Facebook Pixel Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ουκρανοί βύθισαν ρωσικό πλοίο στην Κριμαία
Life
| 2024-03-05 12:55:00

Νέο πλήγμα για τους Ρώσους! Οι Ουκρανοί βύθισαν πολεμικό πλοίο με μη επανδρωμένο σκάφος

του Γεωπόλδου
Νέο πλήγμα για τους Ρώσους! Οι Ουκρανοί βύθισαν πολεμικό πλοίο με μη επανδρωμένο σκάφος

Υπέστη ζημιά στην πρύμνη και στις δύο πλευρές, ανέφερε η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε ένα πλοίο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας με θαλάσσια μη επανδρωμένα σκάφη τη νύχτα, το τρίτο από τα τέλη Ιανουαρίου, καθώς το Κίεβο εντείνει τις επιθέσεις εναντίον ρωσικών ναυτικών στόχων.

Το περιπολικό Sergei Kotov βυθίστηκε αφού υπέστη ζημιά στην πρύμνη και στις δύο πλευρές, ανέφερε η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών στο κανάλι της στο Telegram. Η επίθεση έλαβε χώρα σε ουκρανικά χωρικά ύδατα κοντά στο στενό του Κερτς που συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Αζόφ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν σχολίασε την επίθεση στο κανάλι του στο Telegram. Η γέφυρα της Κριμαίας που εκτείνεται στο στενό του Κερτς παρέμεινε κλειστή για οκτώ ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέφεραν οι αρχές.

Η Ουκρανία εντείνει τα χτυπήματα κατά του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιώντας ναυτικά μη επανδρωμένα σκάφη φορτωμένα με εκρηκτικά, ωθώντας τη Μόσχα να μεταφέρει μέρος του στόλου μακριά από την Κριμαία, την οποία η Μόσχα "προσάρτησε" το 2014.

Οι επιθέσεις έχουν επιτρέψει στο Κίεβο να εξασφαλίσει μια ασφαλή διέλευση για φορτηγά πλοία που εισέρχονται σε λιμάνια κοντά στην Οδησσό για να φορτώσουν εμπορεύματα όπως σιτηρά και μέταλλα.

"Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι το σύμβολο της κατοχής", δήλωσε στο Telegram ο επιτελάρχης του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, Αντρίι Γερμάκ. "Δεν πρέπει να υπάρχει στην ουκρανική Κριμαία".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags