Τώρα που καλοκαιριάζει τι πιο όμορφα από το να απολαμβάνει κάποιος ένα γλυκό ψυγείου; Αν ξεμείνατε από συνταγές, ο Σταύρος Βαρθαλίτης δίνει στους τηλεθεατές του breakfast@star μία πολύ ωραία και πρωτότυπη συνταγή.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΤΟ STAR.GR
O σεφ ετοιμάζει γλυκό ψυγείου μιλφέιγ και δείχνει βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Για το μιλφέιγ
2 συσκευασίες μπισκότα τύπου crackers
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
6 Κρόκους αυγών, 800 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά φρέσκο, 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 60-70 γρ. κόρν φλάουρ, 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας, 1 κ.σ. βούτυρο.
Για το σερβίρισμα
20 γρ. κανέλα σε σκόνη, 40 γρ. ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
• Σε μία κατσαρόλα με πλατιά βάση προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κόρν φλάουρ και τους κρόκους αυγών και αφήνουμε να πάρουν μία βράση και να δέσουν, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός.
• Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στο μείγμα.
• Καλύπτουμε την κατσαρόλα με μεμβράνη ώστε να εφάπτεται στην κρέμα, για να μην σχηματιστεί πέτσα και αφήνουμε στην άκρη.
Για το μιλφέιγ
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα και βυθίζουμε ένα-ένα 10-12 μπισκότα.
• Σε ένα ταψί 22x33 εκ. απλώνουμε τα μπισκότα, αφού τα έχουμε βυθίσει στο γάλα, καλύπτοντας τη βάση.
• Μεταφέρουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
• Βουτάμε στο γάλα 10-12 μπισκότα επιπλέον και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο πάνω από την κρέμα ζαχαροπλαστικής, ώστε να καλυφθεί.
• Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί.
• Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σαντιγί πάνω από τα μπισκότα.
• Καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες, να σφίξει.
• Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε με τα χέρια μας όσα μπισκότα έχουν περισσέψει.
• Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα, την κανέλα και την άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε σε κομμάτια.