Facebook Pixel Εύα Καϊλή: Ανακοίνωση από Βρυξέλλες για την υπόθεση της Καϊλή - Ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά! (Vid)
Life
| 2022-12-11 14:58:00

ΤΩΡΑ: Ανακοίνωση από Βρυξέλλες για την υπόθεση της Καϊλή - Ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά! (Vid)

Sportdog Team
ΤΩΡΑ: Ανακοίνωση από Βρυξέλλες για την υπόθεση της Καϊλή - Ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά! (Vid)

H ανακοίνωση από τις βελγικές αρχές κάνει λόγο για τέσσερις συλλήψεις, χωρίς να κατονομάζεται η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

Εύα Καϊλή: Χωρίς να δίνει συγκεκριμένα ονόματα, η ανακοίνωση από τις βελγικές αρχές για την πολύκροτη υπόθεση κάνει λόγο για τέσσερις συλλήψεις, στο πλαίσιο των ερευνών για υπόθεση διαφθοράς.

Οι συλλήψεις έγιναν για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Επίσης, αναφέρεται ότι δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα, χωρίς επίσης να διευκρινίζεται ποια.

Υπενθυμίζεται ότι πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει στις Βρυξέλλες η έρευνα των βελγικών αρχών για την υπόθεση διαφθοράς με χρηματισμούς από το Κατάρ, όπου έχει εμπλακεί και η Εύα Καϊλή.

Πολλοί επισημαίνουν ότι πρόκειται για το πλέον σοβαρό σκάνδαλο στις Βρυξέλλες από το 1999, οπότε και τα 20 μέλη της επιτροπής Σαντέρ εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση, μετά από κατηγορίες για απάτες και κακοδιαχείριση.

«Αν αποδειχθούν οι κατηγορίες για όλους τους εμπλεκόμενουςστην υπόθεση, θα πρόκειται για την πιο κραυγαλέα υπόθεση διαφθοράς που έχει δει το Κοινοβούλιο εδώ και χρόνια», δήλωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Διαφάνειας, Μισιέλ φαν Χούλτεν, αναφέρει το Politico. Παράλληλα, ο Αλμπέρτο Αλεμάνο, καθηγητής Νομικής στο HEC Paris, το χαρακτήρισε «το πιο συγκλονιστικό σκάνδαλο ακεραιότητας στην ιστορία της ΕΕ».

Η έφοδος των βελγικών αρχών σε 16 πρόσωπα, έφερε κατηγορίες σε πέντε, μεταξύ των οποίων και η Ελληνίδα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags