Συνταγές: Αν είστε λάτρεις των γλυκών αλλά λόγω νηστείας δεν μπορείτε να φάτε, μία καλή επιλογή είναι τα μουστοκούλουρα.
Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδωσε στους τηλεθεατές του breakfast@star την πιο νόστιμη συνταγή.
Υλικά για τα τραγανά μουστοκούλουρα
● 240 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
● 5 γρ. Μπεικιν παουντερ
● 80 γρ. φυτική μαργαρίνη
● 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
● 30 γρ. Πετιμέζι
● 70 γρ. Νερό
● 1/2 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
● 1/2 κ.γ. Γαρύφαλλο σε σκόνη
● 2 κ.γ. Μαγειρική σόδα
Εκτέλεση της Συνταγής
Για τα τραγανά μουστοκούλουρα
● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις, στους 190ο C.
● Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μια μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά.
● Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός το καλαμποκέλαιο, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το πετιμέζι, το νερό, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα, μέχρι να αφομοιωθεί η ζάχαρη στο υγρό μείγμα, για 4 λεπτά.
● Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, φοράμε γάντια και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
● Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση μιας λαμαρίνας φούρνου 43x30 εκ. ένα αντικολλητικό χαρτί .
● Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα σε στρογγυλό σχήμα και τα απλώνουμε στη λαμαρίνα.
● Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 15-20 λεπτά.
● Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά να κρυώσουν.