Έχετε λιγουρευτεί ένα λαχταριστό πιάτο με καρμπονάρα; Πάρτε χαρτί και στυλό και σημειώστε τη συνταγή που έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.
Yλικά της Συνταγής
400 γρ. σπαγγέτι, 120 γρ. πανσέτα, 120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ,3 Αυγά (55 γρ. το ένα) 2 σκελίδες σκόρδο 40 γρ. Βούτυρο , αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση της Συνταγής
Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
• Κρατάμε στην άκρη μισή κουτάλα από το νερό του βρασμού και σουρώνουμε τα ζυμαρικά.
• Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο και την πανσέτα, ψιλοκομμένα.
• Προσθέτουμε το βούτυρο και μαγειρεύουμε μέχρι η πανσέτα να γίνει τραγανή και να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και το νερό βρασμού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
• Αναμειγνύουμε τα αυγά με 100 γρ. παρμεζάνα.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε καλά με μία τσιμπίδα, ώστε να μην γίνουν τα αυγά ομελέτα.
• Αν η καρμπονάρα είναι πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
• Σερβίρουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και μπόλικο φρεσκοτριμένο πιπέρι.