Συνταγές: Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή Breakfast@Star με τα τσουρέκια που περίσσεψαν από το Πάσχα και φυσικά δε μας πάει η καρδιά να τα πετάξουμε.

Αφράτο τσουρέκι πασχαλινό- Η απόλυτη συνταγή

Ο γνωστός chef λοιπόν έφτιαξε λαχταριστές αυγόφετες από τσουρέκι και τις συνόδευσε με καραμελωμένη μπανάνα και σάλτσα σοκολάτας.

Σου περίσσεψε φαγητό από το πασχαλινό τραπέζι; Τι μπορείς να φτιάξεις

Για τη σάλτσα σοκολάτας

  • 350 γρ. Γάλα
  • 3,5% λιπαρά φρέσκο
  • 30 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. Κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. Κακάο σε σκόνη
  • 100 γρ. Κουβερτούρα
  • 65% κακάο, ΓΙΩΤΗΣ
  • 1/2 κ.γλ. Αλάτι

Για τις αυγόφετες

  • 8 φέτες Τσουρέκι
  • 3 Αυγά
  • 220 γρ. Γάλα
  • 3,5% λιπαρά
  • 1/2 κ.γλ. Εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γλ. Κανέλα σε σκόνη
  • 4 κ.γλ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Για τις καραμελωμένες μπανάνες

  • 4 Μπανάνες
  • 4 κ.γλ. Ζάχαρη καστανή

Για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα σοκολάτας

  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να ζεσταθεί, σε χαμηλή φωτιά.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το κακάο και 2 κ.σ. από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει μία πάστα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα από το μπολ στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και αφήνουμε να πάρουν μία βράση, ανακατεύοντας με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να λιώσει. Για τις αυγόφετες τσουρεκιού
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια και την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  •  Ρίχνουμε στο μπολ μία-μία 2 φέτες τσουρεκιού και μουλιάζουμε για 2 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
  •  Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που καίει προσθέτουμε 1 κ.γλ. βούτυρο και τηγανίζουμε σε δόσεις τις αυγόφετες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Μεταφέρουμε τις αυγόφετες σε ένα σκεύος σερβιρίσματος και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες φέτες τσουρεκιού. Για τις καραμελωμένες μπανάνες
  •  Καθαρίζουμε και κόβουμε κατά μήκος, στη μέση 1 μπανάνα.
  •  Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που καίει, πασπαλίζουμε με 1/2 κ.γλ. ζάχαρη, μεταφέρουμε τις φέτες μπανάνας με την πλευρά που έχουμε κόψει να ακουμπάει στο τηγάνι, πασπαλίζουμε με 1/2 κ.γλ. ζάχαρη ακόμη και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, να καραμελώσουν.
  •  Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για να καραμελώσουμε και τις υπόλοιπες μπανάνες.

Για το σερβίρισμα

  •  Τοποθετούμε τις καραμελωμένες μπανάνες πάνω από τις αυγόφετες και περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.
  • Πασπαλίζουμε πάνω από τη σάλτσα σοκολάτας με τα φουντούκια σπασμένα και σερβίρουμε

ΠΗΓΗ: Star.gr