Facebook Pixel Αντιβιοτικά με τη σέσουλα…
Life
| 2011-04-09 17:05:00

Αντιβιοτικά με τη σέσουλα…

Αντιβιοτικά με τη σέσουλα…

Ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ καταγράφεται για την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση στην κατανάλωση αντιβιοτικών φαρμάκων, σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε 35 χώρες.

Τα αποτελέσματα είναι εξόχως ανησυχητικά για την χώρα μας καθώς σε κάθε 1.000 Έλληνες οι 45,2 λαμβάνουν ετησίως αγωγή με αντιβιοτικά, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κοινωνίες. Δεύτερη στην λίστα εμφανίζεται η Κύπρος όπου ο αριθμός των πολιτών (ανά χίλιους) που λαμβάνουν αντιβίωση φθάνει τους 32,8 ενώ και ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνει ο κάθε ασθενής είναι μεγαλύτερος από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γενικά στην ΕΕ, η συνταγογράφηση και κατανάλωση αντιβιοτικών παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια σημαντική διακύμανση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Όπως, εξάλλου, διαπιστώνεται, η πρωτοβάθμια περίθαλψη ευθύνεται για το 80%- 90% της συνολικής συνταγογράφησης.

Τα αντιβιοτικά, που φαίνεται να παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση, είναι στην πρωτοβάθμια περίθαλψη οι πενικιλίνες, τα μακρολίδια και οι τετρακυκλίνες. Στον νοσοκομειακό χώρο, οι ομάδες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση είναι η ομάδα των πενικιλίνων, των κεφαλοσπορίνων και οι κινολόνες.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags