Facebook Pixel Τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια στο Αφγανιστάν με 20.000 τόνους σιταριού! Μέσω ιρανικού λιμανιού η μεταφορά
Life
| 2023-06-15 19:15:00

Τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια στο Αφγανιστάν με 20.000 τόνους σιταριού! Μέσω ιρανικού λιμανιού η μεταφορά

του Γεωπόλδου
Τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια στο Αφγανιστάν με 20.000 τόνους σιταριού! Μέσω ιρανικού λιμανιού η μεταφορά

Η γενναιόδωρη πράξη σκοπεύει να ανακουφίσει τη σοβαρή έλλειψη τροφίμων που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος πολλοί Αφγανοί.

Η ινδική κυβέρνηση στέλνει άλλους 20.000 τόνους σιταριού στο Αφγανιστάν εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα, όπως ανέφερε ο Khaama Press, μία διαδικτυακή υπηρεσία ειδήσεων για το Αφγανιστάν.

Η μεταφορά των 20.000 τόνων σίτου στο Αφγανιστάν θα γίνει με τη χρήση του λιμανιού Τσαμπαχάρ του Ιράν. Αυτή η γενναιόδωρη πράξη σκοπεύει να ανακουφίσει τη σοβαρή έλλειψη τροφίμων που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος πολλοί Αφγανοί, σημειώνει το Khaama Press.

Το έργο βασίζεται στην επιτυχία μιας προηγούμενης παράδοσης βοήθειας σίτου 40.000 τόνων μέσω των χερσαίων συνόρων του Πακιστάν. Το πρώτο φορτίο 2.500 τόνων από τους 20.000 τόνους σίτου έχει ήδη αναχωρήσει από το λιμάνι και έχει προγραμματιστεί να φτάσει αυτή την εβδομάδα στην επαρχία Χεράτ μέσω Ιράν.

Με το λιμάνι Τσαμπαχάρ του Ιράν να λειτουργεί ως κεντρικό σημείο διέλευσης, αυτή η διαδρομή όχι μόνο αποφεύγει τις δυσκολίες που δημιουργούνται από τα χερσαία σύνορα, αλλά υπογραμμίζει επίσης τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας.

Η Ινδία δείχνει την αφοσίωσή της στην προώθηση της σταθερότητας και της ευημερίας του Αφγανιστάν διευρύνοντας τα κανάλια για τη διανομή βοήθειας, επισημαίνει με το Khaama Press.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας σε πρόσφατη δήλωση ανέφερε ότι τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την πρεσβεία του Αφγανιστάν στο Νέο Δελχί είναι ένα εσωτερικό ζήτημα από την πλευρά της Ινδίας.

Ο διπλωματικός εκπρόσωπος υπηρετούσε ακόμη υπό τον πρέσβη της πρώην αφγανικής κυβέρνησης, Φαρίντ Μαμοντζάι. Ωστόσο, η de facto κυβέρνηση στην Καμπούλ (δηλαδή οι Ταλιμπάν) πρόσφατα όρισε νέο πρεσβευτή, ο οποίος αντιμετώπισε την αντίδραση των διπλωματών και του προσωπικού της Πρεσβείας.

Σύμφωνα με πηγές των Μέσων Ενημέρωσης, ο Καντίρ Σαχ διορίστηκε από την ηγεσία των Ταλιμπάν για να ηγηθεί της πρεσβείας στο Νέο Δελχί, σύμφωνα με το Khaama Press.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags