Ατζούν Ιλιτζαλί - Masterchef: Είναι αποφασισμένος να κατακτήσει την κορυφή και θα κάνει τα πάντα για να το καταφέρει. Ο λόγος για τον Ατζούν Ιλιτζαλί και το Top Chef.

Η αρχή έγινε από τον Τούρκο παραγωγό με την ανακοίνωση του επάθλου των 100.000 ευρώ για τον νικητή. Ο οποίος και θα έχει τη δυνατότητα να εργαστεί σε γνωστά εστιατόρια. Γεγονός που αποτελεί μεγάλο δέλεαρ για τους διαγωνιζόμενους.

Σε λίγες ημέρες η εταιρεία παραγωγής Acun Medya ολοκληρώνει τις εργασίες στο χώρο που έχει επιλεγεί. Και είναι πραγματικά τεράστιος και εντυπωσιακός με σκοπό να μπορούν να γίνουν άνετα πλάνα.

Όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός ρεπόρτερ Γρηγόρης Μελάς, έκλεισαν και οι τρεις κριτές. Αυτοί δηλαδή που θα… ψήνουν καθημερινά τους διαγωνιζόμενους για να γίνουν Top Chef.

Είναι ο Γιώργος Βενιέρης, ο Αστέριος Κουστούδης και ο Γκίκας Ξενάκης που έχουν πολλούς τίτλους και… χιλιόμετρα σε κουζίνες.

Ο Γιώργος Βενιέρης θεωρείται από τους «πειρατές» της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής, παίρνοντας ιδέες από διάφορα μέρη του κόσμου και «παντρεύοντάς» τα σε πιάτα που… κόβουν τον ουρανίσκο! Συνταγές από εξωτικά μέρη που αναμειγνύονται με τοπικά υλικά δημιουργώντας ένα γευστικό ταξίδι γεύσης… χωρίς να χρειάζεται διαβατήριο.

Υπήρξε μάλιστα και από τους chef που… αναβάθμισαν τα «βρώμικα», αφού ως υποστηρικτής του street food, με τις καντίνες του απέδειξε ότι δεν έχει σημασία πού θα φας, αλλά τι και πώς θα είναι αυτό! Επίσης, ήταν σύμβουλος στο TOP CHEF όταν το πρόβαλε ο ΑΝΤ1, ενώ έχει συμμετάσχει ως guest σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο Αστέριος Κουστούδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία χρόνια είναι Executive Chef μεγάλων και πολύ γνωστών Ξενοδοχείων, ενώ έχει βραβευθεί και με αστέρι Michelin. Είναι… υποστηρικτής του «αργού μαγειρέματος», ώστε τα φρέσκα υλικά που χρησιμοποιεί να ψηθούν σε χαμηλές θερμοκρασίες και για ώρα, ώστε να αναδείξουν τη γεύση και τα αρώματά τους σε σωστή γευστική ισορροπία.

Ο Γκίκας Ξενάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θήβα και μεγαλώνοντας στην επαρχία έμαθε να ασχολείται και να… εκτιμά τα φρέσκα, αγνά προϊόντα και την εντοπιότητα. Τελειώνοντας τη σχολή μαγειρικής εργάστηκε σε πολλά και σημαντικά εστιατόρια στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, δίπλα σε σπουδαίους chef, ενώ τα πιάτα του εκφράζουν τη φιλοσοφία της νέας ελληνικής κουζίνας, την οποία πρεσβεύει με πάθος.

Πηγή: iciao.gr