Μετά το λιμάνι του Βόλου παρόμοια κατάσταση επικρατεί από τα τέλη Αυγούστου και στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην παραλία της περιοχής Μπαϊρακλί στη Σμύρνη. Εκατοντάδες νεκρά ψάρια, κυρίως τσιπούρες και λαβράκια, έχουν ξεβραστεί στην ξηρά. Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν για την επιδείνωση της ποιότητας του αέρα λόγω της έντονης μυρωδιάς και της αύξησης των μύγων, που έχουν προκληθεί από την ρύπανση.

Όπως αναφέρει η Yeni Safak, πολλά νεκρά ψάρια ξεβράστηκανστον Κόλπο της Σμύρνης λόγω των επιπτώσεων της ρύπανσης. Στον κόλπο της Σμύρνης το χρώμα του νερού της θάλασσας έγινε πράσινο και καφέ.  Νεκρά ψάρια παρατηρήθηκε ότι ξεβράστηκαν στην ακτή της περιοχής Aksoy της συνοικίας Karşıyaka. Μεγάλος αριθμός νεκρών ψαριών επέπλεε στην επιφάνεια της θάλασσας και ξεβράστηκε στην παραλία.

Στην πόλη εμφανίστηκε πρόβλημα δυσοσμίας και συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πηγής ρύπανσης. Ομάδες του Μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης εργάζονται για τη συλλογή νεκρών ψαριών από τη θάλασσα.

Η πρώτη συνεδρίαση του «Συντονιστικού Συμβουλίου του Κόλπου της Σμύρνης», το οποίο συστάθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής για να ερευνήσει και να παρουσιάσει προτάσεις λύσης σχετικά με τους μαζικούς θανάτους ψαριών και τη ρύπανση, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα υπό την προεδρία του υπουργού Murat Kurum.

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr