Facebook Pixel "Βουνά" από σκουπίδια επ' αόριστον!
Life
| 2011-10-10 11:44:00

"Βουνά" από σκουπίδια επ' αόριστον!

"Βουνά" από σκουπίδια επ' αόριστον!

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στον ΧΥΤΑ Φυλής...

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, παρά τις διαβεβαιώσεις περί τερματισμού της απεργίας λόγω αλλαγής των καιρικών συνθηκών.

Σε έκτακτη συνεδρίασή της χθες Κυριακή, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων έως αύριο Τρίτη και κλιμάκωση από την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Παρασκευή, μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη,η προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράικου, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Φυλής από εργαζόμενους.

Το Σάββατο, η ΠΟΕ - ΟΤΑ ανακοίνωσε πως θα σταματούσε την απεργία, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η "δημόσια υγεία" λόγω αλλαγής των καιρικών συνθηκών, ενώ χθες Κυριακή, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αθηναίων (ΠΕΔΑ) ζήτηση την αναστολή του αποκλεισμού του ΧΥΤΑ.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Αγ. Αναργύρων, Ν. Σαράντης, σε επιστολή του, επεσήμανε, ότι "σέβεται τις διεκδικήσεις των εργαζομένων κα αναγνωρίζει τις σημαντικές απώλειες στα εισοδήματά τους", δήλωσε αλληλεγγύη, αλλά επικαλούμενος τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και τις προειδοποιήσεις της Πολιτικής Προστασίας για ισχυρές βροχοπτώσεις, κατέληξε στο αίτημα για αναστολή των κινητοποιήσεων.

Παναττική σύσκεψη στο ΧΥΤΑ Φυλής

Παναττική σύσκεψη έχει συγκαλέσει για τις 18:30 στο ΧΥΤΑ Φυλής η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική αυτοδιοίκηση συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έως και την Τρίτη, οπότε και θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή για να αποφασίσει τις μορφές συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Μάλιστα, για την Τρίτη έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 12:00 προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα.

Για σήμερα και αύριο, η ΠΟΕ έχει τοποθετήσει συγκεκριμένες βάρδιες περιφρούρησης του ΧΥΤΑ Φυλής.

Σε "κλοιό" σκουπιδιών και η Θεσσαλονίκη

Σε "κλοιό" σκουπιδιών κινδυνεύει να βρεθεί και πάλι η Θεσσαλονίκη, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι του Συνδέσμου ΟΤΑ.

Ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης παραμένει από τα ξημερώματα κλειστός, λόγω 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας, με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα των δήμων να μην μπορούν να εναποθέσουν στο χώρο τα σκουπίδια.

Αύριο οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ - ΟΤΑ. Για νωρίς το πρωί προγραμματίζουν κατάληψη στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, ενώ από τις 11:30 έως και τη λήξη της βάρδιας θα πάρουν μέρος σε πανελλαδική στάση εργασίας που εξήγγειλε η Ομοσπονδία τους.

Αποτέλεσμα είναι να αρχίσουν να συγκεντρώνονται εκ νέου σκουπίδια στους δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, ενώ οι εργαζόμενοι εξετάζουν το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους από την Τετάρτη. Για το λόγο αυτό, θα συνεδριάζουν αύριο το απόγευμα στην Αθήνα, στο χώρο του ΧΥΤΑ της Φυλής.

Οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στους δρόμους, τουλάχιστον σήμερα και αύριο, ώστε να μην αρχίσουν να σχηματίζονται εκ νέου λόφοι.

"Αυτή τη στιγμή η εικόνα στην πόλη είναι καλή. Ωστόσο, από αύριο, θα αρχίσουν να παρατηρούνται και πάλι τα πρώτα προβλήματα με τα σκουπίδια. Αυτή τη στιγμή μπορούμε και εναποθέτουμε στο ΧΥΤΑ μόνο τα νοσοκομειακά απόβλητα", δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

Πηγή: news247.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags