Facebook Pixel Καταγγελίες για βασανισμούς Χριστιανών στην Κίνα
Life
| 2024-01-31 02:31:00

Καταγγελίες για βασανισμούς Χριστιανών στην Κίνα

Sportdog Team
Καταγγελίες για βασανισμούς Χριστιανών στην Κίνα

Συχνές περιπτώσεις βασανιστηρίων, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων, ηλικιωμένων και ανάπηρων πιστών, αναφέρθηκαν σε περιοδικό για τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Μετά την πλήρη χαλάρωση της επιδημίας του κορωνοϊού το 2023, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνα έχει ξεκινήσει πιο συχνές καταστολές με στόχο την Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού (CAG). Συχνές περιπτώσεις βασανιστηρίων, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων, ηλικιωμένων και ανάπηρων πιστών, αναφέρθηκαν στο περιοδικό για τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα «Bitter Winter».

Zhejiang

Όπως είχε αναφέρει προηγουμένως το «Bitter Winter» , μόνο στις 15 Ιουνίου 2023, τουλάχιστον 1.043 χριστιανοί της CAG συνελήφθησαν στην επαρχία Zhejiang . Ένας από αυτούς πέθανε τρεις μέρες μετά τη σύλληψή του. Υπήρχαν πληγές στο κεφάλι του και κηλίδες αίματος στα μάτια του. Οι συγγενείς και οι ομόθρησκοι πίστευαν ότι είχε βασανιστεί.

Anhui

Το "Bitter Winter" ανέφερε επίσης συλλήψεις και βασανιστήρια στις επαρχίες Anhui και Jiangsu. Κατά τη διάρκεια του 2023, σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν στο «Bitter Winter», η αστυνομία στο Anhui συνέλαβε τουλάχιστον 3.319 πιστούς της CAG, μεταξύ των οποίων 1.277 υποβλήθηκαν σε βίαιη κατήχηση. Οι πιστοί αναγκάστηκαν να απαρνηθούν τις πεποιθήσεις τους, να αναφερθούν στην πίστη τους με βλάσφημους τρόπους και να δώσουν στην αστυνομία πληροφορίες για το CAG.

Όσοι αρνούνταν τιμωρούνταν με διάφορους τρόπους, μεταξύ άλλων με ξυλοδαρμό, αναγκάζοντάς τους να σταθούν για αρκετές ώρες και στερώντας τους τον ύπνο. Μια γυναίκα μέλος του CAG δεν άντεξε τα βασανιστήρια και πήδηξε από ένα κτίριο από τον τρίτο όροφο, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη σπονδυλική στήλη, τα πόδια και τα χέρια της. Η ιατρική περίθαλψη καθυστέρησε εσκεμμένα και αυτή τη στιγμή είναι ανάπηρη. Η κατάσταση ενός άνδρα πιστού CAG που είχε υποστεί κήλη οσφυϊκού δίσκου επιδεινώθηκε και δεν μπορούσε πλέον να φροντίσει τον εαυτό του αφού τιμωρήθηκε και αναγκάστηκε να παραμείνει όρθιος για πολλές ώρες.

Jiangsu

Στο Jiangsu, στις 16 Μαΐου 2023, η αστυνομία από την κομητεία Xuyi της πόλης Huai'an συνέλαβε τουλάχιστον 54 χριστιανούς CAG. Τον Ιούλιο, 109 ακόμη συνελήφθησαν στην ίδια πόλη.

Μια ανήλικη γυναίκα πιστή CAG είπε στο «Bitter Winter» ότι κατά τη διάρκεια μιας ανάκρισης, η αστυνομία της χαστούκισε επανειλημμένα το πρόσωπό της. Η αριστερή πλευρά του προσώπου της ήταν μελανιασμένη και πρησμένη, με φουσκάλες αίματος στα χείλη της. Στη συνέχεια, της έδεσαν χειροπέδες στους καρπούς πίσω από την πλάτη της και της έβαλαν ένα ραβδί μήκους ενός μέτρου κάτω από τις μασχάλες της. Η αστυνομία στάθηκε στις καρέκλες και σήκωσε το ραβδί για να την κρεμάσει στον αέρα δύο φορές. Έκλεισαν επίσης το στόμα της με ταινία, έκλεισαν το ένα ρουθούνι της με χαρτί υγείας και έβαλαν ένα αναμμένο τσιγάρο στο άλλο ρουθούνι, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σε κλάματα και να της κόψει την ανάσα. Στη συνέχεια, της έριξαν με το ζόρι νερό στα ρουθούνια. Μετά από αυτό, την έδεσαν χειροπέδες σε ένα παράθυρο, την έβαλαν να σταθεί ξυπόλητη στα δάχτυλα των ποδιών της και έβαλαν μια σανίδα πίσω από τους γλουτούς της, προειδοποιώντας την να μην την αφήσει να πέσει.

Τον Ιούνιο, η αστυνομία από την πόλη Xuzhou συνέλαβε 141 πιστούς του CAG και τους έκλεισε στο υπόγειο ενός ξενοδοχείου για αναγκαστική κατήχηση και αποπρογραμματισμό . Στις 13 Ιουλίου, ένας από αυτούς προσπάθησε να διαφύγει και η αστυνομία την καταδίωξε στην ταράτσα ενός συγκροτήματος κατοικιών. Πέθανε αφού πήδηξε από το κτίριο.

 Ένα άλλο μέλος της CAG στο Jiangsu υπέστη θρυμματισμένο κάταγμα στο αριστερό της πόδι λόγω ενός ατυχήματος πριν από τη σύλληψή της και η ατσάλινο πλάκα μέσα στο πόδι της δεν έχει αφαιρεθεί ακόμη. Η αστυνομία το ήξερε καλά, αλλά παρόλα αυτά τη διέταξε να υποδυθεί άλογο, να χτυπήσει δυνατά τα πέλματα των ποδιών της με ένα κλαδί πάχους ενός εκατοστού και μάλιστα σκόπιμα κλωτσούσε συνεχώς την τραυματισμένη περιοχή. Πονούσε τόσο πολύ που κάποια στιγμή θέλησε να αυτοκτονήσει. Μετά από αυτό, η αστυνομία της πέρασε χειροπέδες στους καρπούς πίσω από την πλάτη της και συνέχισε να σηκώνει τα χέρια της για να τη βασανίσει επανειλημμένα. «Εκείνη την ώρα, φαινόταν ότι οι ώμοι μου είχαν σπάσει. Ως αποτέλεσμα, όταν σηκώνω το δεξί μου χέρι τώρα, κάνει έναν ήχο κρότου», είπε στο «Bitter Winter».

Μια άλλη πίστη που υπέστη διάφορες μορφές βασανιστηρίων ανέφερε στο «Bitter Winter» ότι η αστυνομία χτύπησε τα πέλματα και το πίσω μέρος των ποδιών της τόσο δυνατά με ψάθινα ραβδιά που έσπασαν αρκετά από τα ραβδιά. Της έδεσαν χειροπέδες στους καρπούς της στην πλάτη της, τράβηξαν τις χειροπέδες προς τα πάνω αρκετές φορές και της άνοιξαν τα πόδια. Την ανάγκασαν επίσης να στέκεται στις φτέρνες της ενώ έκανε και αυτη το άλογο και έβαλαν πολλές πινέζες κάτω από τις φτέρνες της. Όταν απέτυχε να κρατηθεί και στάθηκε στο έδαφος, οι πινέζες ήταν κολλημένες στις φτέρνες της, αλλά η αστυνομία δεν της επέτρεψε να τις τραβήξει έξω.

Αφού την ανέκριναν χωρίς αποτέλεσμα, οι αστυνομικοί έπιασαν τους καρπούς της πίσω από την πλάτη της και τους έδεσαν χειροπέδες στο πίσω μέρος ενός πάγκου, διατάσσοντάς την να καθίσει και να τεντώσει τα πόδια της όταν έδεσαν το πάνω μέρος του σώματός της στα πόδια της με ένα σχοινί, κάνοντας την το πρόσωπο άγγιξε τα πόδια της για σχεδόν μια ώρα. Έπειτα, της έδεσαν τα πόδια και της σήκωσαν ψηλά, κουνώντας την στον αέρα και χτυπώντας τα πόδια της με ένα ψάθινο ραβδί. Αφού βασανίστηκε, δεν μπορούσε πλέον να περπατήσει μόνη της ή να σηκώσει τα χέρια της και έπρεπε να την σύρουν πίσω στο δωμάτιο όπου κρατούνταν.

Jiangxi και Fujian

Όπως αναφέρθηκε στο "Bitter Winter", από τον Νοέμβριο του 2023, περίπου 227 μέλη CAG είχαν συλληφθεί στην επαρχία Jiangxi και τουλάχιστον 102 στην επαρχία Fujian .

Ένας πιστός CAG από την επαρχία Φουτζιάν υποβλήθηκε σε βασανιστήρια με το όνομα «Εξαντλώντας έναν Αετό» για περισσότερες από είκοσι ημέρες. Μπορούσε να κοιμηθεί μόνο για λίγο όταν η βοηθητική αστυνομία ήταν απρόσεκτη. Όταν η αστυνομία την παρακολουθούσε στενά, δεν της επέτρεψαν να κλείσει τα μάτια της όλη τη νύχτα. Όταν διαπιστώθηκε ότι έκλεισε τα μάτια της, δόθηκε εντολή να σταθεί όρθια ως τιμωρία. Ένας άλλος 20χρονος θιασώτης αναγκάστηκε να σταθεί όρθιος για οκτώ συνεχόμενες ημέρες χωρίς να του επιτραπεί να κοιμηθεί.

Στις 20 Ιουλίου, στην κομητεία  Hukou , στην πόλη Jiujiang, στην επαρχία Jiangxi , συνελήφθησαν 48 πιστοί CAG. Οι περισσότεροι από αυτούς ανέφεραν ότι είχαν υποβληθεί στα βασανιστήρια «Εξαντλώντας έναν αετό», που διήρκεσε από οκτώ έως δέκα μέρες και νύχτες.

[Δύο πιστοί του CAG προσπαθούν να διαφύγουν τη σύλληψη. Ζωγραφική από έναν ανώνυμο θιασώτη του CAG.]
Δύο πιστοί του CAG προσπαθούν να διαφύγουν τη σύλληψη.

«Δεν μου επέτρεψαν να κοιμηθώ σε ένα κρεβάτι για σχεδόν σαράντα μέρες. Το καλύτερο μέρος για να κοιμηθώ ήταν ένα παγκάκι. Η ενέργεια και η δύναμή μου είχαν φτάσει στο όριο», είπε ένας πιστός του CAG στο «Bitter Winter». Είδε ένα άλλο θύμο με έναν επίδεσμο γύρω από το χέρι της και ο φρουρός είπε ότι έσπασε το χέρι της αφού κοιμήθηκε καθώς τιμωρήθηκε και την ανάγκασαν να στέκεται συνέχεια.

Μια άλλη πιστή ξυλοκοπήθηκε από την αστυνομία και της έκαναν ηλεκτροσοκ με ηλεκτρικά ρόπαλα μέχρι που λιποθύμησε. Οι αστυνομικοί της είπαν ότι είχαν προγραμματίσει να της κάνουν εκατό ηλεκτροσοκ, αλλά τελικά την σόκαραν μόνο 93 φορές. Δήλωσαν ότι κανείς δεν θα το ήξερε ακόμα κι αν την χτυπούσαν μέχρι θανάτου.

Χενάν

Στις 26 Αυγούστου 2023, περισσότεροι από 170 πιστοί CAG, εκ των οποίων ένας στα 80 και δέκα στα 70, συνελήφθησαν στις τέσσερις κομητείες της Νανγιάνγκ, Τανγκέ, Σιτσουάν, Νεϊξιάνγκ και Ξιξία.

Σύμφωνα με θιασώτη του CAG που υποβλήθηκε στα βασανιστήρια «Εξαντλώντας έναν αετό» για δέκα μέρες και εννέα νύχτες, «Την πέμπτη μέρα, το κεφάλι και τα μάτια μου πονούσαν τόσο πολύ που ήμουν έτοιμος να καταρρεύσω, νιώθοντας ότι ο εγκέφαλός μου δεν ανήκει πια σε μένα. Νύσταζα τόσο πολύ που δεν μπορούσα να μην ξαπλώσω για να πάρω έναν υπνάκο μόνο για είκοσι λεπτά. Η αστυνομία με τράβηξε βίαια και μου είπε ότι επίτηδες μου επέτρεψαν να κοιμηθώ και με ξύπνησαν είκοσι λεπτά αργότερα γιατί ήταν η πιο επώδυνη στιγμή». Την έβδομη μέρα, όμως, κατάφερε να πάρει άλλον έναν υπνάκο ενώ η αστυνομία ήταν απρόβλεπτη.

Ένας πιστός CAG βασανίστηκε από την αστυνομία. 

Σιτσουάν

Από τις 16 έως τις 31 Μαρτίου 2023, στις πόλεις Guang'an, Nanchong και Dazhou του Sichuan, συνελήφθησαν 152 πιστοί CAG.

Μια γυναίκα μέλος του CAG είπε στο "Bitter Winter" ότι η αστυνομία την έβαλε να καθίσει σε ένα παγκάκι και έβαλε το χέρι της πίσω από το πίσω μέρος του πάγκου, στη συνέχεια της πέρασε χειροπέδες στους καρπούς και τράβηξε τις χειροπέδες προς τα πίσω με δύναμη, προκαλώντας την να ουρλιάζει από τον πόνο. Είναι κοντή και αδύνατη. Οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες και την κρέμασαν σε μια ντουλάπα. Αργότερα, της πέρασαν χειροπέδες δύο φορές μέχρι ένα παράθυρο και την κρέμασαν στον αέρα για περίπου δύο ώρες και οκτώ ώρες αντίστοιχα.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα τριών ημερών από τις 9 έως τις 11 Μαΐου, στις πέντε πόλεις του Σετσουάν, Chengdu, Meishan, Emeishan, Ya'an και Deyang, συνελήφθησαν 141 μέλη CAG. Οι βίαιες συλλήψεις είχαν ως αποτέλεσμα να σπάσουν τα πλευρά ενός πιστού τόσο στα αριστερά όσο και στα δεξιά.

Οι συνεντευξιαζόμενοι μας επέμειναν ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Μάλιστα, πολλά ακόμη μέλη της CAG έχουν συλληφθεί και βασανιστεί σε όλη τη χώρα. Τα ακριβή στατιστικά στοιχεία είναι πλέον πιο δύσκολο να βρεθούν, καθώς οι περισσότερες δικαστικές αποφάσεις δεν δημοσιεύονται πλέον. Και φυσικά οι ομόθρησκοι μαθαίνουν για τα βασανιστήρια και τις εξωδικαστικές δολοφονίες μόνο όταν οι μάρτυρες τους αναφέρουν αυτά τα περιστατικά.

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags