Συνταγές που συνδυάζουν πιάτα από ελληνική ταβέρνα, αμερικανικό diner και γαλλικό bistro προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου στις 16:40.
Ένα ορεκτικό που αγαπάμε, κολοκυθάκια τηγανητά, ο Άκης τα απογειώνει με την καλύτερη συνταγή και τα σερβίρει με τζατζίκι, άνηθο, ελαιόλαδο και λεμόνι. Κλαμπ σάντουιτς με ομελέτα, αυτήν την απόλυτα νόστιμη αμερικανιά, ο αγαπημένος μας σεφ την κάνει πολύ πιο premium και την προτείνει για κυρίως γεύμα, σερβιρισμένο με πατάτες, αλάτι, μαγιονέζα, κέτσαπ και ρίγανη. Το μενού κλείνει με την απόλυτη σοκολατένια λιχουδιά, το εκλέρ, ένα γαλλικό γλυκό, πολύ ντελικάτο και εκλεπτυσμένο, που όμως την ίδια στιγμή είναι τόσο λαχταριστό και με έντονη σοκολατένια γεύση που δεν υπάρχει άλλο που να μπορεί να συνδυάσει τόσο καλά αυτά τα δύο στοιχεία.
Την Κυριακή 15 Μαΐου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο Kitchen Lab στις 16:40, το οποίο συνδυάζει δημιουργικότητα με κλασικές συνταγές επιτυχίας.
Πίτα με καπνιστό τόνο, τόσο ολοκληρωμένη σε γεύση, αφού ταιριάζει υπέροχα ο τόνος με το γάλα και τα τυριά, είναι το πρώτο πιάτο στο κυριακάτικο μενού. Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ φτιάχνει μια σαλάτα με λεμονάτο κοτόπουλο στη χύτρα ταχύτητας, μια συνταγή με ένα κοτόπουλο που λιώνει στο στόμα, είναι πολύ αρωματικό, αφού είναι ένα φαγητό που γίνεται με πολύ λίγα υλικά και συνδυάζεται άριστα με τη σαλάτα που φτιάχνει ο Άκης: σε μπολ βάζει σαλάτα, καλαμπόκι, ντοματίνια κομμένα στη μέση, αβοκάντο σε κυβάκια, κοτόπουλο, ανακατεύει και σερβίρει. Για επιδόρπιο, ο Άκης φτιάχνει ένα πολύ αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων, τα donuts σοκολάτας, μια συνταγή που καταφέρνει να κρατήσει ένα αποτέλεσμα αφράτο και απόλυτα γλυκό και σοκολατένιο.
«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40