Ο ηγέτης της Χαμάς και εγκέφαλος της 7ης Οκτωβρίου, Γιαχία Σινγουάρ, σκοτώθηκε από ισραηλινά στρατεύματα στη Γάζα, επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι — σε μια επιδρομή ρουτίνας που έπιασε τυχαία τον αρχηγό της τρομοκρατίας.

Ο Σινουάρ, ο αρχιτέκτονας της μοναδικής πιο θανατηφόρας επίθεσης σε Εβραίους από το Ολοκαύτωμα, ήταν μεταξύ των τριών μαχητών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης ρουτίνας στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε μια ανατριχιαστική εικόνα που δείχνει το σώμα ενός τρομοκράτη της Χαμάς, θαμμένο μέσα στα ερείπα, για την οποία υπάρχει η πεποίθηση ότι είναι ο Γιαχία Σινουάρ

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις νωρίτερα δήλωσαν ότι «ελέγχουν την πιθανότητα» ότι ο αρχηγός της τρομοκρατίας να ήταν ένας από τους τρομοκράτες που σκοτώθηκαν και αργότερα επιβεβαίωσαν τον θάνατο του αφεντικού του τρομοκράτη σε μια ανάρτηση στο X .

Ο εξολοθρευθείς τρομοκράτης φορούσε ένα γιλέκο που κουβαλούσε χειροβομβίδες, καθώς και ένα ρολόι χειρός που χρησιμοποιείται συνήθως από μαχητές της Χαμάς, σύμφωνα με ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης.

Τα ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ, που επικαλούνται ανώνυμες πηγές, ισχυρίζονται ότι οι προκαταρκτικές εξετάσεις DNA και οι οδοντιατρικές εξετάσεις δείχνουν ότι ο Σινγουάρ ήταν πράγματι ένας από τους άνδρες που σκοτώθηκαν στη Ράφα.

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε έρευνα για τον θάνατο του Σινγουάρ μετά από αναφορές ότι ένας από τους τρεις τρομοκράτες που σκοτώθηκαν σε μια συνηθισμένη αεροπορική επιδρομή στη νότια Γάζα ήταν ο αρχηγός της Χαμάς και εγκέφαλος της 7ης Οκτωβρίου.

«Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του Ισραηλινού Στρατού στη Γάζα, τρεις τρομοκράτες εξοντώθηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.

«Οι IDF και ο ISA [Η Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισραήλ] ελέγχουν την πιθανότητα ένας από τους τρομοκράτες να ήταν ο Yahya Sinwar. Σε αυτό το στάδιο, η ταυτότητα των τρομοκρατών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί».

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παραμένει ενήμερος σχετικά με την έρευνα για τον φερόμενο θάνατο του Σινγουάρ ενώ ήταν καθοδόν προς το Βερολίνο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν.

Η Χαμάς δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει ή διαψεύσει αναφορές για τον θάνατο του Σινγουάρ, γράφοντας απλώς στο Telegram να είναι επιφυλακτικοί με τις «ψευδείς ειδήσεις» και να τηρούν τις επίσημες δηλώσεις της τρομοκρατικής ομάδας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τραυματίστηκαν όμηροι από την έκρηξη που σκότωσε τους τρεις τρομοκράτες την Πέμπτη.

Δείτε τις φωτογραφίες:

NYPOST.COM
NYPOST.COM