Καλτσόνε, εύκολο και γρήγορο, με υλικά που έχουμε στο σπίτι, είναι το πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο μενού. Ριζότο καρμπονάρα προτείνει για κυρίως, αλλάζοντας τα δεδομένα στην λέξη καρμπονάρα, δίνοντάς της νέα διάσταση, νέα μορφή και διαφορετική αλλά ταυτόχρονα οικεία γεύση. Σερβίρει με αβγά ποσέ, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό. Γεμιστά μπισκότα βουτύρου που θα κάνουν όχι μόνο την κουζίνα σας αλλά και όλο το σπίτι σας να μοσχοβολάει, ζουμερά, με μια πεντανόστιμη σοκολατένια γέμιση, είναι το γλυκό με το οποίο ολοκληρώνεται το μενού.
Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, ο Άκης Πετρετζίκης, στις 16:40, παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» που κινείται ανάμεσα στο κλασικό και το μοντέρνο, το παραδοσιακό και το εξελιγμένο, το βασικό και το υπερβολικό. Με λίγα λόγια δείχνει τρεις συνταγές που φτιάχνονται με λίγα υλικά, έχουν τεχνική αλλά μπορείτε να τις πετύχετε άριστα, εάν ακολουθήσετε πιστά τα βήματα.
Είναι η καλύτερη βάση για ορεκτικό, είναι όμως και η καλύτερη βάση για σνακ ή για κολατσιό, ακόμα και για ένα κάλεσμα στο σπίτι, αφού με μια καλή μπαγκέτα συνοδεύονται τα καλύτερα υλικά και οι καλύτερες στιγμές μας. Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ φτιάχνει ένα πολύ λαχταριστό πιάτο, ένα μοσχαράκι με κολοκύθα στην χύτρα ταχύτητας που λιώνει στο στόμα και σερβίρει με κόλιανδρο και λάιμ. Για επιδόρπιο ο Άκης δείχνει πώς να φτιάξουμε αρωματικά δανέζικα ρολά με κρέμα και σταφίδες, αφράτα και με μια κρεμώδη υφή από πάνω.
«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40