Facebook Pixel Διαδηλώσεις στο Πακιστάν κατά της καταπίεσης που δείχνουν οι αρχές εναντίον των Μπαλόχ
Life
| 2024-01-05 12:45:00

Διαδηλώσεις στο Πακιστάν κατά της καταπίεσης που δείχνουν οι αρχές εναντίον των Μπαλόχ

του Γεωπόλδου
Διαδηλώσεις στο Πακιστάν κατά της καταπίεσης που δείχνουν οι αρχές εναντίον των Μπαλόχ

Επείγουσα ανάγκη στήριξης στον λαό του Μπαλουχιστάν, ο οποίος βιώνει εξαφανίσεις, παράνομες εκτελέσεις και υποβάλλεται σε γενοκτονία.

Οι διαδηλωτές των Μπαλόχ έχουν καλέσει σε πανεθνική απεργία στις 3 Ιανουαρίου ως απάντηση στις συνεχιζόμενες συγκεντρώσεις στο Ισλαμαμπάντ, σύμφωνα με την The Balochistan Post. Η ανακοίνωση της απεργίας διακοπής λειτουργίας συμπίπτει με το πρόσφατο ξέσπασμα των διαδηλωτών ενάντια στη σκληρή στάση που θεωρούν ότι δέχονται από τους κρατικούς αξιωματούχους.

«Το κράτος έχει δείξει σταθερά μια μισή και αδέσμευτη ανησυχία σχετικά με τα αιτήματά μας από την αρχή», κατηγορώντας τις κρατικές αρχές ότι αποκαλούν το κίνημά τους απλώς «προπαγάνδα», ανέφερε σε ανακοίνωσή τής η Επιτροπή των Μπαλόχ.

Ο Anwarul-haq-Kakar, ο ασκών καθήκοντα πρωθυπουργού του Πακιστάν, χαρακτήρισε την τρέχουσα διαμαρτυρία των Μπαλόχ ενάντια στις υποτιθέμενες εξώδικες ως «ανεύθυνη» και «προκλητική», σύμφωνα με την εφημερίδα Dawn.

Μάλιστα χαρακτήρισε ως «τρομοκράτες» όσους ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφους υποστηρίζουν το κίνημα απελευθέρωσης του Μπαλουχιστάν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την αστυνομική βαρβαρότητα εναντίον διαδηλωτών Μπαλόχ στο Ισλαμαμπάντ, ο μεταβατικός πρωθυπουργός του Πακιστάν δήλωσε ότι ορισμένα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των μελών των μέσων ενημέρωσης, προσπαθούσαν να «παραπλανήσουν τους πάντες, μετατρέποντας τους εαυτούς τους σε ψεύτικους ήρωες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βλάπτοντας το κράτος".

Ο σκοπός της απεργίας στις 3 Ιανουαρίου ήταν να ευαισθητοποιήσει τους Πακιστανούς για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Μπαλουχιστάν, ιδίως τις αναγκαστικές εξαφανίσεις και τις παράνομες εκτελέσεις. Η απεργία καταδεικνύει την αυξανόμενη επείγουσα ανάγκη και την ένταση του λαού των Μπαλόχ στο να απαιτήσει δικαιοσύνη και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπαλουχιστάν.

Ο ηγέτης του κινήματος των Μπαλόχ, Mahrang Baloch, δεσμεύτηκε να συνεχίσει τη διαδήλωση και δήλωσε ότι είναι έτοιμοι να κάνουν κάθε είδους θυσία για τον σκοπό.

«Αν αυτό το κράτος πιστεύει ότι θα φοβηθούμε τον απειλητικό τόνο της αστυνομίας του Ισλαμαμπάντ, τα βασανιστήρια και τη σύλληψη και τερματίσουμε τη διαμαρτυρία μας, τότε αυτή είναι μια παιδική σκέψη του κράτους. Έχουμε επωμιστεί τα ακρωτηριασμένα πτώματα των αγαπημένων μας στο Μπαλουχιστάν, θάψαμε μαζί τα πτώματα δέκα νέων μας, περάσαμε τα παιδικά μας χρόνια με βαθύ πόνο και θλίψη περιμένοντας τους αγαπημένους μας, χάσαμε τις μητέρες μας», Mahrang Baloch έγραψε σε μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

«Είδαμε τα δεινά που είναι ανείπωτα, είδαμε τις άθλιες ζωές ορφανών και προσπαθείτε να μας τρομάξετε εδώ με βασανιστήρια και συλλήψεις, να τρομάξετε αυτούς που φοβούνται να χάσουν κάτι με βασανιστήρια και συλλήψεις. Έχουμε χάσει τα πάντα, ό,τι αγαπήσαμε ήταν αυτό που μας πήρες τώρα δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι το ολοκληρωτικό τέλος της γενοκτονίας των Μπαλώχ και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάθε είδους θυσίες για αυτήν», πρόσθεσε.

Επιπλέον, οι διαδηλωτές αποκάλυψαν ότι η πολιτειακή κυβέρνηση απαγορεύει τη χρήση φαγητού, σκηνών, ηχοσυστημάτων και άλλων ανέσεων στην τοποθεσία διαμαρτυρίας κατά τους χειμερινούς μήνες.

«Η αστυνομία του Ισλαμαμπάντ ξεπερνά τώρα όλα τα όρια. Τώρα δεν μας επιτρέπουν τα τρόφιμα, τις σκηνές, τα ηχητικά συστήματα και άλλες εγκαταστάσεις. Σε αυτόν τον κρύο καιρό, οι ηλικιωμένες Μητέρες και Αδελφές αντιμετωπίζουν απεγνωσμένα σκληρές δυσκολίες. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί στην υγεία τους. Εμείς από την αρχή λέμε ότι μας παρενοχλούν. Σε αυτό το βίντεο, μπορείτε ξεκάθαρα να υποθέσετε πώς απειλούν εμάς και τα κύρια μέσα ενημέρωσης. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι, εάν συμβεί κάτι σε οποιονδήποτε, τότε η @ICT_Police και η κρατική διοίκηση είναι απόλυτα υπεύθυνες», ανέφερε η Επιτροπή Baloch Yakjehti στο X.

Οι διαδηλωτές έδωσαν στην κυβέρνηση τελεσίγραφο επτά ημερών νωρίτερα στις 28 Δεκεμβρίου. Οι διαδηλωτές ζήτησαν την εξάρθρωση των «κρατικών τμημάτων θανάτου», την απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών που ήταν υπό κράτηση, μια ενδελεχή έρευνα για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπαλουχιστάν, Τέλος στις εξαναγκαστικές εξαφανίσεις και τις εξωδικαστικές δολοφονίες και περιορισμοί στο Τμήμα Αντιτρομοκρατικής (CTD).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags