Σου αρέσει το carrot cake αλλά αποφεύγεις να τρως συχνά επειδή έχει πολλές θερμίδες; Ο Σταύρος Βαραθαλίτης έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star μία συνταγή που και εσύ θα λατρέψεις.

Εύκολη συνταγή για νόστιμο cake χωρίς ζάχαρη

Καταρχήν είναι οικονομικά καθώς για να αγοράσεις όλα τα υλικά θα χρειαστείς 7 ευρώ.

Δίχρωμο σοκολατένιο κέικ με δίχρωμο σοκολατένιο γλάσο

Η συνταγή είναι επίσης και light καθώς η επικάλυψη του cake είναι με ανθότυρο.

Υλικά για το carrot cake

● 300 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
● 100 γρ. Ζάχαρη καστανή
● 4 μέτρια Αυγά
● 250 γρ. Ηλιέλαιο
● 6 μεσαία Καρότα
● 300 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
● 2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
● 1 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
● 1/2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο σε σκόνη
● 1/4 κ.γ. Γαρύφαλλο σε σκόνη
● Αλάτι
● 1 κ.σ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (για τη φόρμα)

Υλικά για την κρέμα με ανθότυρο

● 200 γρ. Ανθότυρο
● 200 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
● 50 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά, φρέσκο
● 2 κ.σ. Ζάχαρη άχνη
● 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
● 1/2 Καρότο

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
● Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ τα 2 είδη ζάχαρης μαζί με τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν, για 4 λεπτά.
● Προσθέτουμε λίγο - λίγο το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει το μείγμα, για 4 λεπτά.
● Ξεφλουδίζουμε τα καρότα, τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε τα υλικά με μια μαρίζ, για 1 λεπτό.
● Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
● Αλείφουμε με το βούτυρο μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 26 εκ. , στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί τη βάση του και απλώνουμε ομοιόμορφα στο εσωτερικό του το μείγμα από τον κάδο του μίξερ.
● Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα εξωτερικά, για περίπου 40-45 λεπτά.
● Αφήνουμε το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει, για 60 λεπτά.
Για την κρέμα με ανθότυρο
● Χτυπάμε στον κάδο του μπλέντερ το γάλα μαζί με το ανθότυρο και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα μείγμα χωρίς εμφανή κομμάτια από το τυρί.

● Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη και το μείγμα από τον κάδο του μπλέντερ και ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να έχουμε μια σαντιγί που θα στέκεται.
● Ξεφλουδίζουμε το καρότο, το τρίβουμε στο λεπτό μέρος του τρίφτη, το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
● Μεταφέρουμε το κέικ σε ένα δίσκο σερβιρίσματος και απλώνουμε ομοιόμορφα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού την κρέμα επάνω από το κέικ, ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά του.
● Σερβίρουμε το κέικ σε κομμάτια.

Δείτε το Breakfast@star