Αν θέλετε και εσείς να δοκιμάσετε τις μαγειρικές σας ικανότητες, παρακάτω σας παραθέτουμε βήμα – βήμα τη συνταγή του πιάτου αντιγραφής της αποψινής δοκιμασίας στο MasterChef.
Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 2023
Το Αρνί
Υλικά
- Σέλα αρνιού
- Ελαιόλαδο
- Βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Θυμάρι
- Σκόρδο
- Ξύσμα λεμόνι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μία σακούλα βάκιουμ, την κλείνουμε και μαγειρεύουμε στους 70ο για 30 λεπτά στο ρόνερ.
- Αφού μαγειρευτεί αφαιρούμε και σε ένα τηγανάκι του δίνουμε χρώμα.
- Το αφήνουμε τα ξεκουραστεί.
Για την Κρούστα σιτάκε
Υλικά
- 100 γρ. βούτυρο
- 25 γρ. πάνκο
- 50 γρ. παρμεζάνα
- 5 γρ. σκόνη σιτάκε
- πάστα τρούφας
- Ξίσμα λεμόνι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο θερμομίξ, να γίνουν μία ωραία πάστα.
- Τα βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το κρατάμε ζεστό.
Για τους Γίγαντες
Υλικά
- Γίγαντες
- Κρεμμύδι λευκό
- Καρότο
- Σέλερι
- Περγαμόντο
- Αλάτι
- Λευκό πιπέρι
- Λάδι τρούφας
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τους γίγαντες στη χύτρα με όλα τα υλικά και με τις φλούδες από το περγαμόντο.
- Μαγειρεύουμε στη χύτρα.
- Αφαιρούμε τα λαχανικά, σουρώνουμε κρατώντας το ζουμί και χτυπάμε στο θερμομίξ να γίνει λείος πουρές.
- Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, λευκό πιπέρι και λάδι τρούφας.
Για το τσάι μανιταριών
Υλικά
- 120 γρ. Αποξηραμένα μανιτάρια
- 250 γρ. Σιτάκε
- 4 τμχ. Πόρτο μπέλο
- Θυμάρι
- Κρεμμύδι
- πράσο
- Κόμπου
- Σόγια
- Λέμονγκρας
- Ασπράδι αυγού
- Ξίσμα περγαμόντο
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα, τα βράζουμε μέχρι να μειωθεί ο ζωμός στη μέση και σουρώνουμε.
- Με τα ασπράδια, χτυπάμε μία μαρέγκα και ρίχνουμε το ξίσμα.
- Το τοποθετούμε στον ζωμό και του δίνουμε μία βράση μέχρι να καθαρίσει.
Για τα σέσκουλα
- Σέσκουλα
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα μπλανσάρουμε τα σέσκουλα. Αφαιρούμε, τα κρυώνουμε και τα στεγνώνουμε.