Facebook Pixel Κίνδυνος για τις μειονότητες στο Πακιστάν από εξτρεμιστικές ομάδες
Life
| 2024-03-22 03:15:00

Κίνδυνος για τις μειονότητες στο Πακιστάν από σουνιτικές εξτρεμιστικές ομάδες!

του Γεωπόλδου
Κίνδυνος για τις μειονότητες στο Πακιστάν από σουνιτικές εξτρεμιστικές ομάδες!

Στο στόχαστρο οι Ινδουιστές, οι Χριστιανοί και οι Αχμαντί.

Το Πακιστάν βοηθά ανοιχτά εξτρεμιστικές ομάδες όπως η Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP), μια ακραία σουνιτική ομάδα, που προχωρά απρόσκοπτα σε καταστροφή θρησκευτικών χώρων που ανήκουν σε μειονότητες, δολοφονίες μειονοτήτων, ψευδείς κατηγορίες για βλασφημία και τώρα ακόμη και άμεσες απειλές προς τον Ανώτατο Δικαστήριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Το TLP και παρόμοιες εξτρεμιστικές ομάδες παρενοχλούν τις μειονότητες, ειδικά τους Ινδουιστές, με πολλούς άλλους τρόπους. Κορίτσια και γυναίκες Ινδουιστές συλλαμβάνονται τυχαία, βιάζονται, ασπάζονται το Ισλάμ και παντρεύονται υπό την απειλή βίας με μουσουλμάνους άνδρες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, μεταξύ 8 Ιανουαρίου και 8 Φεβρουαρίου φέτος, περίπου 20 Ινδουίστριες υπέστησαν σωματική κακοποίηση, 12 περιπτώσεις υπέστησαν αναγκαστική μεταστροφή και γάμο με τους απαγωγείς τους, τέσσερις βιασμοί, δύο απόπειρες κακοποίησης, ενώ υπήρξε μία αγνοούμενη και μία απόπειρα δολοφονίας λόγω άρνησης να παντρευτεί.

Το κράτος, το οποίο έσπευσε να τιμωρήσει τους δημοσιογράφους που επέκριναν δικαστικές ετυμηγορίες, επέλεξε να κοιτάξει από την άλλη πλευρά όταν το TLP ηγήθηκε μιας σειράς διαμαρτυριών κατά του Αρχηγού του Ανωτάτου Δικαστηρίου που είχε εκδώσει μια απόφαση υπέρ των Αχμαντί. Αποκάλεσαν τον δικαστή «εχθρό του Ισλάμ» σε διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερα από 50 τζαμιά στο Παντζάμπ. Κάποιοι από τους διαδηλωτές απείλησαν ακόμη και τον Πρωθυπουργό.

Το TLP, μια ομάδα που γεννήθηκε από τη δολοφονία του πρώην Κυβερνήτη του Παντζάμπ, Σαλμάν Τάισερ, για βλασφημία, κυνηγάει τις μειονότητες από τον Αύγουστο του 2015. Είτε πρόκειται για Αχμαντί είτε Ινδουιστές ή Χριστιανούς, οι μειονότητες υποφέρουν από τα χέρια των Σουνιτικών εξτρεμιστικών ομάδων και των υποστηρικτών τους όλα αυτά τα χρόνια, με το κράτος να πλαισιώνει ομάδες όπως το TLP.

Τώρα οι εξτρεμιστές τους στοχοποιούν με όπλα, τυχαία και χωρίς κανένα φόβο. Η πολιτεία παραμένει σκληρά αδιάφορη για τον αυξανόμενο αριθμό δολοφονιών σε ολόκληρη τη χώρα. Πολλές από τις δολοφονίες διαπράττονται από το TLP που απολαμβάνει την αιγίδα πολλών πολιτικών κομμάτων, του κράτους και του στρατού.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, δύο άγνωστοι ένοπλοι άνδρες με μοτοσικλέτα πυροβόλησαν έναν Ινδουιστή επιχειρηματία στην πόλη Καλάτ στο Μπαλουχιστάν. Ο επιχειρηματίας είχε κάβα με οινοπνευματώδη ποτά. Στην επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά ο εγγονός του. Οι δράστες ήταν μέλη του TLP. Ο επιχειρηματίας Leila Ram είχε λάβει σημείωμα λύτρων για 100 εκατομμύρια πακιστανικές ρούπιες από το TTP δύο φορές. Η οικογένεια είχε υποδείξει το θέμα στην αστυνομία αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, το σώμα ενός χριστιανού, του Washal Maseeh, βρέθηκε κοντά σε ένα κανάλι στο Faisalabad. Είχε εξαφανιστεί πριν από μια εβδομάδα. Αν και η οικογένεια είχε αναφέρει το θέμα στην αστυνομία το ίδιο βράδυ, όταν δεν επέστρεψε στο σπίτι, δεν έλαβε χώρα καμία αστυνομική ενέργεια έως ότου το σώμα του βρέθηκε τυλιγμένο σε πλαστική σακούλα βρέθηκε κοντά στο κανάλι. Η οικογένεια είχε επίσης αναφέρει ότι ο Washal είχε δεχτεί απειλές από μέλη του TLP. Στη συνέχεια απειλήθηκε με κατηγορίες για βλασφημία, μια κοινή τακτική εκ μέρους των μελών του TLP, για την τρομοκράτηση μειονοτήτων.

Το TLP απειλεί την κοινότητα των Αχμαντί καταστρέφοντας τους θρησκευτικούς τους χώρους, καταστρέφοντας τους τάφους τους, επειδή αρνούνται να ακολουθήσουν τις ισλαμικές παραδόσεις. Η κοινότητα των Αχμαντί, όπως οι Ινδουιστές και οι Χριστιανοί, ζουν με διαρκή φόβο μήπως δεχθούν επιθέσεις, παρενοχλήσεις και διώξεις από αυτές τις ομάδες που έχουν τεράστια επιρροή στις κρατικές υπηρεσίες. Αυτή η κρατική συνενοχή αντικατοπτρίζεται σε πρόσφατη κυβερνητική ειδοποίηση που προειδοποιεί τους οργανισμούς Μέσων Ενημέρωσης και τις ΜΚΟ να μην αναφέρουν ωμότητες που διαπράχθηκαν από το TLP και παρόμοιες εξτρεμιστικές ομάδες.

ΠΗΓΗ: infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags