Facebook Pixel Αποκάλυψη Φίλη! Η Τουρκία θα πληρώσει ακριβά τον λογαριασμό
Life
| 2022-05-04 00:29:00

Αποκάλυψη Φίλη! Η Τουρκία θα πληρώσει ακριβά τον λογαριασμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Αποκάλυψη Φίλη! Η Τουρκία θα πληρώσει ακριβά τον λογαριασμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής ευρωπαϊκών θεμάτων, Γιώργος Φίλης υποστήριξε, ότι βαδίζουμε σε ένα γεωπολιτικό πλαίσιο με αναθεωρητισμούς να βγαίνουν στην επιφάνεια.

Τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία ανέλυσε ο Γιώργος Φίλης.

Οι κυριότερες αναφορές του Γιώργου Φίλη:

Θα βγει κερδισμένη η Τουρκία από τον πόλεμο στην Ουκρανία; Είμαστε στην αρχή μίας διαδικασίας στην Ουκρανία. Δεν θα τελειώσει έτσι ο πόλεμος. Η Τουρκία θα διολισθήσει προς τη Δύση, κάτι που βλέπουμε τώρα. Οι Ρώσοι λένε, ότι έχουν πάει ήδη 3.000 μαχητικές Γκρίζους Λύκους. Θα πάρουνε δεύτερη πυρβολαρχία S-400; Γιατί έκλεισαν τον εναέριο χώρους στη Ρωσία; Νομίζω, ότι μέσα στα πλαίσια και στο χώρο που θα τους δώσουμε εμείς ως Ελλάδα η Τουρκία θα θελήσει να πάρει αυτό που θέλει. Τί θέλει; Να πάρει από τον ελληνισμό, δηλαδή γη και ύδωρ από την πατρίδα μας. Η Τουρκία νομίζει, ότι έχει μεγαλύτερο ίσκιο από τον μπόι της. Αυτό θα το πληρώσει ακριβά. Αυτό που θα συμβεί είναι να της βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό για τα Στενά. Εκεί θα της έρθει ο λογαριασμός.

Θα επιτρέψει η Ελλάδα μείωση εθνικής κυριαρχίας; Η εθνική κυριαρχία είναι του ελληνικού λαού. Και ποιος λέει, ότι οι Έλληνες θα αποδεχτούν κάτι τέτοιο. Δεν θα μπορέσουν να το κάνουν. Είναι άλλο να τα βρούμε με τους Τούρκους και άλλο να υποχωρήσουμε. Το να τα βρούμε δεν σημαίνει, ότι θα μπει ο Τούρκος μέσα στο σπίτι μου. Το μόνο πραγματικά ερώτημα που έχουμε είναι υφαλοκρηπίδα και οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών. Οι Τούρκοι έχουν εξόφθαλμες μαξιμαλιστικές θέσεις. Πιστεύω, ότι θα είμαστε από πάνω, αλλά θα δημιουργηθεί μία κατάσταση, την οποία θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει, αν είχαμε στρατηγική και δόγμα ως χώρα.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags