Συνταγές που συνδυάζουν αρμονικά φύση, θάλασσα και πρώτες ύλες προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab», για το Σάββατο 09 και την Κυριακή 10 Απριλίου στις 16:40.
Ένα επεισόδιο χρωματιστό, αρωματικό, με υλικά που θα κάνουν το σπίτι μας να μοσχοβολάει είναι το σαββατιάτικο. Το ορεκτικό της ημέρας, η ζεστή μεσογειακή σαλάτα λαχανικών, απογειώνει τα αρώματα της φύσης και μας δίνει φρεσκάδα στο πιάτο και μοναδική απόλαυση. Για κυρίως, ο αγαπημένος μας σεφ προτείνει σπαγγέτι με παντζάρι και καλαμαράκια, μια συνταγή πολύ ιδιαίτερη και πεντανόστιμη, σερβιρισμένη με επιπλέον άνηθο, λεμόνι, ελαιόλαδο και πιπέρι. Πασχαλινά κουλουράκια που όλοι αγαπάμε, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, φτιάχνει για επιδόρπιο.
Την Κυριακή 10 Απριλίου, ο Άκης Πετρετζίκης, στις 16:40, παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab», στο οποίο μας δείχνει πώς να ανέβουμε μια πίστα στο παιχνίδι της μαγειρικής, αφού παρουσιάζει συνταγές που έχουν μια καταπληκτική βάση και τις απογειώνει με μια τσαχπινιά που κάνει τη διαφορά.
Ορεκτικό για το κυριακάτικο μενού μια σαλάτα με μπουκιές κουνουπιδιού και καπνιστού τόνου, τα οποία συνδέει με υλικά που από μόνα τους θα έστεκαν πολύ καλά, όλα μαζί όμως δημιουργούν κάτι μοναδικό. Σνίτσελ κοτόπουλο αλα κρεμ είναι το κυρίως γεύμα, σερβιρισμένο με σάλτσα, πατάτες τηγανητές και ρίγανη. Για γλυκό, ο Άκης ετοιμάζει pancakes κανταίφι. Τα pancakes είναι κάτι κλασικό για πρωινό και για brunch, αλλά τα δείχνει με ένα twist, αφού η τσαχπινιά με το καταϊφι τα απογειώνει. Σερβίρει με σαντιγί, φιστίκια Αιγίνης και μέλι.
«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40