Facebook Pixel Εξοδος με βροχές, οβελίας με λιακάδα
Life
| 2011-04-18 15:58:00

Εξοδος με βροχές, οβελίας με λιακάδα

Εξοδος με βροχές, οβελίας με λιακάδα

Εβδομάδα των Παθών από πλευράς καιρικών συνθηκών αναμένεται να είναι η Μεγάλη Εβδομάδα για τους εκδρομείς του Πάσχα.

Αντιστροφή του σκηνικού αναμένεται από τη Μεγάλη Παρασκευή, με τον καιρό να είναι αίθριος κατά την Ανάσταση και το σούβλισμα του οβελία να πραγματοποιείται με ηλιοφάνεια και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Οπως εξηγεί ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, μέχρι και αύριο τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού προβλέπεται να είναι οι βροχές και η διατήρηση των χαμηλών θερμοκρασιών κυρίως στην Ανατολική Ελλάδα.

Οι βοριάδες αναμένεται να πνέουν με ένταση 6 έως 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά έως και 8 μποφόρ, χωρίς όμως να προκαλούνται προβλήματα στις θαλάσσιες ή εναέριες συγκοινωνίες.

«Σχετική υποχώρηση της κακοκαιρίας αναμένεται να σημειωθεί κατά τη Μ. Τετάρτη και τη Μ. Πέμπτη, οπότε θα σημειωθούν λίγες βροχές στην ανατολική και νότια χώρα. Ο καιρός θα παρουσιάζει μεγάλη αστάθεια τις ημέρες αυτές», εξηγεί ο κ. Κολυδάς.

«Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας προβλέπεται να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, ενώ τη Μ. Πέμπτη εκτιμάται ότι ο υδράργυρος θα κινηθεί ελαφρώς ανοδικά στη Δυτική Ελλάδα. Οι βοριάδες δεν θα ξεπερνούν σε ένταση τα 4 μποφόρ, ενώ τοπικά στο Αιγαίο μπορεί να αγγίξουν έως και τα 7».

Πιο αναλυτικά, σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στις ανατολικές και νότιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Αύριο, τοπικές βροχές αναμένονται στην Ανατολική Μακεδονία και Θεσσαλία, στη Θράκη, στην Εύβοια, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν νεφώσεις που ίσως καταλήξουν σε μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Τη Μεγάλη Τετάρτη οι βροχοπτώσεις θα περιοριστούν στη Θράκη, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους στα βουνά της χώρας το απόγευμα.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, βάσει της πρόγνωσης, σποραδικές βροχές θα έχουμε στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε άνοδο στα δυτικά.

Βελτίωση από Μ. Παρασκευή

Σε συνθήκες καλοκαιρίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία, αφού σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ηλιοφάνεια και καλές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατούν το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα. Η βελτίωση του καιρού, όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος κ. Κολυδάς, προβλέπεται να ξεκινήσει από τη Μεγάλη Παρασκευή. Ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο μετά το μεσημέρι αναμένεται να επικρατούν λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

Πηγή: ethnos

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags