Facebook Pixel Sportdog.gr | Δεν της καίγεται καρφί! Τί λέει η Ρωσία για τις διαδηλώσεις στο Ερεβάν - Βολεύεται με ήττα;
Life
| 2022-05-22 18:01:00

Δεν της καίγεται καρφί! Τί λέει η Ρωσία για τις διαδηλώσεις στο Ερεβάν - Βολεύεται με ήττα;

Sportdog Team
Δεν της καίγεται καρφί! Τί λέει η Ρωσία για τις διαδηλώσεις στο Ερεβάν - Βολεύεται με ήττα;

Η Μόσχα νίπτει τας χείρας της.

Νέα από την Αρμενία που καίνε...

 

Τριμερής συνάντηση της ομάδας εργασίας της Αρμενίας, της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν

Συνεδρίαση της τριμερούς ομάδας εργασίας υπό τη συμπροεδρία των αντιπροέδρων της κυβέρνησης της Αρμενίας, της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν θα διεξαχθεί αυτό το μήνα.

Η ακριβής ημερομηνία βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης, όπως το ανέφεραν από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Αρμενίας Μχέρ Γκριγκοριάν.

Το Ιράν είναι έτοιμο να μεταφέρει φυσικό αέριο από το Τουρκμενιστάν στην Αρμενία μέσω συστήματος ανταλλαγής

Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Τζαβάντ Οτζί δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προμηθεύσει τουρκμενικό φυσικό αέριο στην Αρμενία στο πλαίσιο σβοπ συστήματος. Αυτά ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν δήλωσε στο πρακτορείο Shana, συνοψίζοντας τη συνάντηση με τον Υπουργό Εδαφικής Διοίκησης και Υποδομών της Δημοκρατίας της Αρμενίας Γκνέλ Σανοσιάν.

“Οι διαπραγματεύσεις για τη μεταφορά του αερίου από το Τουρκμενιστάν στην Αρμενία έχουν ξεκινήσει, και σύντομα θα επιτύχουμε καλά αποτελέσματα σε αυτό το θέμα λόγω της υψηλής δυναμικότητας διακίνησης του δικτύου αερίου της χώρας. Κατά τη διάρκεια των σημερινών συνομιλιών, επιτεύχθηκαν καλές συμφωνίες περί την αύξηση των εξαγωγών αερίου, πετροχημικών ουσιών και την περιεκτική ανάπτυξη των διμερών σχέσεων”, δήλωσε ο Τζαβάντ Οτζί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Γκνέλ Σανοσιάν, ο Τζαβάντ Οτζί εξέφρασε την ετοιμότητα της Εθνικής Εταιροείας Φυσικού Αερίου του Ιράν να αυξήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου στη γειτονική Αρμενία.

Το 2004, η Αρμενία και το Ιράν υπέγραψαν συμφωνία για την ανταλλαγή φυσικού αερίου με ηλεκτρική ενέργεια, η οποία επέτρεψε στο Ιράν να εξάγει φυσικό αέριο στην Αρμενία για 20 χρόνια, σε αντάλλαγμα το Ιράν εισήγαγε ηλεκτρική ενέργεια από την Αρμενία.

Η Ρωσία δεν αποκλείει τη διεξαγωγή της τριμερούς συνάντησης με την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν

Η Μόσχα δεν αποκλείει τη διεξαγωγή τριμερούς συνάντησης των ηγετών της Ρωσίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αντρέι Ρουντένκο, απαντώντας στο ερώτημα αν είναι δυνατή στο μέλλον η τριμερής σύνοδος κορυφής της Ρωσίας με την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν στο πλαίσιο της αναζήτησης τρόπων επίλυσης της διένεξης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ;

“Συνεχίζουμε τις συστηματικές εργασίες σε όλα τα επίπεδα για την εφαρμογή των τριμερών συμφωνιών στο υψηλότερο επίπεδο. Οι ηγέτες βρίσκονται σε συνεχή επαφή. Εάν προκύψει τέτοιο ζήτημα θα οργανωθεί και συνάντηση. Στις 12 Μαΐου, στη Ντουσάνμπε ο Σεργκέι Λάβροφ συζήτησε ολόκληρο το φάσμα των θεμάτων για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ του Μπακού και του Ερεβάν κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων με τους συναδέλφους από το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία «στο περιθώριο της Διάσκεψης», ανέφερε.

Το ΥΠΕΞ της Ρωσίας θεωρεί ότι οι διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην Αρμενία είναι εσωτερική υπόθεση της χώρας

Το κίνημα αντίστασης στην Αρμενία θεωρείται από τη Μόσχα ως εσωτερική υπόθεση της χώρας και η Μόσχα δεν σκοπεύει να παρέμβει σε αυτές τις διαδικασίες, όπως το ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αντρέι Ρουντένκο σε δημοσιογράφους.

“Αυτό που συμβαίνει στην Αρμενία, και τι κάνει η ανώτατη ηγεσία της Αρμενίας είναι το εσωτερικό πρόβλημα της χώρας. Το γνωρίζουμε αυτό και δεν παρεμβαίνουμε σε αυτές τις διαδικασίες “, ανέφερε.

Στην Αρμενία, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης διεξάγουν διαμαρτυρίες εδώ και αρκετές εβδομάδες, υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας κατά της σημερινής κυβέρνησης, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά τους για την εξωτερική πολιτική. Κάθε μέρα η αντιπολίτευση διεξάγει πορείες και συγκεντρώσεις στο Ερεβάν και σε άλλες πόλεις της δημοκρατίας.

Σχόλιο: Φαίνεται πως για τη Ρωσία δεν της καίγεται καρφί για τις διαδηλώσεις. Ίσως να βολεύεται με αυτήν την επικοινωνιακή ήττα του Νικόλ Πασινιάν. Ο Αρμένιος πρωθυπουργός βάλλεται πανταχόθεν στη χώρα του μετά την ήττα της Αρμενίας στον πόλεμο των 44 ημερών με το Αζερμπαϊτζάν το φθινόπωρο του 2020.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags