Facebook Pixel Μαζική επιχείρηση στην Κίνα! Η Αστυνομία συνέλαβε 200 Χριστιανούς
Life
| 2024-02-09 01:14:00

Μαζική επιχείρηση στην Κίνα! Η Αστυνομία συνέλαβε σε χώρο λατρείας και συνέλαβε 200 Χριστιανούς

του Γεωπόλδου
Μαζική επιχείρηση στην Κίνα! Η Αστυνομία συνέλαβε σε χώρο λατρείας και συνέλαβε 200 Χριστιανούς

Κινηματογραφική επιδρομή της κινέζικης αστυνομίας. Σε κίνδυνο οι Χριστιανοί στην ασιατική χώρα.

Στις 27 Ιανουαρίου 2024, η κινεζική αστυνομία εισέβαλε σε χώρο συγκέντρωσης χριστιανών πιστών στο χωριό Xiaotuan της πόλης Xinglong , στην περιοχή Dongan , στην πόλη Mudanjiang, στην επαρχία Heilongjiang . 

Οι πιστοί είναι μέρος του δικτύου Sola Fide ή «Justification by Faith», του οποίου η ιστορία έχει ειπωθεί στο παρελθόν στο «Bitter Winter», ένα περιοδικό για τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Δικαίωση μόνο με πίστη» είναι ένα θεολογικό δόγμα που διδασκόταν από τον Μαρτίνο Λούθηρο και το υιοθέτησαν οι περισσότεροι Προτεστάντες. Στην Κίνα έγινε μια κραυγή συγκέντρωσης για ένα χαλαρό δίκτυο συντηρητικών εκκλησιών αφού η λουθηρανική φόρμουλα αμφισβητήθηκε από την ελεγχόμενη από την κυβέρνηση Εκκλησία των Τριών Εαυτού και μερικές φορές αντικαταστάθηκε από τη «δικαιολόγηση με αγάπη».  

Όπως αναφέρθηκε στο «Bitter Winter», μια μεγάλη λατρευτική τελετή στη Sola Fide διοργανώνεται στο χωριό Xiaotuan κάθε μήνα, στην οποία συμμετέχουν πιστοί από τις γύρω κομητείες και πόλεις Heilongjiang όπως το Linkou και το Hailin, και από το Tieling, στην επαρχία Liaoning , που βρίσκεται σχεδόν 700 χιλιόμετρα μακριά.      

Οι ντόπιοι πιστοί ανέφεραν ότι είδαν ένα ύποπτο αυτοκίνητο σταθμευμένο κοντά δύο ημέρες πριν από την επιδρομή. Το αυτοκίνητο ήρθε πολύ νωρίς το πρωί και έφευγε αργά το βράδυ. 

Γύρω στις 13:00 της 27ης Ιανουαρίου, περίπου 150 αστυνομικοί τόσο της ειδικής δημόσιας ασφάλειας όσο και της τοπικής αστυνομίας έκαναν έφοδο στον χώρο συγκέντρωσης. Περίπου διακόσιοι πιστοί συνελήφθησαν. Τους μετέφεραν με τρία μεγάλα λεωφορεία, τα οποία δεν ήταν αρκετά για να μεταφέρουν όλους όσους είχαν συλληφθεί. Κάποιους τους πήραν με αυτοκίνητα. 

Ήταν μια μαζική επιχείρηση.  «Ακόμα και όταν συλλαμβάνουν εγκληματίες, δεν έχουμε ξαναδεί τόσους πολλούς αστυνομικούς!», ανέφερε χωρικός στο Bitter Winter.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags