Συνταγές: Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή Breakfast@Star με τα τσουρέκια που περίσσεψαν από το Πάσχα και φυσικά δε μας πάει η καρδιά να τα πετάξουμε.
Ο γνωστός chef λοιπόν έφτιαξε λαχταριστές αυγόφετες από τσουρέκι και τις συνόδευσε με καραμελωμένη μπανάνα και σάλτσα σοκολάτας.
Σου περίσσεψε φαγητό από το πασχαλινό τραπέζι; Τι μπορείς να φτιάξεις
Για τη σάλτσα σοκολάτας
- 350 γρ. Γάλα
- 3,5% λιπαρά φρέσκο
- 30 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. Κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. Κακάο σε σκόνη
- 100 γρ. Κουβερτούρα
- 65% κακάο, ΓΙΩΤΗΣ
- 1/2 κ.γλ. Αλάτι
Για τις αυγόφετες
- 8 φέτες Τσουρέκι
- 3 Αυγά
- 220 γρ. Γάλα
- 3,5% λιπαρά
- 1/2 κ.γλ. Εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ.γλ. Κανέλα σε σκόνη
- 4 κ.γλ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για τις καραμελωμένες μπανάνες
- 4 Μπανάνες
- 4 κ.γλ. Ζάχαρη καστανή
Για το σερβίρισμα
Για τη σάλτσα σοκολάτας
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να ζεσταθεί, σε χαμηλή φωτιά.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το κακάο και 2 κ.σ. από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει μία πάστα.
- Αδειάζουμε το μείγμα από το μπολ στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και αφήνουμε να πάρουν μία βράση, ανακατεύοντας με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να λιώσει. Για τις αυγόφετες τσουρεκιού
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια και την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Ρίχνουμε στο μπολ μία-μία 2 φέτες τσουρεκιού και μουλιάζουμε για 2 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που καίει προσθέτουμε 1 κ.γλ. βούτυρο και τηγανίζουμε σε δόσεις τις αυγόφετες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μεταφέρουμε τις αυγόφετες σε ένα σκεύος σερβιρίσματος και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες φέτες τσουρεκιού. Για τις καραμελωμένες μπανάνες
- Καθαρίζουμε και κόβουμε κατά μήκος, στη μέση 1 μπανάνα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που καίει, πασπαλίζουμε με 1/2 κ.γλ. ζάχαρη, μεταφέρουμε τις φέτες μπανάνας με την πλευρά που έχουμε κόψει να ακουμπάει στο τηγάνι, πασπαλίζουμε με 1/2 κ.γλ. ζάχαρη ακόμη και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, να καραμελώσουν.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για να καραμελώσουμε και τις υπόλοιπες μπανάνες.
Για το σερβίρισμα
- Τοποθετούμε τις καραμελωμένες μπανάνες πάνω από τις αυγόφετες και περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.
- Πασπαλίζουμε πάνω από τη σάλτσα σοκολάτας με τα φουντούκια σπασμένα και σερβίρουμε
ΠΗΓΗ: Star.gr