Ύστερα από έλεγχο η υγειονομική υπηρεσία του Λονδίνου έκλεισε προσωρινά το κρεοπωλείο Barbecoa του διάσημου σεφ, το οποίο βρίσκεται ακριβώς κάτω από το πανάκριβο εστιατόριό του, στην περιοχή του St. Paul, στο Λονδίνο, το οποίο και τροφοδοτεί με κρέας.
Σύμφωνα με τους Times, το υγειονομικό σε έλεγχο που έκανε τον περασμένο Ιανουάριο βρήκε όχι μόνο περιττώματα ποντικιών αλλά ληγμένα κρέατα που προορίζονταν για κατανάλωση, βρώμικα μαχαίρια, μούχλα και άλλα… "ορεκτικά". Μάλιστα, κάποια φιλέτα κοτόπουλου βρέθηκαν να έχουν βγει από την αρχική τους συσκευασία και να συσκευάσθηκαν εκ νέου σε άλλη΄, με ημερομηνία λήξης μία εβδομάδα αργότερα!
Και μπορεί οι "γκουρμέ" σεφ σαν τον Όλιβερ να διεκδικούν πολλά αστέρια στις στήλες κριτικής εστιατορίων στα σχετικά έντυπα, όμως το υγειονομικό του Λονδίνου τού έβαλε μόνο να αστέρι (με άριστα το πέντε) και του έκανε αυστηρές συστάσεις για άμεσες βελτιώσεις.
Το σκάνδαλο έγινε γνωστό πάντως μόλις τώρα και αφού είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Όλιβερ ότι κλείνει "οικειοθελώς" το κατάστημά του για 24 ώρες προκειμένου να προβεί σε "απαραίτητες βελτιώσεις". Ο ίδιος ισχυρίζεται σε δελτίο Τύπου: "Ανοίξαμε εκ νέου ύστερα από 24 ώρες και ο νέος έλεγχος του υγειονομικού βρήκε τα πάντα εντάξει".
Πηγή: star.gr