Έχετε λιγουρευτεί ένα λαχταριστό πιάτο με καρμπονάρα; Πάρτε χαρτί και στυλό και σημειώστε τη συνταγή που έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star. 

Χονδρά μακαρόνια με κοκκινιστό κοτόπουλο και ξινομυζήθρα

Yλικά της Συνταγής

400 γρ. σπαγγέτι, 120 γρ. πανσέτα, 120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ,3 Αυγά (55 γρ. το ένα) 2 σκελίδες σκόρδο 40 γρ. Βούτυρο , αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση της Συνταγής

Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

• Κρατάμε στην άκρη μισή κουτάλα από το νερό του βρασμού και σουρώνουμε τα ζυμαρικά.

• Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο και την πανσέτα, ψιλοκομμένα.

• Προσθέτουμε το βούτυρο και μαγειρεύουμε μέχρι η πανσέτα να γίνει τραγανή και να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.

• Προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και το νερό βρασμού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

• Αναμειγνύουμε τα αυγά με 100 γρ. παρμεζάνα.

• Προσθέτουμε στο τηγάνι το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε καλά με μία τσιμπίδα, ώστε να μην γίνουν τα αυγά ομελέτα.

• Αν η καρμπονάρα είναι πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

• Σερβίρουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και μπόλικο φρεσκοτριμένο πιπέρι.

Δείτε το breakfast@star