Facebook Pixel Ερυθρόλευκε Αντρέα, προχώρα
Life
| 2012-01-26 11:23:00

Ερυθρόλευκε Αντρέα, προχώρα

Ερυθρόλευκε Αντρέα, προχώρα

Ο Κώστας Καίσαρης ασχολείται με το μείζον πολιτικό θέμα της ενορχηστρωμένης επίθεσης που δέχεται ο Ολύμπιακός από τους Κυβερνητικούς "πρασινοφρουρούς" κι απαιτεί από τον ερυθρόλευκο Ανδρέα Λοβέρδο να μπει στη μάχη και να βάλει τα στήθια του μπροστά.
 

Ο Βαγγέλης σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές το είπε νέτα σκέτα: "θα κάνω ότι πρέπει". Ξεκαθάρισε επίσης ορθά κοφτά. "Θα είμαι πάντα παρών. Δεν πρόκειται να γίνω αμέτοχος". Ούτε Τζίγγερα δηλαδή πρόκειται να γίνει ο Μαρινάκης, ούτε Παππανοτιάς. Και το μόνο που ζήτησε από τον κόσμο του Ολυμπιακού ήταν ενότητα. Ενότητα απέναντι στον εχθρό.

Πράγματι. Κάνεις δεν περισσεύει σ' αυτή τη μάχη. Οι Ολυμπιακοί πρέπει να είναι μια γροθιά. Απέναντι στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο. Απέναντι στον πράσινο Υπουργό Πολιτισμού, Πωλ Γερουλάνο, που φέρνει νομοσχέδιο-φωτογραφία στη Βουλή για να σωθεί ο "ανύπαρκτος" Παναθηναϊκός από τους καμηλιέρηδες.

Απέναντι στον "καταπράσινο" Υπουργό του Προ-Πο (δήθεν Προστασίας του Πολίτη) Χρήστο Παπουτσή, τρόφιμο παλιότερα στης Λεωφόρου και τώρα του ΟΑΚΑ, που δίνει εντολές στην αστυνομία να μπουζουριάζει τους οπαδούς του Ολυμπιακού λες και πρόκειται για κακοποιά στοιχεία. Απέναντι στον δήθεν γενικό γραμματέα αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή, που έχει κάνει εμπάργκο στους οπαδούς του Ολυμπιακού, απαγορεύοντας τους να ενισχύσουν την πολυαγαπημένη ομάδα τους. Αντίθετα αφήνει ασύδοτο τον πράσινο συρφετό να περιφέρεται ανά την επικράτεια, να εισβάλει στα γήπεδα χωρίς εισιτήριο και να ασχημονεί.

Σαν τους Εβραίους επί Χίτλερ, ταλαιπωρούνται οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Για τέτοιο πογκρόμ μιλάμε. Ο πόλεμος κατά της λαοφιλέστερης ομάδας είναι σκληρός και ανελέητος. Η επάρατος Κυβέρνηση του Μνημονίου, αυτά τα πολιτικά αθύρματα, έχουν βάλει σαν στόχο να δώσουν, με κάθε τρόπο, το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό. Σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές, επαναλαμβάνω, δεν περισσεύει κανείς.

Εντύπωση, λοιπόν, προκαλεί η απουσία του Ανδρέα Λοβέρδου. Η εκκωφαντική σιωπή του. Ο Ολυμπιακός να κινδυνεύει κι αυτός να ασχολείται με τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς. Μήνες έχουν περάσει από την τελευταία αναφορά του στο τουίτερ. Όταν είχε πλέξει το εγκώμιο του Βαγγέλη Μαρινάκη κι όταν είχε αναφωνήσει "Βαλβέρδε και πάλι Βαλβέρδε". Καμία σχέση, όμως, το χθες με το σήμερα. Σήμερα ο Ολυμπιακός είναι δεύτερος και καταϊδρωμένος. Ύστερα από αλλεπάλληλες διαιτητικές κλοπές.

Ο σύλλογος των βετεράνων πήρε θέση με ανακοίνωση του. Οι ερυθρόλευκοι επιστήμονες ξαναμαζεύτηκαν. Ο Νέστορας της Ολυμπιακής σκέψης, Κώστας Μπαρμπής, γράφει πύρινα άρθρα. Ο Σάββας Θεοδωρίδης ξιφουλκεί σε καθημερινή βάση. Η υπερήφανη Θύρα 7 ξεκαθάρισε με ανακοίνωση της ότι στις προσεχείς εκλογές οι Ολυμπιακοί ψηφίζουν μαύρο στο ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος γιατί σιωπά; Ποια είναι η θέση του στο θέμα προπονητή; Επιμένει να στηρίζει τον Βαλβέρδε ή θεωρεί ότι ο Βάσκος τεχνικός έχει μεγάλο μέρος ευθύνης;

Και σε τελική ανάλυση ποια είναι η γνώμη του για τις κυβερνητικές αυθαιρεσίες και παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο; Ποια είναι η αντίδραση του απέναντι στην πράσινη συμμορία των Γερουλάνοπαπουτσηδομπιτσαξίδων; Τι θα κάνει σαν βέριταμπλ Ολυμπιακός που είναι, όταν το αθλητικό Νομοσχέδιο πάει σε ψηφοφορία στη Βουλή; Ο Γιώργος Ανατολάκης ύστερα από ώριμη σκέψη δήλωσε ότι δεν το ψηφίζει. Ο Ανδρέας Λοβέρδος τι θα κάνει; Θα ψηφίσει "ναι για να εισβάλουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι κελεμπίες κι ο ομορφάντρας ο Τσάκας;

Τι κάνει όλες αυτές τις ημέρες ο Λοβέρδος; Δεν διαβάζει τις αθλητικές εφημερίδες; Σαν τον Χρυσοχοΐδη, έγινε κι αυτός που δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο; Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει απαιτήσεις. Δεν είναι αφελής για να τον θυμούνται κάθε τέσσερα χρόνια στις εκλογές. Πως αντέχει ο Ανδρέας να βλέπει την αγαπημένη του ομάδα δεύτερη; Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Ολυμπιακός είναι δύο βαθμούς πίσω. Κι αν τελικά χάσει το ματς στο ΟΑΚΑ, ο υπερήφανος Βοιωτός Γιάννης Κομπότης, η διαφορά εκτινάσσεται στο +5.

Πως θα πάνε την άλλη μέρα στο σχολείο τα παιδιά των Ολυμπαικών, που έχουν μάθει να περπατάνε με το κεφάλι ψηλά; Να τους κάνουν πλάκα οι βαζελίνες κι οι φλούφληδες; Ο Λοβέρδος σαν Υπουργός μπορεί να ανέχεται τις σφαλιάρες της Μέρκελ και της Τρόικας. Σαν Ολυμπιακός, όμως, οφείλει να αντισταθεί. Όχι να κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Για τον Γιώργο Παπανδρέου ήξερε να πει, ότι θα "γίνει μακελειό" έτσι και τολμήσουνε να τον πειράξουνε οι οικονομικοί εισαγγελείς. Για τον Ολυμπιακό που τον σφάζουνε στο γόνατο κάτι αρτοποιοί σαν τον Κωνσταντινέα δεν λέει τίποτα. Αν όμως για τον γιο της Μαργαρίτας πρέπει να γίνει μακελειό, για τον Ολυμπιακό πρέπει να γίνει επανάσταση. Να βγει ο κόσμος στους δρόμους.

Με κόκκινες σημαίες με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο. Ας αφήσει, λοιπόν, τις μαγκιές και τα νταηλίκια στους γιατρούς και στους φαρμακοποιούς ο Λοβέρδος. Αν είναι μάγκας και νταής οφείλει να το δείξει στα δύσκολα. Όχι στα εύκολα. Οφείλει να στρατευθεί πρώτος και καλύτερος στη μάχη για τα Ολυμπιακά ιδεώδη. Κάποιος που έχει τη φιλοδοξία να γίνει αύριο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μεθαύριο Πρωθυπουργός οφείλει στους αγώνες να είναι μαχητής και μπροστάρης.

Αν είναι σαν Ολυμπιακός να πολεμήσει τον Παναθηναϊκό ο Λοβέρδος να πολεμάει την Τρόικα και το Μνημόνιο, χέσε μέσα Πολυχρόνη που δεν γίναμε ευζώνοι. Στο τσεπάκι το έχουνε το πρωτάθλημα οι Γόντικες και οι λοιποί ανύπαρκτοι.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags