόλις γίνει μια ληστεία, μόλις πυρποληθεί ένα αυτοκίνητο ή δολοφονηθεί κάποιος αθώος αρχίζουν τα ευχολόγια για μια πιο αποτελεσματική φύλαξη.

Στον αντίποδα, όταν ξεχύνονται οι κλούβες και κάνουν προσαγωγές των σκουρόχρωμων, μόλις παραταχθούν οι ειδικές δυνάμεις για να εμποδίσουν διαδηλωτές, αρχίζουν οι κατάρες για τη νέα χούντα. Μέχρι εδώ καλά, υπάρχει διαφωνία για το μοντέλο αστυνόμευσης. Υπάρχει όμως μια κόκκινη γραμμή που κανένα δίποδο δεν μπορεί να παραβιάζει: οι κρατούμενοι δεν βασανίζονται. Δεν τρώνε ξύλο, δεν στερούνται το νερό, δεν παρεμποδίζεται η επικοινωνία με δικηγόρο.

Είναι ντροπιαστικά όσα καταγγέλλονται από μέλη αντιρατσιστικής κίνησης για όσα υπέστησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μετά την προσαγωγή τους από την αστυνομία στη διάρκεια συμπλοκών στον Αγιο Παντελεήμονα. Είναι ντροπιαστικά για το ανθρώπινο είδος, είναι ντροπιαστικά για τον πολιτισμό μας, είναι ντροπιαστικά για τον κ. Νίκο Δένδια που δεν λέει κουβέντα επ’ αυτού. Κρύφτηκε πίσω από μια απαράδεκτη ανακοίνωση του γραφείου του, όταν το ζήτημα αναδείχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ (πέντε βουλευτές που υπέβαλαν ερώτηση στη Βουλή). Χθες ξεμπροστιάστηκε και στον διεθνή Τύπο.

Για τον κ. Δένδια είναι ανάξιο προσοχής ότι πολίτες έφυγαν από τη ΓΑΔΑ μελανιασμένοι, ότι ήπιαν νερό από την τουαλέτα, ότι υποβλήθηκαν σε ηλεκτροσόκ. Για τον κ. Δένδια είναι φυσικό να κινηματογραφούνται κρατούμενοι στα κινητά των αστυφυλάκων, είναι λογικό να τους ζητείται να γδυθούν, να σκύψουν και να ακούσουν άγρια σεξουαλικά σχόλια. Είναι επίσης αποδεκτό να καίγονται οι κρατούμενοι με αναπτήρες και όταν πια αποκαμωμένοι κλείσουν τα βλέφαρα, να τους ξυπνούν με φως φακού ή λέιζερ. Για τον κ. Δένδια όλα αυτά είναι νορμάλ, αρκεί οι κρατούμενοι να προέρχονται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Αν είναι αντι-εξουσιαστές, αντι-ρατσιστές, αντι-χρυσαυγίτες μπορούν να υποστούν τα πάντα. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση.

Να συμπληρώσουμε την εικόνα. Οι συλλήψεις των εν λόγω ατόμων, που φέρουν ακόμη σημάδια βασανισμού, έγιναν κατόπιν συμπλοκής τους με χρυσαυγίτες. Κάποιος έδειρε κάποιον – έλληνας ήταν, πακιστανός ήταν, δεν έχει σημασία. Οι δυο ομάδες πάντως άρχισαν να παίζουν ξύλο. Οι 15 συλληφθέντες που βασανίστηκαν «ανήκαν στο ένα άκρο», «σε μια από τις μαφίες που δρουν στον Αγιο Παντελεήμονα» – υιοθετούμε ορολογία υπουργού Προστασίας Πολίτη. Δεν δόθηκε λοιπόν απάντηση για τα βασανιστήρια αλλά κυκλοφόρησε εν είδει δελτίου Τύπου ένα κατηγορητήριο εναντίον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επειδή ασχολείται με αυτά τα θέματα: «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να τάσσεται ανερυθρίαστα με όσους συμπλέκονται στους δρόμους, από το ένα άκρο του πολιτικού συστήματος εναντίον του άλλου».

Κλασική μετατόπιση του θέματος. Το χειρότερο όμως είναι ότι ο κ. Δένδιας έχει την εντύπωση ότι ο κόσμος επικροτεί τους βασανισμούς: «Ο ελληνικός λαός, με την ωριμότητα που επιδεικνύει, απαιτεί την επιβολή της νομιμότητας προς πάσα κατεύθυνση». Πράγματι, ο κόσμος θέλει την επιβολή της νομιμότητας αλλά με νόμιμο τρόπο.

Εχουν υποβληθεί πολλές ερωτήσεις στον κ. Νίκο Δένδια σχετικά με τους βασανισμούς, αν θα γίνει Ενορκη Διοικητική Εξέταση και διάφορα τέτοια. Μια τελευταία ερώτηση: το πτυχίο του, της Νομικής, το έχει κορνιζώσει;

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags