Facebook Pixel Η γυναίκα που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στις διαδηλώσεις στο Ιράν γίνεται νέο σύμβολο αντίστασης
Life
| 2022-09-27 15:02:00

Η γυναίκα που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στις διαδηλώσεις στο Ιράν γίνεται νέο σύμβολο αντίστασης

του Γεωπόλδου
Η γυναίκα που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στις διαδηλώσεις στο Ιράν γίνεται νέο σύμβολο αντίστασης

Οι ιρανικές δυνάμεις σκότωσαν άλλη μία νεαρή γυναίκα, την Χαντίς Νατζαφί, η οποία έχει γίνει πλέον σύμβολο των διαδηλώσεων για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί στο Ιράν.

Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν την Χαντίς Νατζαφί, μια 20χρονη γυναίκα που συμμετείχε στις μαζικές διαδηλώσεις για την δολοφονία της Μαχσά Αμινί. Με αυτή την νέα δολοφονία, οι ιρανικές αρχές δημιούργησαν ένα νέο σύμβολο αντίστασης και καταδίκης της κυβέρνησης της Ισλαμικής Δημοκρατίας, όπως ανέφερε το Iran Wire.

Η Νατζαφί φέρεται να πυροβολήθηκε έξι φορές από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας στις 21 Σεπτεμβρίου καθώς συμμετείχε σε διαδήλωση στο Καράτζ, μια πόλη κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας, Τεχεράνη.

Την Κυριακή, το tweet της δημοσιογράφου και υπερασπίστριας των δικαιωμάτων των γυναικών, Μασίχ Αλινετζάντ, με το οποίο ανήγγειλε τον θάνατο της Νατζαφί, διαδόθηκε γρήγορα καθώς διάφοροι λογαριασμοί κοινοποίησαν τα νέα της δολοφονίας σε όλο τον κόσμο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Νατζαφί πυροβολήθηκε στο στήθος, το πρόσωπο και το λαιμό και πέθανε από τα τραύματά της στο νοσοκομείο Ghaem.

Η Χαντίς Νατζαφί έγινε η νέα ηρωίδα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που μαίνονται στο Ιράν, αφού χιλιάδες χρήστες των social media κοινοποίησαν εικόνες της να αψηφά τις ιρανικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης μιας εικόνας που την δείχνει να δένει τα μαλλιά της με αλογοουρά πριν συμμετάσχει στη διαμαρτυρία.

«Ήταν μόλις 20 ετών», είπε η αδερφή της Νατζαφί στο Iran Wire. «Η καρδιά της ήταν ραγισμένη για τη Μαχσά Αμινί. Είπε ότι δεν θα μείνει σιωπηλή. Την σκότωσαν με έξι σφαίρες».

Η Νατζαφί είναι μία από τους τουλάχιστον 41 ανθρώπους που σκοτώθηκαν από τότε που οι διαδηλώσεις άρχισαν να εξαπλώνονται σε όλο το Ιράν πριν από δέκα ημέρες. Οι ιρανικές αρχές προσπάθησαν να καταστείλουν τις διαμαρτυρίες με σκληρή βία, συμπεριλαμβανομένων αληθινών πυρών από όπλα και επιθέσεις με ρόπαλα.

Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους μετά το θάνατο της Αμινί στις 16 Σεπτεμβρίου. Η 22χρονη πέθανε καθώς ξυλοκοπήθηκε από την αστυνομία ηθικής του Ιράν, η οποία τη συνέλαβε στην Τεχεράνη, με την πρόφαση πως η νεαρή Κούρδισσα φορούσε λανθασμένα το χιτζάμπ της και φαίνονταν λίγα μαλλιά της.

ΠΗΓΗ: kurdishvoice.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags